Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 20:29:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)
..si unde spune CLAR HRISTOS ca El nu este un fiu metaforic, ca noi toti, fii Lui?
"Inainte ca Moise sa fie, EU SUNT" ... precum si in alte locuri. Isus spune clar ca este Dumnezeu.

Mai spune evanghelistul Ioan - "Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu"....
Vechi 13.09.2010, 20:30:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
poate o carte "de inspiratie divina" ... sa nege ca Iisus este Fiul Lui Dumnezeu?
..si cu restul cartii care este si a ta 80% cum ramine?

Oare ai dreptul sa executi un regiment intreg din cauza unuia care a spus ceva necorespunzator religiei tale?...pentru a promova religia lui?...asa cum de fapt o facem si noi?
Vechi 13.09.2010, 20:31:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Da este adevarat ca erau persecutii impotriva crestinilor in vremea cand traia Sfantul Ioan Damaschinul.
Dar nu zice pe undeva ca un crestin pe atunci s-ar fi apucat sa arda Coranul.
Vechi 13.09.2010, 20:33:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
"Inainte ca Moise sa fie, EU SUNT" ... precum si in alte locuri. Isus spune clar ca este Dumnezeu.

Mai spune evanghelistul Ioan - "Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu"....
Si astea pot fi luate drept metafore
Inainte de Moise( autoritatea pe pamint) , eram EU OMUL, care oricum am primit o autoritate din partea lui Dumnezeu?( deci afirmind acestea El nu mintea)

Numai ca noi suntem excroci, luam ca drept metafore NUMAI ce ne convine noua, restul luam literal :))) amuzant, nu ti se pare?
Vechi 13.09.2010, 21:10:27
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
:) sa stii ca am incercat sa pun NEO-Ortodox, deci vezi ca am bunavointa, dar nu s-a putut ca este doar un scroll down cu diverse religii.

Conform lui daniil96 acest detaliu ( care tine pur si simplu de perspectiva fiecarei religii) ar duce la eliminarea celor 80% din textele identice cu VT SI NT ca fiind mincinoase.
...
nu vreau sa intram intr-o disputa inutila ...

tu ai raspunsurile la toate intrebarile tale in zeci de carti si interviuri ale parintilor

nu sa afli raspunsuri vrei ... vrei doar sa starnesti tulburare

nu imi plac lupii in piele de oaie

care zic: "noi ortodocsii ..." si apoi adauga sincretisme new-age ca si cum ar fi pareri ortodoxe...

si astfel ii zapacesc pe cei aflati mai la inceput

(auzi! Dumnezeirea lui Iisus este ... "acest detaliu ( care tine pur si simplu de perspectiva fiecarei religii) ")
Vechi 13.09.2010, 21:17:28
bmd
Guest

Implicit

Citat:
:) Spune-mi te rog cu ce te ajuta CLAR, practic , pragmatic pe tine in nevoile tale IMEDIATE de MINTUIRE SI VINDECARE faptul ca cineva ii spune Profet iar altii ii spun fiul Lui Dumnezeu?...in sens de cauza si efect? cu ce devii TU MAI BUN SI MAI DREPT ca ai cunostinta acestui fapt?........oare asta este important, oare asta ne-a spus Hristos ca este esential in evolutia ta ca om spre Mintuire?...ca daca este asa imi pare rau, dar ma cam plictisesc...
Andrei pe mine nu ma deranjaza faptul ca cineva ii spune profet lui Iisus, ci ca nu-l vede Dumnezeu asa cum il vad eu (noi,crestinii)! Si islamul trebuie sa recunosti nu-l vede!
Cind il ai pe Iisus drept soare si umbra ta are o anumita directie, cind ai un alt soare intr-un alt orizon umbra ta are o alta directie. Atit despre cauza-efect!
Dupa cum sti mai mult de jumatate din viata mea am fost ateu asa ca stiu cit de important este sa ai certitudini. Certitudinea mea, este ca Iisus este Dumnezeu, iar ortodoxia este confesiunea care a pastrat cel mai bine mesajul Lui. Poti spune si tu lucru acesta?
Convingerea este necesara ca sa nu te ineci, pentru ca nu poti slujii la doi Domni!
Daca Iisus ar fi doar un om-proroc atunci El si ce a spus/cerut El ar fi supus greselii, cum este la fiecare; daca este Dumnezeu, lucrurile se schimba. Este Adevarul!
Si acum practic. Daca un om, inclusiv sfint imi spune ca facind un lucru sau nu ma voi mintuii eu o pot spera dar nu am siguranta ca in cazul in care mi-o spune Dumnezeu. Eu devin mai bun mai drept incercind sa copiez Soarele meu. Doar fiind "lumina din lumina" poti sta linga Lumina.
Daca incerci sa te asemeni umbrei, in momentul in care apare Lumina...dispari! Eu nu vreau sa dispar, intelegi!?
Vindecarea daca vorbesti de cea fiziologica...nu are nici o importanta! Important este sa ai convingerea unui Iisus bun,iubitor de oameni, care adesea este de neinteles pentru mintea noastra infima de om, convingerea ca toate sint pentru mintuire!
Vechi 13.09.2010, 21:19:05
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Si astea pot fi luate drept metafore
Inainte de Moise( autoritatea pe pamint) , eram EU OMUL, care oricum am primit o autoritate din partea lui Dumnezeu?( deci afirmind acestea El nu mintea)

Numai ca noi suntem excroci, luam ca drept metafore NUMAI ce ne convine noua, restul luam literal :))) amuzant, nu ti se pare?
Nu mai spuneti aberatii. Dumneavoastra stiti ce inseamna "Eu sunt Cel ce Sunt" in contextul religios iudaic ?!
Vechi 13.09.2010, 21:40:41
Scotianul
Guest

Implicit Numele lui Dumnezeu in Vechiul Testament

Pentru Erethorn&Andrei>poate va ajuta in discutie si acesta opinie>o puteti gasi aici .Daca am recomandat ceva nepotrivit>scuze.

Last edited by Scotianul; 13.09.2010 at 21:51:34.
Vechi 13.09.2010, 22:37:16
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
.

Un capitol întreg din curan, anume al treilea (deci a treia sură ca importanță, fiindcă surele sunt aranjate de la cea mai mare spre cea mai mică) se cheamă Familia lui Imran, Imran fiind Amram din VT evreiesc, tatăl lui Aaron și Miriam. Numai că aici este menționată Maria, Maica Domnului ca fiică, nu Miriam. De asemeni, în alt capitol, la 66:12 Maria e numită clar "fiica lui Amram".

Găsești pe aceste pagini lista referirilor din curan la Aaron/Harun:
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_view_of_Aaron

Însă e omis tocmai 19:27-28 fiindcă pagina de pe Wiki e făcută de musulmani. Adevărul îl găsești explicat aici:
http://www.answering-islam.org/Quran/Contra/qbhc06.html

Și aici explicația musulmană despre respectivul verset, cum că ar fi vorba de de o înrudire simbolică peste generații între Maria și Aaron, mă rog, îți poți da seama că e vorba de altă minciună:
http://www.islamic-awareness.org/Qur...rnal/mary.html

Ca să ascundă minciuna, musulmanii spun că curanul vorbește de doi Amran/Imran, unul tatăl lui Aaron, Moise și Miriam din VT și altul tatăl Mariei, Maicii Domnului, adică Ioachim (găsești asta în paginile de mai sus).

Oricum, nu e singura astfel de confuzie, găsești o mulțime de astfel de contradicții între curan și Biblie aici:
http://www.answering-islam.org/Quran...dex.html#bible

traditie ,unul din idolii lumii moderne aste internetul ..aici ai ceva propuneri ?

siteurile pe care le postezi,daca inteleg ,sunt evanghelice..sau ?
foarte interesante sunt extensiile care le au in siteuri iudaice ..f interesante..

e aberant ce sustii..ca Moise este contemporan cu Iisus in koran.
Vechi 13.09.2010, 22:48:48
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai fratilor daca fratiile voastr adica Bmd,Traditie,Ionels si altii sunteti asa convinsi ca e bine sa arzi un Coran nu va impiedica nimeni sa faceti asa ceva.
Da nu stiu daca o sa gasiti vreun duhovnic renumit crestin ortodox sa va dea binecuvantare la asa ceva.
Nu uitati ca Maica Domnului a inviat pe un musulman asasinat (dupa ce mai intai mijlocise pentru dansul si sotia lui,amandoi musulmani sa aibe un copil ca nu puteau sa aibe) si acela s-a convertit mai apoi la crestin ortodoxie.
Si aceasta minune e bine stiuta in lumea crestin ortodoxa.
Uitati aci acea minune relatata:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/175/

Last edited by mihailt; 13.09.2010 at 22:50:50.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36