Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2009, 11:37:24
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Discutam mai demult despre faptul ca crestinii isi doresc pe pamint o justitie dreapta, fara mila, iar in cer pe dos.
"crestinii" da. Crestinii - nu. Niciodata nu spunem suficient de mult: Doamne miluieste :)
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 11:39:17
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Unii o dadeau pe comunicare bla, bla, bla pentru ca li se parea si lor penibil sa il rogi ceva in gura mare sau chiar in gind pe un Dzeu Omniprezent, Omnipotent si Omnistient. Deci se pare cu tu crezi ca e un oarecare, caruia trebuie sa ii spunem explicit ce credem noi si sa ii mai aducem aminte din cind in cind...
Dumnezeu ne cunoaste toate gandurile, insa intr-o rugaciune, facem un efort constient de directionare a acelor ganduri inspre El. Intentia transformata-n act, asta vrea de la noi.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 11:49:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Dumnezeu ne cunoaste toate gandurile, insa intr-o rugaciune, facem un efort constient de directionare a acelor ganduri inspre El. Intentia transformata-n act, asta vrea de la noi.
Intentia de a face ce? In care act?
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 12:09:48
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

De exemplu Dumnezeu stie toate lucrurile de care avem nevoie chiar daca nu ne rugam pentru ele. Stie si daca ii suntem recunoscatori (intr-un fel vag, nepus in cuvinte); daca suntem deprimati; daca ne simtim vinovati. Ai putea sa te intrebi la ce mai avem nevoie de rugaciune atunci, daca tot le stie pe toate.
Cand vorbeam de intentia pusa in act, ma refeream la asta: constientizarea si verbalizarea acestor ganduri si indreptarea lor in mod constient spre Dumnezeu, sub forma unui dialog, care poate fi foarte simplu: Doamne, ai mila; Doamne, iarta-ma; Doamne, am nevoie de o pereche de cizme, daca Tu crezi ca imi sunt de folos, fa sa le pot avea; Doamne, am facut o tampenie ingrozitoare, iarta-ma; Doamne, imi vine sa ma sinucid. Sau poate merge pana la contemplatie, la marii Sfinti, dar aia e deja din alt film:)
Asta se aplica si altor lucruri. Vreau binele, la modul general, si pentru asta ma pot considera un om bun. Dar cat timp nu ma ridic si nu fac _activ_ acel bine (fie rugandu-ma, fie ajutand pe cineva concret), acel lucru nu reprezinta nimic.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 12:15:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
De exemplu Dumnezeu stie toate lucrurile de care avem nevoie chiar daca nu ne rugam pentru ele. Stie si daca ii suntem recunoscatori (intr-un fel vag, nepus in cuvinte); daca suntem deprimati; daca ne simtim vinovati. Ai putea sa te intrebi la ce mai avem nevoie de rugaciune atunci, daca tot le stie pe toate.
Cand vorbeam de intentia pusa in act, ma refeream la asta: constientizarea si verbalizarea acestor ganduri si indreptarea lor in mod constient spre Dumnezeu, sub forma unui dialog, care poate fi foarte simplu: Doamne, ai mila; Doamne, iarta-ma; Doamne, am nevoie de o pereche de cizme, daca Tu crezi ca imi sunt de folos, fa sa le pot avea; Doamne, am facut o tampenie ingrozitoare, iarta-ma; Doamne, imi vine sa ma sinucid. Sau poate merge pana la contemplatie, la marii Sfinti, dar aia e deja din alt film:)
Asta se aplica si altor lucruri. Vreau binele, la modul general, si pentru asta ma pot considera un om bun. Dar cat timp nu ma ridic si nu fac _activ_ acel bine (fie rugandu-ma, fie ajutand pe cineva concret), acel lucru nu reprezinta nimic.
Faptul ca te rogi pentru cineva nu inseamna ca faci ceva activ. Nu faci decit, in cel mai bun caz, sa-ti satisfaci nevoia de a face bine, crezind ca binele va fi facut prin intermediar.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 12:20:31
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

Cat timp Il excluzi pe Dumnezeu din ecuatie, asa e, cum spui tu :)
Din fericire, realitatea e alta :)) (dar tot nu L-as numi intermediar, tinand cont ca El este inceputul si facatorul tuturor si nu exista nimic in afara Sa).
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 12:34:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cat timp Il excluzi pe Dumnezeu din ecuatie, asa e, cum spui tu :)
Pai nu l-am exclus
In fine, dead end :)
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 13:04:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Am fost si eu la biserica, copil fiind, si nu-mi aduc aminte sa se fi intimplat vreo minune :) Oricum, Dzeu o fi stiind ceea ce gindesc eu despre minunata sa creatie si s-ar fi corectat deja :)
Atunci erai copil, acum esti om mare. Ia mai incearca sa faci ca in copilarie, poate acum Dumnezeu te va asculta, pentru ca stie cum gandesti! Cine stie, poate ca ti-o da vreun raspuns!
Vechi 31.12.2009, 13:12:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Atunci erai copil, acum esti om mare. Ia mai incearca sa faci ca in copilarie, poate acum Dumnezeu te va asculta, pentru ca stie cum gandesti! Cine stie, poate ca ti-o da vreun raspuns!
Poate la batrinete, cind oi da din nou in mintea copiilor
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 13:38:12
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Unii o dadeau pe comunicare bla, bla, bla pentru ca li se parea si lor penibil sa il rogi ceva in gura mare sau chiar in gind pe un Dzeu Omniprezent, Omnipotent si Omnistient. Deci se pare cu tu crezi ca e un oarecare, caruia trebuie sa ii spunem explicit ce credem noi si sa ii mai aducem aminte din cind in cind...
din contra, am spus ca nu e un oarecare... si am mai spus ca nu e nici departe de om, fiind peste tot si ca stie tot ce gandesti si ai nevoie, chiar mai bine decat tine ... O rugaciune e o forma de comunicare cu Dumnezeu, so nothing wrong in that. in plus, rugaciunea este o comuniune a sufletului cu Dumnezeu, care se realizeaza la nivelul inimii, indiferent cum e formulata rugaciunea. Si exista intotdeauna un raspuns de la Dumnezeu pentru credincios.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare caut Imparatia cerurilor? AGabriela Generalitati 9 31.08.2012 17:04:27
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! sergiub Preotul 6 11.05.2008 23:50:11