Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 16:21:17
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Anca (si altii) - se numeste toleranta. Si asta trebuie sa stie, mai ales un crestin - sa fie tolerant, sa accepte ca exista si alti oameni pe lumea asta, de alte confesiuni, religii, gandirii, simtiri, chiar si alti ortdoxi altfel decat ei.
Nu trebuie sa dispara nimeni din lume, in afara de raufacatori (si acestia nu sunt nici alti ortodoxi buni, nici alte religii sau confesiuni). Trebuie luat omul ca individ.
Vechi 25.03.2010, 16:31:38
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Acest forum nu este doar un forum, ci este forum crestin-ortodox. Cine intra aici se asteapta ca si profilul sa fie la fel; ori incet, incet nu mai seamana nici ca tematica, nici ca mod de abordare, nici ca tinuta morala, nici... pentru ca ne-a invadat "lumea". Ori ar trebui ca noi sa nu mai fim din lume.
Da, de unde sa fim, din ceruri ? Acum ! Aici ?...In acest moment ? Mereu ?...sau, cum ?
Este chiar o atitudine " echilibrata " sa mergem cu avionul, sa colindam lumea asta-n lung si-n larg savurandu-i " placerile " turistice, sa ne impopotonam cu haine frumoase si alese cu grija, sa ne incalzim prin pardoseala, sa mancam cordon bleu, sa vorbim la telefon de pe varful muntelui si dincolo de acesta, sa socializam cu toata lumea in acelasi timp , prin intermediul internetului, SA ZACEM INTR-O LENE INCURABILA fiindca toate ni se aduc la nas, sa vizionam sute de posturi de televiziune, sa gonim pe drumuri, cu multi cai putere, sa profitam de toata tehnologia moderna in medicina, in scoli, in Biserici, in casa noastra.....dar, in acelasi timp SA NU APARTINEM LUMII ACESTEIA.
Imi place conceptul, de fapt nu prea-l inteleg in contextul unei demagogii religioase care se vrea si cu oua si cu pui....

Last edited by ory; 25.03.2010 at 17:03:29.
Vechi 25.03.2010, 18:26:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Anca (si altii) - se numeste toleranta. Si asta trebuie sa stie, mai ales un crestin - sa fie tolerant, sa accepte ca exista si alti oameni pe lumea asta, de alte confesiuni, religii, gandirii, simtiri, chiar si alti ortdoxi altfel decat ei.
Nu trebuie sa dispara nimeni din lume, in afara de raufacatori (si acestia nu sunt nici alti ortodoxi buni, nici alte religii sau confesiuni). Trebuie luat omul ca individ.
Noua, ortodocsilor nu ni se cere toleranta, ci ingaduinta. Cand suntem toleranti, acceptam pacatul. Dar a fi ingaduitori inseamna a nu te amesteca cu el, stiind ca nu e bun.
A "a nu fi din lume" nu inseamana a disparea; si nu are a face cu individul in general, ci fiecare decine pentru sine cum vrea sa fie: al lumii sau al lui Hristos.
Vechi 25.03.2010, 18:46:29
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Am inteles, doamna, dar tot nu se potriveste, oricum ai da-o .
Nu stiu cum se impaca acest a fi cu Hristos si toata harababura asta contemporana si moderna, care detine atatea trasaturi profunde si neconforme cu credinta, incat, mi-e greu sa le asociez in mod constiincios.
Vechi 25.03.2010, 18:48:34
Miha-anca
Guest

Implicit

MA bucur ca ai inteles: intr-adevar nu se impaca. Trebuie sa alegem.
Vechi 25.03.2010, 19:09:35
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Acest forum nu este doar un forum, ci este forum crestin-ortodox. Cine intra aici se asteapta ca si profilul sa fie la fel; ori incet, incet nu mai seamana nici ca tematica, nici ca mod de abordare, nici ca tinuta morala, nici... pentru ca ne-a invadat "lumea". Ori ar trebui ca noi sa nu mai fim din lume.
Am intrat, am citit, unde am crezut de cuviinta, mi-am dat cu parerea.
Daca, intamplator, intr-o anumita privinta, stiam cum este bine, am spus-o. Oare nu este pacat sa stii adevarul, si sa nu-l spui celui care greseste?
Miha-Anca, apreciez postarile tale.
Daca am spus ce am stiut ca e bine, inseamna ca m-am mandrit?
Vechi 25.03.2010, 19:17:47
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu mai stiu daca si Anca, Anna, sau o-tzaranca.
N-am inteles pentru ce vin ele pe acest forum.

Si nu vor sa accepte niste realitati, ca mai deunazi: domle exista niste lucruri si nu este vina nimanui, in fara de cei care le-au lasat asa de-a lungul secolelor. Femeia este altfel in biserica, are alt statut decat in lume, casatoritii nu sunt vazuti bine in biserica, pentru ca monahismul pare mai bun, mai sfant etc.
eu nu prea ti-am raspuns..am avut eu un fler..ca nu am cu cine..
decat am urmarit discutiile pe topicul cu discriminare femeilor in biserica
pentru mine lucrurile sunt clare orice femeie care spune ca este discriminata in biserica huleste Duhul Sfant
Vechi 25.03.2010, 19:18:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Am intrat, am citit, unde am crezut de cuviinta, mi-am dat cu parerea.
Daca, intamplator, intr-o anumita privinta, stiam cum este bine, am spus-o. Oare nu este pacat sa stii adevarul, si sa nu-l spui celui care greseste?
Miha-Anca, apreciez postarile tale.
Daca am spus ce am stiut ca e bine, inseamna ca m-am mandrit?
Sper ca nu te-ai mandrit; asta insa doar tu poti sti. Pentru mine, a da mai departe ceea ce stiu, este o forma de daruire. Mandrie iar nu am de ce sa arat, caci nu am trait pe vremea Mantuitorului sau a apostolilor, ca sa vorbesc de la mine, ci m-am informat de la cei care stiu cu adevarat.
Vechi 25.03.2010, 19:45:24
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
eu nu prea ti-am raspuns..am avut eu un fler..ca nu am cu cine..
decat am urmarit discutiile pe topicul cu discriminarea femeilor in biserica
pentru mine lucrurile sunt clare : orice femeie care spune ca este discriminata in biserica huleste Duhul Sfant
pentru explicatii sa nu te duci prea departe ,le gasesti in Evanghelia de azi
Vechi 25.03.2010, 21:38:00
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@o-tzaranca
Eu nu hulesc Duhul Sfant. Nici nu vad ce legatura au acele doua.
Eu vorbesc de biserica "institutie".
Este vorba de sentimente si experienta proprie pe care unii o au si altii nu. Tu oi face parte din aia mai norocosi si fericiti.
Nu este interzis nici in credinta sa simti si sa fii sensibil.
Vad ca nu reusesti deloc sa faci diferenta intre credinta(Sfanta Treime, dogme etc.) si institutia bisericii.
Prima este in cer, cea de-a doua pe pamant, a oamenilor, asa cum s-au priceput ei s-o faca.

Si esti de o rautate si ironie cumplita. Nu esti ortodoxa, nu pot sa cred. Dar asta sa judece Dumnezeu.
In rest poti sa ma batjocoresti cat vrei.

@mishi55 - te mandresti cand spui ca tu stii cum este bine. In credinta numai Cei de Sus stiu cum este bine intr-adevar.
Si inca o observatie - adevarul si parerea trebuie s-o spui. Numai ca nu trebuie s-o faci cu bata, sa calci oameni si suflete in picioare asa cum unii de pe aici cred ca este normal, omeneste si crestineste.

@Anca - deocamdata asa ceva nu putem alege. Sau nu stiu despre care lume vorbesti tu. Si in lume suntem tot ai lui Hristos.
Iar iti spun: inca nu este definit corect si clar pacatul. Pentru tine totul este pacat, inclusiv existenta noastra.
Si lucrul cel mai necrestin este sa judeci pe altul si inca sa-i pui numele de pacatos, numai pentru ca el asa s-a nascut in lume si a fost botezat.
Uite ce inseamna toleranta si ingaduinta:

http://dexonline.ro/definitie/toleranta
http://dexonline.ro/definitie/îngăduință

Cred ca vorbeam de oameni mai inainte, cand spuneam de toleranta si inteleg ca tu nu accepti sa te amesteci cu altii care nu sunt asa de ortodoxi ca tine. E cam greu atunci sa traiesti in tara straina. Ma mir de alegerea ta, dar ma rog.
Poate ca te poti izola si iti merge bine asa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44