Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2012, 19:54:53
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Ciudat !

Sigur, si te-ai gasi tu ala intelept..vizionarul..

Batii campii absolut fara nici un pic de gratie desi sunt sigur ca te imaginezi un mare balerin intelectual..[/quote]

Nu cred,ca printele Arsenie Boca, de la a carui mostenire spirituala va reventicati ca mare admirator,ar fi foarte mandru de afirmatiile dvs de mai sus,si nici de limbajul ales !!!
Ma mir si eu ce v-a apucat sa produceti aceste josnice atacuri la persoana,in contextul in care din partea mea,fata de dvs, nu a existat un asemenea tratament !!!
Probabil ati avut, cu siguranta o zi mai proasta,sau prea-insealatorul a vrut sa fa faca o demonstratie de forta ,ceea ce nu va impiedica,insa, sa va cereti scuzele justificate !!!
Vechi 23.04.2012, 20:08:01
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Si chiar daca nu l-am vazut aievea, ci doar am citit despre dansul, despre privirea lui patrunzatoare, atunci cand am dat cu ochii intaia data de o fotografie a dansului, primul lucru care m-a frapat a fost privirea -fara sa fi apucat sa citesc ceva despre asta, abia apoi am citit despre privirea lui patrunzatoare, probabil ca a parintelui Arsenie Papacioc- am constatat ca nu ma pot uita mult in ochii sai, acolo in poza, aveam impresia ca ma privesc doi ochi vii, care ma vad din carte, care strabat de dincolo de coala de hartie, de dincolo de lume!!!!

Cu siguranta ca, cei doi mari traitori,in drumul lor de asceza inspre divinitate,au ajuns la inaltimi considerabile,putand presupune ca au primit si charisme pe masura straduintei lor !!!

Ma frapeaza,totusi, un fapt,sau o coincidenta pe care nu stiu cum as putea-o explica :

Apropo de privirea parintelui Arsenie Boca, pomenita mai sus, am sesizat,o privire in acelasi registu si la personajul istoric si controversat al regimului tarist, calugarul Rasputin !!!
O privire foarte puternica se poate vedea si la Rasputin !!!
Vechi 23.04.2012, 21:28:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul

Apropo de privirea parintelui Arsenie Boca, pomenita mai sus, am sesizat,o privire in acelasi registu si la personajul istoric si controversat al regimului tarist, calugarul Rasputin !!!
O privire foarte puternica se poate vedea si la Rasputin !!!
Nu cunosc exact daca acea privire a Parintelui Arsenie Boca este adevarata sau "imbunatatita" de calculator. Despre privirea Parintelui s-a vorbit mult prea putin ca sa constituie un element foarte important, pe cata vreme, la Rasputin este o adevarata legenda.
Si-apoi, numai cine nu cunoaste adevarata istorie a lui Rasputin, poate transa lapidar o concluzie oarecum eronata. Rasputin a fost numit "Omul lui Dumnezeu" si nu degeaba. Chiar daca diavolul i-a urzit o sumedenie de capcane in care el s-a vazut cazand una dupa alta, Dumnezeu i-a harazit un sfarsit cu totul surprinzator, nu asa cum se asteptau toti sa moara (otravit sau impuscat de intreg sectorul de gloante din pistol), ci inecat sub un strat de gheata, asa cum, cu multi ani in urma, ar fi trebuit sa moara. (Pe cand era copil, fratele lui mai mare a alunecat si a cazut intr-un rau inghetat, gheata s-a spart, iar el, desi nu stia sa inoate si era foarte firav, a sarit sa-l salveze. Copiii au fost salvati amandoi de un cineva ce trecea prin preajma, fratele a scapat, dar el a intrat in coma pentru multa vreme. Cand si-a revenit, a spus ca in tot acest timp, Maica Domnului l-a vegheat)
Dupa acel incident, viata lui s-a schimbat si parea ca este un supra-om, fie la munca campului, fie la consumul de votca.
Avea o cultura religioasa care punea in incurcatura multe fete bisericesti. Cand, la arat, i s-a aratat Maica Domnului cu cetele ingeresti pe cer, a lasat totul, iar la indemnul duhovnicului, a plecat in pustie, unde nu a rezistat prea mult.
Oricum, inainte de a deveni un inselat si de a cadea in ispita desfraului si bauturii, a facut adevarate minuni, iar previziunile lui TOATE s-au implinit.
Nu spun ca a fost sfant, dar mult timp prin el lucra insusi Dumnezeu. Si in viata monahala, diavolul reuseste uneori sa insele ostenitori pe ultima suta de metri. Iar asta fiindca vrajmasul nu oboseste, nu se odihneste si are posibilitati nebanuite de a ne testa vigilenta. In pustie e mai greu sa cazi, dar inconjurat de femei frumoase cand ai patima curviei si cu bautura la discrete cand ai patima bauturii... oare ce sanse poti sa ai?
Deci, chiar daca privirea Parintelui Arsenie Boca are sau nu are ceva in comun cu a lui Rasputin, asta nu spune nimic despre pro sau contra sfinteniei nici unuia dintre ei...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 23.04.2012, 21:59:42
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Dupa parerea mea, cele doua nume nu ar trebui alaturate.... indiferent de privire.

Nu doar puterea, intensitatea privirii este importanta, ci ce anume transmite, ce anume resimtim noi privind in ochii cuiva. Nimic rau la parintele nostru.

In rest... nu ma pronunt.
Vechi 24.04.2012, 01:29:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu cred,ca printele Arsenie Boca, de la a carui mostenire spirituala va reventicati ca mare admirator,ar fi foarte mandru de afirmatiile dvs de mai sus,si nici de limbajul ales !!!
Nu ma revendic ca mare admirator, ci dimpotriva, am chiar niste semne de intrebare.

Citat:
Ma mir si eu ce v-a apucat sa produceti aceste josnice atacuri la persoana,in contextul in care din partea mea,fata de dvs, nu a existat un asemenea tratament !!!
Nu este atac la persoana daca spun ca ceea ce afirmi n-are nici o noima, abuzezi pur si simplu de cuvinte care se vor sofisticate pentru a construi fraze fara sens pe post de argumente.

Reciteste ce ai scris, poate ai avut o zi proasta si ti-a scapat pur si simplu..

Citat:
Poate, fortand registrul hermeneutic,am putea sa interpretam, in mod pozitiv aceasta inregistrare problematica, ca pe un test de comprehensiune inter-umana si teologica, la care ne supun parintii,pentru a ne da seama de nivelul atins ,al fiecaruia dintre noi !!!
Vechi 24.04.2012, 02:03:03
oannaV oannaV is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.03.2012
Smile

Atunci cand oamenii se indoiesc de cei mai mari ai bisericii,inseamna ca si in sufletul lor exista indoiala,sufletul le este indoielnic...Sa nu uitam ca si Toma s-a indoit de Hristos ca a inviat ,iar cand Mantuitorul Iisus Hristos a venit la el ,i-a alungat indoiala celui care se indoise..Spunand:"Fericiti sunt cei ce n-au vazut si au crezut"sa incercam sa credem in sfintenia parintelui ,aceasta sfintenie pe care a dus-o in Manastire,invatand pe oameni despre iubirea Lui Dumnzeu si binefacerile Sale.Sa ne aducem aminte de cuv.Mantuitorului:"Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvantul Meu, si pe al vostru il vor pazi.
Iar toate acestea le vor face voua din cauza numelui Meu, fiindca ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis."Mereu sa vor gasi tot felul de acuzatii sau dezvaluiri aduse bisericii si slujitorilor ei,asa ca sa ne pastram credinta in ceea ce credem cu adevarat.
Vechi 24.04.2012, 14:10:20
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu ma revendic ca mare admirator, ci dimpotriva, am chiar niste semne de intrebare.

Nu este atac la persoana daca spun ca ceea ce afirmi n-are nici o noima, abuzezi pur si simplu de cuvinte care se vor sofisticate pentru a construi fraze fara sens pe post de argumente.

Reciteste ce ai scris, poate ai avut o zi proasta si ti-a scapat pur si simplu..
asteptarea mea era sa-ti ceri scuze ,insa dumneata nu esti in stare-se vede- ca sa-ti recunosti propriile greseli,nagand cu o seninatate halucinanta, atacul la persoana comis ,fara ca eu sa fi provocat cu ceva anterior !!!
insa eu, te iert, din oficiu ! Chiar daca nu poti face ce ti-am recomandat,iti iert iesirea negioaba, si slabiciunea de a nu recunoaste, mai ales tiand cot ca pe saitu asta mai circula si tot felul de oameni sarmani, cu diferite afectiuni,si care uneori pot gresi,si fata de care trebuie sa manifestam intelegere si toleranta !!!
Vechi 24.04.2012, 14:14:28
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit parere !

nici eu nu cred ca se poat alatura, cele doua nume !
cred ca privirea lui Rasputin,mai degraba emana ceva diabolic,inspaimantator,intunecos si tenebros !
pe cand a parintelui Arsenie Boca, emana, ceva limpede si tare,ca un peisaj alpin luminos !!!
Vechi 24.04.2012, 14:33:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
asteptarea mea era sa-ti ceri scuze ,insa dumneata nu esti in stare-se vede- ca sa-ti recunosti propriile greseli,nagand cu o seninatate halucinanta, atacul la persoana comis ,fara ca eu sa fi provocat cu ceva anterior !!!
Alin nu a făcut decât să te atenționeze de greșelile pe care continui să le faci. Nu văd unde este atacul la persoană. Când greșești și mai mulți te trag de mânecă ar fi bine totuși pleci urechea. Încearcă să te detașezi de atacurile astea...suntem într-un cadru virtual. La fel am pățit-o și eu cu cel care nu are sens să-i amintesc numele.

Citat:
mai ales tiand cot ca pe saitu asta mai circula si tot felul de oameni sarmani, cu diferite afectiuni,si care uneori pot gresi,si fata de care trebuie sa manifestam intelegere si toleranta !!!
Aici ai mare dreptate eu unul îmi recunosc greșeala: aici și cu această ocazie cer IERTARE încă o dată fratelui nostru mbarboi.
Vechi 24.04.2012, 14:36:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nici eu nu cred ca se poat alatura, cele doua nume !
cred ca privirea lui Rasputin,mai degraba emana ceva diabolic,inspaimantator,intunecos si tenebros !
pe cand a parintelui Arsenie Boca, emana, ceva limpede si tare,ca un peisaj alpin luminos !!!
Mă bucur că ai ajuns la o nouă cocluzie care o anulează pe cea de ieri.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27