Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 22:03:03
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

De ce nu ar amana ejacularea un pic, daca poate? Este cumva imorala chestia asta? Ar trebui sa simta numai el placere? Si sa lase placerea partenerei in voia sortii (vorba ta, daca vine bine, daca nu asta e)? Ca el oricum o simte..
De ce nu ar amâna-o? Parca scopul actului sexual era unul metafizic. Treaba cu generozitatea placerii vrea sa fie ceva moral?

În general, care rostul poruncilor divine dupa tine si care sunt acele porunci?

Citat:

Tu uiti ca noi il preamarim pe Dumnezeu si prin fapte bune, nu numai prin rugaciune. Si faptele pot un fel de rugaciune, adica de jertfa adusa lui Dumnezeu.
Nu uit dar faptele bune nu trebuie facute dupa mintea noastra. Si a spune ca tot ce faci e spre preamarirea lui Dumnezeu, inclusiv distractiile, e o viclenie. Daca într-adevar cauti voia lui Dumnezeu întâi trebuie sa renunti la voia ta, atât de a face cât si de a nu face ceva (cuvintele Scararului).

Citat:
Hristos nu a vorbit de calugari decat cand a spus ca unii se fac fameni pentru Dumnezeu.
Pentru El, cat si pentru sf. Pavel, aceasta e o cale a UNORA. Insa in zilele noastre s-a ajuns sa se prezinte lucrurile de parca ar fi calea tuturor. Implicit, daca nu explicit.
De exemplu, tu tot spui ca singura cale este lepadarea de cele lumesti. Nu este! se poate si sa ne folosim de cele lumesti cu masura si dragoste si spirit euharistic (de multumire si de jertfa).
Cine a zis ca fecioria e calea tuturor? Lepadarea de cele lumesti nu înseamna calugarire. Ideea e sa fii gata oricând sa renunti la casa si la tot confortul, sa devii daca trebuie boschetar, nebun pentru Hristos sau orice altceva daca asta doreste Dumnezeu. Sa te folosesti de lucrurile materiale numai în masura în care vrea Dumnezeu si sa nu faci nici cel mai mic lucru la întâmplare ci sa cântaresti totul si sa cauti permanent doar voia divina. Noi trebuie sa ne rastignim lumii. daca ne lasam în confortul ei înselator, momentul mortii va veni peste noi nepregatiti, dupa cuvântul Mântuitorului.

Citat:
Ce descrii tu aici in mod corect este o forma de asceza, exista insa si altele. Asceza la origine este un termen care este pozitiv, nu inseamna neaparat renuntare (etimologic inseamna exercitiu), poate insemna folosirea unor lucruri pentru a ne apropia d eDumnezeu si prin ele.
Bineinteles, lumea fiind cazuta si noi nemaicunoscand masura in mod natural, este necesara si renuntarea partiala - postul etc.
Nu ma intereseaza etimologia ascezei, citeste Noul Testament, Mântuitorul ne spune repetat sa renuntam la toate. Dua tine ce a adus nou Mântuitorul în mesajul Lui (în afara de necesitatea iubirii aproapelui, tema de care unii abuzeaza spre a-si justifica atasamentul patimas fata de lume).

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
La barbati in schimb abstinenta prelungita are repercursiuni destul de grave. Lichidul care contine sperma, de ex, devine rosiatico-maroniu din cauza singerarii spermatozoizilor care(in gluma) se dau cap in cap de atita densitate si presiune si in final cine stie ce afectiuni genereaza... eu o vad ca o lupta nefireasca(cu creatia lui Dumnezeu) care duce deseori la boli cronice
Folclor aiuristic. Abstinenta produce cel mult dereglari psihice la cei obsedati de sex.

Mai Andrei tu chiar nu vezi ce razna ai ajuns? Sucesti toate cuvintele Mântuitorului si Apostolilor (ca a ti se pomeni de Sfintii Parinti e deja ofensa) care spun ca e mai bine sa nu se casatoreasca omul?

Bine ti-a spus si antiecumenism lșa ce spui despre Tereza, tu ai putea posta si pe situl Yogaesoteric, aveti idei comune cu orgasmul mistic.

..................

Si ca o concluzie, mai usor cu vorbitul despre dragoste fiindca a devenit un cult . Dragostea exista între persoane, deci persoana e mai importanta decât dragostea. Cultivarea placerilor si distractilor este o forma de egoism, ca una care nu are de a face cu celelalte persoane decât prin folosirea lor în scopul obtinerii de placeri.

Dragostea adevarat înseamna dorinta de a fi cu persoana iubita si sacrificiile facute pentru aceasta. Dragostea nu înseamna oferirea de placeri altuia ci oferirea ta însuti, a fiintei tale.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:03:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oh, ba da, prin rugaciune omul se curata de dorinta... daca adaugam si postul.
(eu zisesem: Citat:
În prealabil postat de Fani71
Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.")

Eu vorbeam de placere si nu de dorinta.
sta cu dorinta e mai complicata. Ne curatam de dorintele proaste. Insa pentru o persoana casatorita care se roaga nu cred nicoidecum ca rugaciunea trebuie sa se curete de dorinta pentru unirea cu sotul/sotia.
Aceasta dorinta poate fi sublimata, intr-un anumit stadiu, la unii, dar asta nu este un rezultat obligatoriu si n rezultat al rugaciunii la toti.
Vechi 06.07.2009, 22:04:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Fiind odata intr-o discutie cu mai multi preoti, unul spunea ca lipsa activitatii sexuale la femei duce la boli in zona ovariana sau o indeamna pe femeie sa-si gaseasca pe altul. Deci tensiunile din familie trebuiesc rezolvate intr-un fel sau altul(practic impacare sau divort) pina nu se agraveaza situatia
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:08:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dragostea adevarat înseamna dorinta de a fi cu persoana iubita si sacrificiile facute pentru aceasta. Dragostea nu înseamna oferirea de placeri altuia ci oferirea ta însuti, a fiintei tale.
Excelenta observatie!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:09:42
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu cred ca pe om de Dumnezeu il desparte doar pacatul.
Iar simturile nu mi se par deloc rele si nu mi se par a desparti pe om de Dumnezeu.
Iar trupul iarasi nu e rau ci doar pacatul e rau.
Si nu prea am vazut Sfinti Parinti care sa numeasca impreunarea in casatorie pacat.
Yoghistii si trantristii considera scurgerea samantei si orgasmul ceva rau si de aceea au niste procedee care foarte probabil sunt dracesti de a opri orgasmul si la barbat si la femeie care se numesc tantra yoga.Tot yoghistii considera mantuirea eliberarea de lanturile materiei si nu eliberarea de pacat.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:16:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu cred ca pe om de Dumnezeu il desparte doar pacatul.
Iar simturile nu mi se par deloc rele si nu mi se par a desparti pe om de Dumnezeu.
Iar trupul iarasi nu e rau ci doar pacatul e rau.
Si nu prea am vazut Sfinti Parinti care sa numeasca impreunarea in casatorie pacat.
Yoghistii si trantristii considera scurgerea samantei si orgasmul ceva rau si de aceea au niste procedee care foarte probabil sunt dracesti de a opri orgasmul si la barbat si la femeie care se numesc tantra yoga.Tot yoghistii considera mantuirea eliberarea de lanturile materiei si nu eliberarea de pacat.
Impreunarea in casatorie nu e pacat daca cei doi au cugetul curat.
Totusi astazi exista foarte multe lucruri care se petrec intre soti si sunt considerate pacat.. nu intru in detalii tehnice. Din mintea noastra pacatoasa ies lucruri rele.
Exista desfranare si in cadrul familiei.

Aia cu tantra nu anuleaza orgasmul, dimpotriva, este foarte, foarte, foarte...important. Il pun la baza sanatatii fizice si psihice a individului, spre bucuria dracilor, zic eu.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:25:55
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cris, dar de ce aceasta discutie ne duce departe de voia lui Dumnezeu?
Poate ar trebui facut iar un topic despre asta, ca sa stie cei care nu vor sa discute despre asa ceva pentru ca ii tulbura. Asta da. Dar in principiu, cred ca nu este contrar credintei ortodoxe sa discutam despre orice exista pe lumea asta.
Multumesc și pentru acest răspuns , deși se confirmă prin el o tendință spre același mod sofistic specific necredinței. Am scris deja o mică trimitere spre rolul Tainei, dar , cu scuze, ar fi total nepotrivit să continui aici, tocmai pentru că , așa cum arată și sofismul, ar trebui să calc unul din îndemnurile mele. Iertare, și cine dorește să continue, poate considera că o face în taină, și că nu smintește , mai ales pe cei care îndeamnă spre folosul celui ce aude, și nu ca să se ferească pe sine, îngrădind pe alții.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:40:20
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul

Bine ti-a spus si antiecumenism lșa ce spui despre Tereza, tu ai putea posta si pe situl Yogaesoteric, aveti idei comune cu orgasmul mistic.
Da tocmai asta vroiam sa trag un semnal de alarma sa na ne lasam dusi de valul asta al esoterismelor,misticismelor hinduse,yoghine ,tantrice,oculte...

Eu ,din pacate pt mine,am practicat yoga la secta satanica a lui Bivolaru MISA (eu ii zic Miscarea de Integrare in SAtan) si de aceea sunt familiarizat cu tot ce tine de tantra,orgasm cosmic ,mistic,cuvinte dintrastea ca divin,etc care se foloseau fregvent pe acolo.De fapt astia de la secta satanica New Age-ista MISA practica si tantra yoga si amesteca toate religiile intr-un ghiveci universal.
Haideti sa nu ne lasam influentati de secte satanice,carti pline de idei oculte,satanice New Age-iste si alte aberatii.Cum zicea si Sfantul Ignatie Briancianinov noi crestinii ortodocsi sa citim doar cartile scrise de Sfintii ortodocsi si sa nu citim carti eretice sau pagane ca sa nu ne strice mintea.

Toate ideile astea legate de orgasm mistic,cosmic,idea ca abstinenta nu-i buna doar continenta sexuala (adica actul sexual fara ejaculare in care se poate ajunge la orgasme multiple,cosmice deci la placeri intense dar sub influenta duhurilor cazute) au legatura cu tantrismul si deci cu demonismul.

Sa nu ne lasam influentati de duhurile cazute care sunt o gramada in jurul acestor secte satanice si a practicantilor de tantra yoga.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:45:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dupa rastignirea lui Dumnezeu Iisus Hristos nu mai stapaneste Satana bunurile materiale ale acestui lumi:
"30.Iisus a răspuns și a zis: Nu pentru Mine s-a făcut glasul acesta, ci pentru voi.
31.Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară."
(sunt de la Evanghelia Sfantului Ioan Teologul capitolul 12 aceste versete.)
Cine le stapaneste?
Pai acum le stapanesc oamenii.
Situl "razbointrucuvant.ro" are multe articole despre vremurile pe care le traim. Acolo am citit nu o data despre cum in vremea de sfarsit vor venii toti dracii din iad pe pamant, despre cum antihrist si-a trimis antemergatori sa-i pregateasca lucrarea etc.
Nu gasesc acum exact acel articol (sunt zeci de articole interesant pe acest site, m-am pierdut intre ele).

Un citat:
„Ortodoxia suferinței” - o expresie de-a Sfântului Grigorie Teologul - a fost adesea pe buzele Arhiepiscopu*lui Averchie. Aceasta se referă la două lucruri: chinurile pe care creștinii ortodocși le îndură în această „vale a plângerii” în drumul lor către patria lor cea cerească și, de asemenea, prigoana pe care Adevărul cel veșnic o îndură în lumea aceasta căzută, al cărei stăpânitor este diavolul.

Arhiepiscopul Averchie știa din experiență ce este „Ortodoxia suferinței”. Nu cu mult înainte de a răposa, suferind în trup și îndurând împreună cu Biserica Luptătoare, a fost întrebat de către unul din prietenii săi despre starea lui de sănătate. A răspuns: „Cum să mă simt când slava Ortodoxiei se împuținează, răul biruiește, creștinii devin atât de plini de ură și duș*mănoși, iar creștinii ortodocși nu sunt cu nimic mai buni - poate mai răi, pentru că li s-a dat mai mult. Și cine - în vremurile acestea cumplite de pe urmă - va lua partea sărmanei ORTODOXII A SUFERINȚEI?”

sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...le-apostaziei/

(Nu gasesc acum exact acel articol pe care-l vroiam... )
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 22:47:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Antiecumenism, multumim pentru sinceritatea cu care abordezi aceasta problema.
Reply With Quote
Răspunde