Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2014, 20:37:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Desi i-am atras atentia ca nu vorbeste corect si i-am spus care e forma corect continua cu agramatismele.
De multe ori cei care stau mult in strainatate mai uita sa scrie corect, deci nu ar trebui sa judecam pe baza asta.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 21:53:33
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ai inceput chiar tu cu o eroare neconforma cu Sfanta Scriptura. Adica aiureala "Sola Fide", invatatura inventata de Luther, tatal tuturor protestantilor. Ce scrie in Sfanta Scriptura? Pecetluirea cu Duhul Sfant are loc prin punerea mainilor, azi in Biserica este Taina Mirungerii. Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat. Daca un hindus crede in Hristos dar ramane hindus inseamna ca e crestin si are Duhul Sfant?
•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 22:39:27
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?
Poate ai raspuns si pentru asta:

Citat:
"Eu sunt pâinea vieții. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."
Vechi 29.05.2014, 23:01:03
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate ai raspuns si pentru asta:
Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:12:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)
Eu am explicat in celalalt mesaj ce e Mirungerea si unde apare in Biblie, vad ca nu l-ai citit.
Incepand cu Luther protestantii selecteaza doar citate care care le convin invataturii lor, iar pe cele care nu le convin le uita sau le schimba sensul. Deci voi nu aveti deloc Sfanta Scriptura, sa nu ne mai amagim, ci o Biblie personala, alcatuita dupa invatatura cultului, care in mare parte nu e aceeasi cu Sfanta Scriptura.
Asadar, Mirungerea de azi e punerea mainilor, citeste citatele in care spune ca se primeste Duhul Sfant prin punerea mainilor, dupa Botez. Cine crede doar nu primeste nimic, daca nu se boteaza apoi.
In citatul dat de tine scrie ce am spus eu, doar ca nu ai vazut tu. Observi ca acolo e o enumerare? Prima data este auzirea Cuvantului (adica expunerea invataturi, propovaduirea), apoi este "ati crezut", care urmeaza auzirii cuvantului )ca poate fi cazul in care aude si nu crede), iar a treia actiune este pecetluirea, pecetluire care se face prin punerea mainilor, cum scrie in Biblie (plus Botez, inainte, bineinteles).
Nu exista in Sfanta Scriptura credinta fara sa fie mentionat apoi botezul, credinta doar nu e nimic, e apa de ploaie, cum spune si Sfanta Scriptura ca si demonii cred. In crestinism (adica ortodoxie, ca celelalte culte nu au legatura cu crestinismul, sunt doar organizatii omenesti) avem credinta (dreapta, nu eretica)+ faptele credintei + harul (din Sfintele Taine). Toate acestea impreuna.
Asadar, daca un hindus crede in Hristos si nu se boteaza, adica nu vine in Biserica, ci ramane hindus nu inseamna nimic. Pe langa asta religile pagane nu au o problema sa accepte si alte religii, de exemplu martirilor li se cerea doar sa accepte si zeii pagani. Pentru un hindus un zeu in plus e acelasi lucru.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:16:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.
Si nu ti s epare ciudat ca a zis ca cine nu bea paine si vin nu se mantuieste? Ca pentru voi e doar paine si vin, pentru noi e Trupul si Sangele Mantuitorului. Asadar, un pagan daca mananca in viata lui paine si vin ajunge in Rai.
La fel, cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se mantuieste. Asadar un om daca doar crede, Sola Fide a lui Luther, merge linistit in Iad, ca nici nu s-a boteaza si nici nu a manca Trupul si Sangele Domnului. Nu-i asa ca Sola Fide protestanta nu are nicio legatura cu crestinismul si Sfanta Scriptura?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:34:22
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu incerca sa induci in eroare. Pentru voi paine si vinul simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos, nu sunt efectiv Trupul si Sangele.
Si daca le-ati considera Trupul si Sangele real al lui Hristos, nu ar fi pentru ca nu aveti preotia harica. Hristos a dat harul si porunca doar celor 12 apostoli. Hristos avea multi ucenici, le avea pe femeile mironisite, dar de ales i-a ales doar pe cei 12. Iar cand unul din cei 12 a cazut au ales altul in locul lui. Deci harul nu se dadea tuturor.
Vechi 29.05.2014, 23:34:33
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Citat:

Vezi ca astia nu sint orthodoxia romana ci numai niste "trolls" care din cauza ca nu este moderator au impresia ca daca pot zice orice le trece lor prin cap asa e orthodoxia...
Dai in truda lor...
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:39:29
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Vezi ca astia nu sint orthodoxia romana ci numai niste "trolls" care din cauza ca nu este moderator au impresia ca daca pot zice orice le trece lor prin cap asa e orthodoxia...
Dai in truda lor...
Mai Jonel, tu inca nu ne-ai spus (desi asta era unul dintre "argumentele" tale) ce nu ai inteles la ortodoxie.
Asa ca lasa tu basmele si spune-ne celor care nu reprezentam ortodoxia, ce invata ortodoxia (tu nu stii nici ce invata catolicismul pe care il promovezi, nici ortodoxia pe care ai lepadat-o inainte de a sti ce invata) si cum asta e in contradictie cu ce spunem noi.

Ps: Cu toata bunavointa lui Catalin si alibiul in favoarea ta, ca ai fi plecat mai demult din tara si de asta ai uitat limba romana, cand cineva iti atrage atentia ca faci niste greseli gramaticale si nu le corectezi inseamna ca fondul este "putred".

Last edited by Lucian008; 29.05.2014 at 23:41:45.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:40:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Dai in truda lor...
Poate ar trebui sa verifici daca exista moderator si ce zice.
Reply With Quote
Răspunde