![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, cum e mai bine, să ne ajute Cominternul să devenim ortodocși sau să ne ajute Departamentul de Stat să ne primim înapoi bisericile ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat priveste plangerea la americani, pot sa spun ca simt un profund dezgust pentru institutia episcopiei greco-catolice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În al doilea rând, dacă ar fi să aplicăm logica dumneavoastră, atunci, dacă uniții ar fi fost forțați la 1700 să treacă la Biserica Catolică de regimul terezian și de tunurile lui Bukow, înseamnă că de îndată ce au avut posibilitatea legală să se întoarcă la ortodoxie ar fi făcut-o (și vorbim despre o perioadă de mai mult de doup secole). Însă, cum ei au conștientizat că se află în Biserica lui Hristos, n-au făcut-o (sau, mă rog, nu înainte să sosească apostolii sovietici cu tancurile). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu chiar imi doresc sa fie retrocedate ortodocsilor toate lacasele de cult din Ardeal confiscate de trupele austriece si date in folosinta greco-catolicilor si deasemenea sa va recuperati lacasele confiscate de regimul comunist si date in folosinta ortodocsilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord cu dumneavoastră. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, aveți idee cam care este procentul bisericilor greco-catolice care au fost construite de greco-catolici, după 1700, raportat la cele construite de ortodocși, înainte de 1700 și preluate la unirea cu Roma ? Și, în final, mi-ați rămas datoare cu niște texte care să justifice afirmația D-vs. că bisericile ortodoxe aparțin comunității. Peste asta se sare, pentru că nu vă convine ? |
|
||||
|
||||
![]()
Pe langa faptul ca doresc sa le fie retrocedate greco-catolicilor lacasele luate de regimul comunist, daca acestea nu-s in starea din 1948, ci imbunatatita, ei sa suporte costul acelor lucrari care s-au facut timp de 60 de ani. (daca lucrarile n-au fost finantate de stat)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citeste putin mai jos si vezi de fapt ca Hristos ne spune clar ca sunt multi inselati si nu trebuie sa ai parte cu ei. "Apocalipsa 3:9 Iată că îți dau din cei ce Sunt în sinagoga Satanei, care zic că Sunt Iudei și nu Sunt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale, și să știe că te-am iubit." In citatul asta Hristos ne arata clar ca in sinagoga, nicidecum nu se mai petrec lucrurile lui Dumnezeu. Sinagoga este si "templu al lui Dumnezeu", deoarece in sinagoga se talcuieste Scriptura, care este lucrare a Duhului Sfant, iar talcuirea Scripturii se face prin prezenta Duhului Sfant. Sinagoga a satanei inseamna cateva lucruri: disparitia Duhului Sfant, ratacire, dar si o cale COMPLET GRESITA, pe care Hristos o numeste: "a satanei". Vorba lunga? I-ai zice asta si lui Hristos pentru ca spus pilde prea lungi si nu a dat propozitii simple de maxim 10 cuvinte, pe care sectarii sa le poata papagalici? Exact ce nu iti convine in ce scriu, ca vad ca raspunzi doar la virgulele pe care le pun, nicidecum nu raspunzi pe fondul problemelor pe care le descriu.... De fapt este normal pentru tine, sectarii se uita numai la virgule, esenta unei afirmatii nu este importanta. Este mai important ca eu nu am dat pe loc vreun citat prin care sa-mi dovedesc desteptaciunea si cunostintele fantastice de Scriptura. Esti in ratacire totala!!! Hristos in toata Evanghelia sa, cate citate a dat in Vechiul Testament? A vorbit ca un sectar? Este discursul lui Hristos plin de "referinte" la Vechiul Testament? Daca Hristos NU a abordat stilul asta, si a abordat RATIUNEA DUMNEZEIASCA dar si omeneasca, drept mecanism principal de convingere, de ce sectarii folosesc orbeste citate si compilatii de citate oarbe si nu folosesc un discurs logic si duhovnicesc? Pai nu folosesc un discurs logic si duhovnicesc pentru ca nu au ajuns inca la logica. Ei sunt doar la invatare pe de rost, oarba, fara ratiune, a unor texte, si la o asociere oarba de semnificatii pe cuvinte. Daca Apostolii mergeau si papagaliceau paragrafe din VT la noii crestini, le dadeau aia cu VT in cap. Duhul Scripturii nu este duhul invatarii pe de rost a unor texte, ci este duhul invatarii unor realitati eterne, puternice, dumnezeiesti. Daca nu ai inteles ca Scriptura este "VIATA SI ADEVAR", si nu "texte", atunci nu ai invatat nimic din Scriptura. Talharul de pe cruce nu a citit Scriptura, dar a avut in minte "dreptatea dumnezeiasca" si pocainta. Si i-a fost suficient. Ioan Botezatorul a spus simplu: "pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor." Nu a spus "memorati pe de rost paragrafe din VT si sunteti deja la Hristos si va trageti de sireturi cu Hristos la masa cum vreti". Vezi tu, iar o sa raspunzi la virgulele pe care nu le-am pus corect, nicidecum la ce spun pe aici. In fond sectarismul este fondat pe virgule si nu pe realitati. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica Ortodoxa despre alte biserici | catalin2 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 26 | 26.08.2011 20:17:11 |
De ce femeile, in acel period a lunei, nu pot intra in Biserica? | Bast-et | Generalitati | 9 | 12.07.2010 20:18:54 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
|