Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2011, 22:47:59
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Must folosesc si penticostalii, baptistii...si cred ca toti NP.
Nu-ti spusei, ca Hristos la nunta din cana galileii a transformat apa in must...numai ca nunul si nuntasii se imbata cu si asa ceva...
Eu stiam ca Iisus a transformat apa in vin ,nu stiam de must
Vechi 12.01.2011, 22:53:04
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Eu stiam ca Iisus a transformat apa in vin ,nu stiam de must

Asa este! Iisus a transformat apa in vin, nu in must.
Dar pastorului Aron Moldovan (adventist) "i se pare ca este vorba de must..." ...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 12.01.2011, 22:54:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Asa este! Iisus a transformat apa in vin, nu in must.
Dar pastorului Aron Moldovan (adventist) "i se pare ca este vorba de must..." ...
cand vine vorba la distorsionat biblia astia is cei mai tari :)) (adventistii)
Vechi 12.01.2011, 23:06:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de blajinul Vezi mesajul
Nu este nimic impus. Eu, chiar nu am dat zecimea o perioda. Nu eram incredintat de acest lucru. "Tot ce nu vine din incredintare este pacat" (Romani 14:23). Nu s-a intamplat nimic.).
Inainte de aceasta fraza, Pavel vb romanilor despre mancaruri si nu de zeciuiala.

Citat:
În prealabil postat de blajinul Vezi mesajul
Despre zecime, Domnul Iisus Hristos vorbeste ca despre un lucru care nu trebuie lasat nefacut (Matei 23:23).
Daca ai citi cu atentie versetul 23 ai vedea ca Hristos ii mustra pe farisei si carturari pt ca dau zeciuiala doar din lucrurile ieftine...si ii indeamna sa de-a zeciuiala la templu , respectand astfel legea..

Eu nu stiu de ce incerci sa argumentezi prostia ta cu citate care n-au nimica de aface cu ideea pe care o sustii..
Pt cei care ar incerca sa te aprobe si nu au o Biblie la indemana, sa citeasac aici: Matei 23, 23. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați ...

Ai stiut ca minciuna si inselaciunea e pacat?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 12.01.2011, 23:10:12
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
NT nu face referire la continuitatea practicarii zeciuielii fata de Biserica...NU?
E un subiect sensibil.
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%.

Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului.
Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului.
Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului.

E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite.

E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii.
Ce-i cu cheful asta de cearta la voi?
Vechi 12.01.2011, 23:16:53
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
cand vine vorba la distorsionat biblia astia is cei mai tari :)) (adventistii)
Iata ce zice Petru in a II-a ep: 3, 16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.

De aceea trebuie ca noi sa ascultam pe mai departe: II Petru3, 17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,
Vechi 12.01.2011, 23:27:28
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
E un subiect sensibil.
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%.?
Subiectul acesta te vizeaza pe tine, 1 % din cei ce practica 10%...pe mine nu ma pasioneaza, eu dau la Biserica daca vreau sau nu vreau...

Citat:
Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului.
Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului.
Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului.?
Eu nu am ridicat aceasta problema, cum ca banii ii dati pastorului...Doamne fereste! eu sustin ca pastorii isi fac hatarul cu banii vostri...

Citat:
E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite. ?
Se putea sa nu te legi de BO si de taxele noastre?
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski...

Taxele de la cununie, botez si inmormantare - care intra in vistieria Bisericii-, nu se compara cu zeciuiala..., hai sa fim seriosi!

Citat:
E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii.
Ce-i cu cheful asta de cearta la voi?
Frumos si interesant mod de a strange banii pt lucrari...la vile nu?
Eu nu ma cert, am spus, iti spun si tie si la toti NP ca nu sunteti decat niste PREFACUTI, INSELATORI etc...
Vechi 12.01.2011, 23:44:37
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski...
Ha, ha, crezi ca e noapte si a venit vremea de spus povesti, Geony?
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede?

Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare.

Mai bine zi ceva de Iosif Ton.
Vechi 12.01.2011, 23:56:28
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ha, ha, crezi ca e noapte si a venit vremea de spus povesti, Geony?
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede?.
E absurd, si mie mi s-a parut la inceput...dar cand familia a confirmat, am crezut...

Citat:
Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare..
Parerea mea ar fi sa ne spui ceva frumos de la voi din adunare, daca aveti...
Ca problema asta a banilor a facut multa valva in si in lumea "pocaitilor".

Citat:
Mai bine zi ceva de Iosif Ton.
Eu nu am nimic cu Ton , pricepi omule!
Prin exemplu dat cu Ton, am vrut sa va arat cat de "stabil" este un pastor in credinta lui...azi e bine, maine ii alcumva...de parca Biblia e ca vremea, schimbatoare.
Vechi 13.01.2011, 00:09:42
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Am auzit ca la adventisti nu se foloseste vinul la Sfanta Impartasanie si suc de struguri deoarece vinul contine alcool, acest lucru fiina un pacat acela de a consuma alcool, prea exagerat, dintr o lingurita de vin nu cred ca intri in coma alcoolica
Iti pot confirma acest lucru.E vin fiert pt ca astfel iese alcoolul.Rezista si iarna acest must minune.Ce.i drept e bun cu apa minerala ca e natural,dar de aici pana la a spune ca Iisus a prefacut apa in must...sau ca la Cina cea de Taina tot must era in cupa....si eu am ramas socata cand mi.a zis asta colega mea adventista.E ca un fel de ROBBY BUBLLE SAMPANIE PT COPII
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38