![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
În general, care rostul poruncilor divine dupa tine si care sunt acele porunci? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Mai Andrei tu chiar nu vezi ce razna ai ajuns? Sucesti toate cuvintele Mântuitorului si Apostolilor (ca a ti se pomeni de Sfintii Parinti e deja ofensa) care spun ca e mai bine sa nu se casatoreasca omul? Bine ti-a spus si antiecumenism lșa ce spui despre Tereza, tu ai putea posta si pe situl Yogaesoteric, aveti idei comune cu orgasmul mistic. .................. Si ca o concluzie, mai usor cu vorbitul despre dragoste fiindca a devenit un cult . Dragostea exista între persoane, deci persoana e mai importanta decât dragostea. Cultivarea placerilor si distractilor este o forma de egoism, ca una care nu are de a face cu celelalte persoane decât prin folosirea lor în scopul obtinerii de placeri. Dragostea adevarat înseamna dorinta de a fi cu persoana iubita si sacrificiile facute pentru aceasta. Dragostea nu înseamna oferirea de placeri altuia ci oferirea ta însuti, a fiintei tale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În prealabil postat de Fani71 Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.") Eu vorbeam de placere si nu de dorinta. sta cu dorinta e mai complicata. Ne curatam de dorintele proaste. Insa pentru o persoana casatorita care se roaga nu cred nicoidecum ca rugaciunea trebuie sa se curete de dorinta pentru unirea cu sotul/sotia. Aceasta dorinta poate fi sublimata, intr-un anumit stadiu, la unii, dar asta nu este un rezultat obligatoriu si n rezultat al rugaciunii la toti.
|
|||
|
|||
![]()
Fiind odata intr-o discutie cu mai multi preoti, unul spunea ca lipsa activitatii sexuale la femei duce la boli in zona ovariana sau o indeamna pe femeie sa-si gaseasca pe altul. Deci tensiunile din familie trebuiesc rezolvate intr-un fel sau altul(practic impacare sau divort) pina nu se agraveaza situatia
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelenta observatie!
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca pe om de Dumnezeu il desparte doar pacatul.
Iar simturile nu mi se par deloc rele si nu mi se par a desparti pe om de Dumnezeu. Iar trupul iarasi nu e rau ci doar pacatul e rau. Si nu prea am vazut Sfinti Parinti care sa numeasca impreunarea in casatorie pacat. Yoghistii si trantristii considera scurgerea samantei si orgasmul ceva rau si de aceea au niste procedee care foarte probabil sunt dracesti de a opri orgasmul si la barbat si la femeie care se numesc tantra yoga.Tot yoghistii considera mantuirea eliberarea de lanturile materiei si nu eliberarea de pacat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi astazi exista foarte multe lucruri care se petrec intre soti si sunt considerate pacat.. nu intru in detalii tehnice. Din mintea noastra pacatoasa ies lucruri rele. Exista desfranare si in cadrul familiei. Aia cu tantra nu anuleaza orgasmul, dimpotriva, este foarte, foarte, foarte...important. Il pun la baza sanatatii fizice si psihice a individului, spre bucuria dracilor, zic eu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ,din pacate pt mine,am practicat yoga la secta satanica a lui Bivolaru MISA (eu ii zic Miscarea de Integrare in SAtan) si de aceea sunt familiarizat cu tot ce tine de tantra,orgasm cosmic ,mistic,cuvinte dintrastea ca divin,etc care se foloseau fregvent pe acolo.De fapt astia de la secta satanica New Age-ista MISA practica si tantra yoga si amesteca toate religiile intr-un ghiveci universal. Haideti sa nu ne lasam influentati de secte satanice,carti pline de idei oculte,satanice New Age-iste si alte aberatii.Cum zicea si Sfantul Ignatie Briancianinov noi crestinii ortodocsi sa citim doar cartile scrise de Sfintii ortodocsi si sa nu citim carti eretice sau pagane ca sa nu ne strice mintea. Toate ideile astea legate de orgasm mistic,cosmic,idea ca abstinenta nu-i buna doar continenta sexuala (adica actul sexual fara ejaculare in care se poate ajunge la orgasme multiple,cosmice deci la placeri intense dar sub influenta duhurilor cazute) au legatura cu tantrismul si deci cu demonismul. Sa nu ne lasam influentati de duhurile cazute care sunt o gramada in jurul acestor secte satanice si a practicantilor de tantra yoga. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu gasesc acum exact acel articol (sunt zeci de articole interesant pe acest site, m-am pierdut intre ele). Un citat: „Ortodoxia suferinței” - o expresie de-a Sfântului Grigorie Teologul - a fost adesea pe buzele Arhiepiscopu*lui Averchie. Aceasta se referă la două lucruri: chinurile pe care creștinii ortodocși le îndură în această „vale a plângerii” în drumul lor către patria lor cea cerească și, de asemenea, prigoana pe care Adevărul cel veșnic o îndură în lumea aceasta căzută, al cărei stăpânitor este diavolul. Arhiepiscopul Averchie știa din experiență ce este „Ortodoxia suferinței”. Nu cu mult înainte de a răposa, suferind în trup și îndurând împreună cu Biserica Luptătoare, a fost întrebat de către unul din prietenii săi despre starea lui de sănătate. A răspuns: „Cum să mă simt când slava Ortodoxiei se împuținează, răul biruiește, creștinii devin atât de plini de ură și duș*mănoși, iar creștinii ortodocși nu sunt cu nimic mai buni - poate mai răi, pentru că li s-a dat mai mult. Și cine - în vremurile acestea cumplite de pe urmă - va lua partea sărmanei ORTODOXII A SUFERINȚEI?” sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...le-apostaziei/ (Nu gasesc acum exact acel articol pe care-l vroiam... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Antiecumenism, multumim pentru sinceritatea cu care abordezi aceasta problema.
|
|