Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2012, 10:21:09
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aveți un topic dedicat pentru tema acesta, aduceți-vă valoroasa contribuție acolo, nu aici unde discutăm alt subiect. Mulțumesc.

Mulțumim, nu este nevoie! Aveți ocazia aici să dovediți ontopic ceea ce s-a cerut cu insistență: Cazuri biblice în care apostolii ar fi adus cinstire, preacinstire (cu tot ce implică aceasta: slujbe, lumânări, candele, tămâie, temeneli, icoane, etc.) maicii Domnului. Aduceți aici "zeci de astfel de exemple" și vă vom mulțumi nespus!

Toate cele 28 de puncte fundamentale de doctrină adventistă, au această confirmare. În schimb, dogma dumneavoastră (ca să ne referim doar la închinarea la fecioara Maria) nu are această confirmare biblică. Demonstrați-mi că greșesc.

Orice creștin va da socoteală pentru învățături ori practici nebiblice. Inclusiv catolicii și adventiștii
Iarasi deviati. ATITA VREME CIT NU AVEM CA FUNDAMENT DE CREDINTA PRINCIPIUL "SOLA SCRIPTURA" NU-MI CERETI VERSETE CARE SA CONFIRME CEEA CE MA INVATA TRADITIA bISERICII SI SFINTII NOSTRI.

Daca printre cele 28 punte ale doctrinei dumneavoastra se afla "Dumnezeu Tatal=Dumnezeu Fiul= sfintul arthnaghel Mihail", sau "Painea pe care o fringe preotul in timpul Sfintei Liturghii nu este Trupul Domnului" pentru mine e suficient sa stiu ca predicati minciuna.

Referitor la practicile nebiblice pentru care vom fi judecati: puteti sa-mi dati exact versetul care indica acest lucru? A, da, nu exista, stiu deja.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 10:27:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Referitor la practicile nebiblice pentru care vom fi judecati: puteti sa-mi dati exact versetul care indica acest lucru? A, da, nu exista, stiu deja.
Practici nebiblice avem cu totii, doar nu traim ca acum 2000 de ani. Important este ca ceea ce facem sa fie placut Domnului. Fecioara Maria, fiind maica Domnului devine implicit si mama noastra, de aceea o cinstim, e un lucru firesc. Discutiile sterile cu "armata adventista" nu au niciun rost.

Last edited by ioanna; 24.05.2012 at 10:31:12.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 10:31:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

N-ati citit Alexandru Lapusneanu ? " Ai să dai samă, doamnă! "
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:02:07
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Iarasi deviati.
Nu, doamnă, tocmai invers! Iarăși încerc să aduc ontopic postarea dumneavoastră deviantă [de la subiect].

Citat:
ATITA VREME CIT NU AVEM CA FUNDAMENT DE CREDINTA PRINCIPIUL "SOLA SCRIPTURA" NU-MI CERETI VERSETE CARE SA CONFIRME CEEA CE MA INVATA TRADITIA bISERICII SI SFINTII NOSTRI.
Vreți să spuneți că dumneavoastră (catolicii și ortodocșii) nu considerați Biblia ca și Cuvânt Revelat al lui Dumnezeu ce cuprinde învățături creștine precum și poruncile lui Dumnezeu?

Dacă această cea mai învățată "TRADIȚIE" (cum vocal o numiți) nu are ca fundament decât cuvântul oamenilor (sfinți și clerici ai Bisericii), nu și Cuvântul lui Dumnezeu, înseamnă că e o învățătură nebiblică și nu are girul acceptării divine; cu atât mai mult cu cât e considerată de bază ("cea mai învățată"). Încercați totuși să găsiți o bază cât de mică, altfel veți dovedi că e cu adevărat nebiblică această dogmă.

Citat:
Daca printre cele 28 punte ale doctrinei dumneavoastra se afla "Dumnezeu Tatal=Dumnezeu Fiul= sfintul arthnaghel Mihail", sau "Painea pe care o fringe preotul in timpul Sfintei Liturghii nu este Trupul Domnului" pentru mine e suficient sa stiu ca predicati minciuna.
Puteți fi liniștită, nu se află printre cele 28 de puncte; cel puțin nu în forma subliniată de dvs.

Citat:
Nu știați bine.

"Toți ceice au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți ceice au păcătuit avînd lege, vor fi judecați după lege." (Romani 2,12)

Porunca a II-a din Lege spune să nu ne facem chip cioplit cu scop de închinare. Statuia Mariei din bisericile catolice exact asta este.
Aceasta ca învățătură (Legea), acum vedeți și ca practică (fapte):

"... Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea." (Apoc.20,12)

Iar în final, strict cu privire la Scriptură:

"... să învățați să nu treceți peste ,,ce este scris``..." (1 Cor. 4:6)
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:04:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
N-ati citit Alexandru Lapusneanu ? " Ai să dai samă, doamnă! "
"Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care -l vor fi rostit." (Mat. 12:36 )
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:08:08
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
PROPAGANDA
Domnule banat de 99 de ori, o întrebare simplă și punctuală: Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Și încă una: este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Vă rog, două răspunsuri simple, cu da sau nu.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:13:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Practici nebiblice avem cu totii, doar nu traim ca acum 2000 de ani.
Știți prea bine că neoprotestanții când spun "practici nebiblice" se referă strict la practici în contradicție cu învățătura Bibliei.

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Important este ca ceea ce facem sa fie placut Domnului.
Considerați că e un lucru "plăcut Domnului" ca creștinul să se ploconească înaintea reprezentării Mariei și să-i ardă tămâie? Sfinții martiri au ales mai bine să-și ardă mâna decât să lase tămâia pe altarul cu reprezentarea cezarului, iar creștinul s-o facă benevol și încă în sfânta Biserică?!?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:13:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
"Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care -l vor fi rostit." (Mat. 12:36 )
Pai tu ai fi campion.Cui ii foloseste tot ce scrii aici ? Cred ca nici macar tu nu recitesti ce ai scris.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:19:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Domnule banat de 99 de ori, o întrebare simplă și punctuală: Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Și încă una: este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Vă rog, două răspunsuri simple, cu da sau nu.
În primul rând, vedeți că-mi atribuiți un citat ce nu-mi aparține
În al doilea rând, topicul este Despre cinstirea Maicii Domnului.
În al treilea rând, căutați ca întrebările puse de dvs. să aibă cât de cât legătură cu subiectul propus, având astfel șansa să primiți și un eventual răspuns.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:20:56
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Considerați că e un lucru "plăcut Domnului" ca creștinul să se ploconească înaintea reprezentării Mariei și să-i ardă tămâie?

Categoric da, cu precizarea că înlocuim termenul insultător "a se ploconi" cu cel adecvat " a cinsti".
Citat:
Sfinții martiri au ales mai bine să-și ardă mâna decât să lase tămâia pe altarul cu reprezentarea cezarului, iar creștinul s-o facă benevol și încă în sfânta Biserică?!?
Curg blasfemiile ca apa. Acum o puneți pe Maica Domnului pe aceeași poziție cu împărații păgâni.

Aveți de răspuns la două întrebări:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Am să continui să vă pun aceste întrebări până veți binevoi să răspundeți sau până ceilalți forumiști vor înțelege din faptul că vă eschivați de la răspuns care este adevărul: că așa zisa voastră biserică, în vreme ce acuză pe alții de încălcarea poruncilor privind sabatul și închinării la chip cioplit, admite și practică încălcarea poruncii privitoare la ucidere.

Last edited by MihaiG; 24.05.2012 at 11:22:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19