Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2007, 22:37:52
ancah
Guest

Implicit

Marius_Daniel: va veni o vreme cand tot mai multi vor intelege adevarul cuprins in vorbele tale. Pana atunci, rabdare.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2007, 22:52:04
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

io deja inteleg!
imi surade ideea unei neveste care tace si face. ce zic io evident.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2007, 23:06:40
ancah
Guest

Implicit

macs:tu incerci sa fii hatru, dar nu ajunge.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2007, 01:25:28
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Marius Daniel, te poti opune, este dreptul tau dar nu prea ai cum sa schimbi evolutia lucrurilor...
In sfirsit aud ceva intelept, trist dar adevarat si sunt convins ca si Marius intelege ca asa stau lucrurile...insa nu neaparat si trebuie sa fim de acord cu acest fenomen inevitabil:(
Reply With Quote
Vechi 28.05.2007, 01:36:53
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Si cand le vine vremea sa se casatoreasca, sa stie clar cine e stapanu, faptul ca nu are dreptul de a lua vreo decizie etc.
Ironia ca ironie insa nu esti departe de adevar. Daca crezi ca NOI(barbati si femei deopotriva) mai facem multe alegeri in viata te inseli amarnic. De citva timp sunt copertile glossy de pe rafturi care aleg pentru noi, vinzatorul de la supermarket, vinzatorul de masini din colt, indobitocirea de la tembelizor, ALEA sunt instrumentele tale care aleg pentru tine. Incearca sa te trezesti( iti spun din prima ca usor nu este) si sa te observi cu atentie,cam cum actionezi, ce atragi, ce hotariri iei si daca tu le iei?... dupa care mai vorbim. Te rog nu o lua personal, Toti CAM suntem in aceeasi pozitie...vorbeam mai mult ca despre un fenomen de infectare, foarte contagios, deci nu e vorba numai de tine, ci de noi toti:) de care Duhul Sfint fuge si cu greu se mai reintoarce:(
Reply With Quote
Vechi 29.05.2007, 11:35:28
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Cozia, daca stai si te gandesti ca totul din jur este o conspiratie si ca tu nu poti lua nicio decizie, ei bine, care este solutia? Daca ai vazut intr-o revista un model de canapea care ti-ar placea, trebuie imediat sa te gandesti ca totul era planificat ca tu sa vezi acea canapea si sa o cumpei?
Atata timp cat esti obiectiv si matur(si aici nu ma dau exemplu pe mine :P ) poti sa iti dai seama ce este si ce nu este bine pentru tine, aici vorbind de maruntisurile vietii; poti sa ignori mass-media care nu te va influenta in niciun fel daca ai ai capul pe umeri

Eu ma refeream la decizii simple, de zi cu zi, care te pot face sa te simti util, folositor, si la care in conceptia voastra, o femeie nu prea are dreptul. Un exemplu banal si cotidian: 2 soti trebuie sa cumpere perdele, femeia vrea crem si sotul albe. Femeia trebuie sa se supuna sotului, ca doar asa "trebuie". Daca nici micile bucurii ale vietii care conteaza atat de mult in final si contribuie la starea de bine ii sunt negate, apare un minim sentiment de revolta. Daca mai apare si refuzul sotului de a permite sotiei sa aiba cariera si alte restrictii, oricat de crestina si ortodoxa ar fi femeia respectiva, daca nu se revolta, va fi nefericita, se va simti inutila mai devreme sau mai tarziu. Este in firea omului.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2007, 12:20:02
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

"Daca mai apare si refuzul sotului de a permite sotiei sa aiba cariera si alte restrictii, oricat de crestina si ortodoxa ar fi femeia respectiva, daca nu se revolta, va fi nefericita, se va simti inutila mai devreme sau mai tarziu."

va ajunge sa il urasca in timp, puteti experimenta sa vedeti daca nu credeti.
Dar sa fim seriosi, ii doare pe ei exact in spate cum se simte ea utila sau inutila, fericita sau ne. Daca nu stie sa isi ia drepturile singura si din timp, va fi calcata in picioare usurel cate un pic si cand se va trezi va fi prea tarziu -singurul remediu fiind despartirea. Daca nu exista dreptate in toate, nu mai are rost relatia, s-ar chinui reciproc.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2007, 13:21:31
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de consuela
"Daca mai apare si refuzul sotului de a permite sotiei sa aiba cariera si alte restrictii, oricat de crestina si ortodoxa ar fi femeia respectiva, daca nu se revolta, va fi nefericita, se va simti inutila mai devreme sau mai tarziu."

va ajunge sa il urasca in timp, puteti experimenta sa vedeti daca nu credeti.
Dar sa fim seriosi, ii doare pe ei exact in spate cum se simte ea utila sau inutila, fericita sau ne. Daca nu stie sa isi ia drepturile singura si din timp, va fi calcata in picioare usurel cate un pic si cand se va trezi va fi prea tarziu -singurul remediu fiind despartirea. Daca nu exista dreptate in toate, nu mai are rost relatia, s-ar chinui reciproc.
Cred ca problema este alta: in majoritatea postarilor de aici relatia dintre sot si sotie este privita sub raport contractualist. In casatorie nu exista "trebuie"!

Oamenii care se iubesc cu adevarat nu au astfel de probleme, numai cei care se casatoresc pentru ca "trebuie"!
Reply With Quote
Vechi 29.05.2007, 19:55:25
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Pentru a inlatura orice fel de discutii contradictorii despre rolul femeii si al barbatului in familie si nu numai,consider ca barbatul este primul intre egali,adica barbatul si femeia sunt egali,dar barbatul e primul,deoarece e capul femeii.
esti cumva musulman? la astia am intalnit asa o "egalitate"
Reply With Quote
Vechi 29.05.2007, 19:58:39
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
DILLEMA...si nu numai tu,mai terminati cu prostiile astea gen emanciparea femeii,civilizarea lumii.Care civilizare a lumii mai femeie?Poate satanizarea lumii!Si nu cred ca esti tu cea mai in masura sa ne vorbesti de dragostea crestina,cand vii si arunci cu noroi in toti,nu crezi?Mai controleaza-ti limbajul.Spuneai ca esti razvratita pentru Hristos.Foarte interesant,de a fi nebun pentru Hristos am auzit,dar de a fi razvratit pentru Hristos n-am mai auzit.Tie si celorlalte feministe vi se pare ca sunteti ortodoxe,dar sunteti mai degraba de trei ori femeie,va mintiti singure.O femeie ortodoxa n-are atitudinea voastra,sa fim intelesi.Zicea cineva ca nu mai sunt barbati adevarati...eu zic ca nu mai sunt nici femei adevarate!S-a creat o adevarata babilonie,dupa cum spunea si un sfant in viziunea lui,barbatii si femeile se vor transforma atat incat nu-ti vei mai da seama care e barbat si care e femeie.Asta se vrea de fapt,masculinizarea femeii si efeminarea barbatului.
iaca ce cred eu despre tine..esti un caz patologic nene...poate ai sa te luminezi cine esti citit asta Relatia dintre agresor si victima...si relatia de sefie
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic29360.html tare ti se potriveste

si daca nu ai auzit de iubire neconditionata ....citeste Biblia...efectele iubirii neconditionate le poti vedea aici

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic29519.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Feminism Diana67 Generalitati 22 31.08.2011 10:30:10