![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"crestinii" da. Crestinii - nu. Niciodata nu spunem suficient de mult: Doamne miluieste :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intentia de a face ce? In care act?
|
|
||||
|
||||
![]()
De exemplu Dumnezeu stie toate lucrurile de care avem nevoie chiar daca nu ne rugam pentru ele. Stie si daca ii suntem recunoscatori (intr-un fel vag, nepus in cuvinte); daca suntem deprimati; daca ne simtim vinovati. Ai putea sa te intrebi la ce mai avem nevoie de rugaciune atunci, daca tot le stie pe toate.
Cand vorbeam de intentia pusa in act, ma refeream la asta: constientizarea si verbalizarea acestor ganduri si indreptarea lor in mod constient spre Dumnezeu, sub forma unui dialog, care poate fi foarte simplu: Doamne, ai mila; Doamne, iarta-ma; Doamne, am nevoie de o pereche de cizme, daca Tu crezi ca imi sunt de folos, fa sa le pot avea; Doamne, am facut o tampenie ingrozitoare, iarta-ma; Doamne, imi vine sa ma sinucid. Sau poate merge pana la contemplatie, la marii Sfinti, dar aia e deja din alt film:) Asta se aplica si altor lucruri. Vreau binele, la modul general, si pentru asta ma pot considera un om bun. Dar cat timp nu ma ridic si nu fac _activ_ acel bine (fie rugandu-ma, fie ajutand pe cineva concret), acel lucru nu reprezinta nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cat timp Il excluzi pe Dumnezeu din ecuatie, asa e, cum spui tu :)
Din fericire, realitatea e alta :)) (dar tot nu L-as numi intermediar, tinand cont ca El este inceputul si facatorul tuturor si nu exista nimic in afara Sa). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() In fine, dead end :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 17:04:27 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
|