![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar o mare parte din Evanghelie cred ca e la fel si pentru ei.Nu cred in judecata de tip alb-negru.Adica tot ce sustine un asemnea om,e gresit din start,numai pentru ca invatatura pe care a primit-o el este gresita. Un eretic nu greseste fata de noi in nici un caz.Ci greseste fata de Dumnezeu,caci refuza harul Sau. Asa ca sa nu il judecam,ci sa il plangem. |
|
|||
|
|||
![]()
Podolski 2, dacă dorești să demonstrezi cum [niciodată nu] ai fost adventist, poți iniția un nou topic.
Danut7, să încercăm (măcar pe acest topic) să lăsăm deoparte ereziile identificate în zona ortodoxă ori neoprotestantă și să vedem dacă avem puncte comune ce ne-ar apropia. Apropiindu-ne de Hristos ne apropiem unul de altul. Putem încerca? Mulțumesc danyel pentru încercarea de a repune topicul pe șine. |
|
||||
|
||||
![]()
Mda...
Pai va urez dialog placut. ”Multumesc” lu daniel pt interventie. .
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusquintus
Eu sunt convins ca daca am lua NT fragment cu fragment ,80% am gasi interpretari comune. Daca ti se spune de exemplu : 'Iubeste pe vrasmasul tau' ,'Cine iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt' , 'Nu judeca ca sa nu fii judecat' , 'iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti' . Eu nu cred ca trebuie sa fii ortodox protestant sau musulman ca sa intelegi la fel aceste invataturi.Ele sunt noi,pentru intreaga fire omeneasca,obisnuita in credinta : 'ochi pentru ochi si dinte pentru dinte'. Mai important este cine urmeaza cu adevarat aceste invataturi. |
|
||||
|
||||
![]()
Inca o mica observatie, desi intarziata. Acest dialog seamana izbitor de mult cu alt dialog care cauta puncte comune de slavire a lui Hristos.
uimitor cum functioneaza acest mecanism de atractie asupra a ceva atat de condamnat in alte posturi.
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine ma intereseaza puterea mesajului lui Hristos.
Cum reuseste sa patrunda la fel si in cei care au urmat calea harului,lasat Bisericii Sale,dar si in cei care,neavand harul Sau,isi gasesc credinta in cuvintele Sale. Si chiar si in cei,care nevand nici cuvantul Sau(ca nu il cunosc),dovedesc prin faptele si prin inima lor ca acest cuvant este adevarat. Toti oamenii au ceva in comun,si acesta este chiar Hristos,de aceea se si numeste Fiul Omului,adica prototipul omului. Cine refuza mana intinsa a unu om,indiferent cum ar fi acela,il refuza pe Hristos insusi. |
|
||||
|
||||
![]()
Iustin chiar imi place subiectul cum l-ai expus.
Totusi dincolo de o intindere sincera de mana , poti avea propria pierzare. Caci insasi Apostolul neamurilor zice: pe omul eretic dupa prima si a doua mustrare indepartaeza-l Ori Sfantul Pavel nu poate fi acuzat de neiubire de oameni, ci grija fata de credinta era mai importanta decat o un ajutor fals asupra omului. O mana intinsa poate insemna sa te rogi pt ei. Biserica , pt pacatul grav, preotii nu au voie sa pomeneasca ereticii, pt ca s-au lepadat de Hristos prin invataturi noi si draceti. Caci daca nu ar fi fost dracesti si ar fi existat o iubire a lui Hristos de care sa ne facem prieteni cu adevarat, si daca o mana intinsa ar fi insemna sa ne gasim punctele comune cu ereticii, Sfantul Pavel nu ar fi vorbit atat de aspru fata de erezie si prietenia cu ereticii in ale credintei.
|
|||
|
|||
![]()
Respingerea este a invataturiii gresite si atat.
Multi parinti au respins ereziile cu putere,pentru ca veneau in contradictie cu invatatura cea dreapta .Desi nu am atata minte ca ei,sufleteste nu ma simt bine la catolici sau protestanti,deci niciodata nu as imbratisa invatatura pierzatoare de taina. Dar nu toate conceptiile lor se rezuma la aceea invatatura gresita. De aceea exista si multe puncte comune. Cuvantul Domnului are capacitatea de a uni oamenii,chiar daca unii s-au despartit de calea pe care tot Domnul a lasat-o,si a desavarsit-o prin Traditie. In Hristos ,ma simt bine cu toti oamenii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt de acord cu tine In invatatura nu putem fi de acord cu altii dar dragostea trebuie sa ne-o impartasim cu ceelalti, Hristos nu tolera stilul de viata al vamesilor si a prostituatelor si totusi statea in compania lor pentru ai-i readuce pe calea cea buna, ce s-ar fi intamplat daca Hristos ar fi respins-o pe Maria Magdalena? ramanea o simpla prostituata dar dragostea Lui fata de pacatosi a facut din ea o sfanta, Aceasta dragoste trebuie sa ne insoteasca si pe noi, fara ca in numele ei sa acceptam compromisuri, credinta si invatatura ne-o pastram dar dragostea noastra sa se reverse asupra tuturor..chiar si a ereticilor
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|