Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 19:30:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Eu cred ca, Cuvantul lui Dumnezeu ,este acelasi pt toti oamenii.
Si Biserica la inceput nu a fost decat una singura,anume Biserica Apostolilor.
In primele veacuri a fost o singura mucenicie,pentru un singur Hristos.
Iar sfintii din pustie sunt un tezaur comun de indrumare,al tuturor care cred in Hristos.
Oare protestantii sa nu iubeasca exprimarea simpla a smereniei ,din Pateric de exemplu?
Arie insusi,a adus o conceptie gresita,care umbrea o parte (esentiala ) din dumnezeirea lui Hristos.Dar exista probabil si parti comune ale lui,cu restul invataturii.
Pina in anul 1000 Biserica reusit sa treca peste toate ratacirile,si sa conserve invatatura initiala.
Apoi,nu au mai fost ramuri uscate din Trupul sau,ci s-a despicat de-a dreptul in doua.Apoi una din jumatatile sale,s-a despicat in multe alte parti,si tot asa.
Dar radacina a fost si este comuna.Doar ca invatatura a fost alterata in mare parte.
Eu zic ca exista multe puncte comune.
De exemplu dragostea de oameni este aceiasi ,pentru toti.
Dar exista si puncte fundamental diferite referitoare la dobandirea harului,de exemplu.
Eu sunt convins ca adevarul se afla in Biserica aceea originala,din timpul primelor veacuri,si constat doar ca multe ramuri ale acelei unice Biserici a lui Hristos,s-au despartit de Trunchi,si se lipsesc de seva acestuia.
Vrajeli.Si pe vremea apostolilor au existat eretici si erezii, si schisme.Vezi Nicolaitii si sectele iudaice legalistice.Nu exista nimic mai spurcat ca sectele in afara de paganism.Toate sectele sunt hristosi mincinosi.Eretici si erezii au existat tot timpul, draci si draculeti.Acuma au inviat, nu e nimic nou sub soare.Religia lui Arie , lui Nestor si a tuturor blestematilor e Protestantismul.
Vechi 13.02.2010, 19:47:17
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Vrajeli.Si pe vremea apostolilor au existat eretici si erezii, si schisme.Vezi Nicolaitii si sectele iudaice legalistice.Nu exista nimic mai spurcat ca sectele in afara de paganism.Toate sectele sunt hristosi mincinosi.Eretici si erezii au existat tot timpul, draci si draculeti.Acuma au inviat, nu e nimic nou sub soare.Religia lui Arie , lui Nestor si a tuturor blestematilor e Protestantismul.
Eu nu zic ca concluziile invataturilor eretice nu sunt in afara Traditiei cele bune.Fiecare noua erezie a tulburat cu ceva,a incercat sa zdruncine invatatura adunata picatura cu picatura(de sange,de sudoare,de lacrimi) de catre toti sfintii incepatori ai Bisericii.
Dar o mare parte din Evanghelie cred ca e la fel si pentru ei.Nu cred in judecata de tip alb-negru.Adica tot ce sustine un asemnea om,e gresit din start,numai pentru ca invatatura pe care a primit-o el este gresita.
Un eretic nu greseste fata de noi in nici un caz.Ci greseste fata de Dumnezeu,caci refuza harul Sau. Asa ca sa nu il judecam,ci sa il plangem.
Vechi 13.02.2010, 19:57:52
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Podolski 2, dacă dorești să demonstrezi cum [niciodată nu] ai fost adventist, poți iniția un nou topic.

Danut7, să încercăm (măcar pe acest topic) să lăsăm deoparte ereziile identificate în zona ortodoxă ori neoprotestantă și să vedem dacă avem puncte comune ce ne-ar apropia. Apropiindu-ne de Hristos ne apropiem unul de altul. Putem încerca?

Mulțumesc danyel pentru încercarea de a repune topicul pe șine.
Vechi 13.02.2010, 20:18:25
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Mda...

Pai va urez dialog placut. ”Multumesc” lu daniel pt interventie. .
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Vechi 13.02.2010, 20:29:33
Senior Member

Implicit

tricesimusquintus
Eu sunt convins ca daca am lua NT fragment cu fragment ,80% am gasi interpretari comune.
Daca ti se spune de exemplu : 'Iubeste pe vrasmasul tau' ,'Cine iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt' , 'Nu judeca ca sa nu fii judecat' , 'iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti' .
Eu nu cred ca trebuie sa fii ortodox protestant sau musulman ca sa intelegi la fel aceste invataturi.Ele sunt noi,pentru intreaga fire omeneasca,obisnuita in credinta : 'ochi pentru ochi si dinte pentru dinte'.
Mai important este cine urmeaza cu adevarat aceste invataturi.
Vechi 13.02.2010, 20:41:04
podolski_2's Avatar
Senior Member

Implicit

Inca o mica observatie, desi intarziata. Acest dialog seamana izbitor de mult cu alt dialog care cauta puncte comune de slavire a lui Hristos.

uimitor cum functioneaza acest mecanism de atractie asupra a ceva atat de condamnat in alte posturi.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Vechi 13.02.2010, 20:53:05
Senior Member

Implicit

Pe mine ma intereseaza puterea mesajului lui Hristos.
Cum reuseste sa patrunda la fel si in cei care au urmat calea harului,lasat Bisericii Sale,dar si in cei care,neavand harul Sau,isi gasesc credinta in cuvintele Sale.
Si chiar si in cei,care nevand nici cuvantul Sau(ca nu il cunosc),dovedesc prin faptele si prin inima lor ca acest cuvant este adevarat.
Toti oamenii au ceva in comun,si acesta este chiar Hristos,de aceea se si numeste Fiul Omului,adica prototipul omului.
Cine refuza mana intinsa a unu om,indiferent cum ar fi acela,il refuza pe Hristos insusi.
Vechi 13.02.2010, 21:22:41
podolski_2's Avatar
Senior Member

Implicit

Iustin chiar imi place subiectul cum l-ai expus.
Totusi dincolo de o intindere sincera de mana , poti avea propria pierzare.

Caci insasi Apostolul neamurilor zice: pe omul eretic dupa prima si a doua mustrare indepartaeza-l

Ori Sfantul Pavel nu poate fi acuzat de neiubire de oameni, ci grija fata de credinta era mai importanta decat o un ajutor fals asupra omului.

O mana intinsa poate insemna sa te rogi pt ei. Biserica , pt pacatul grav, preotii nu au voie sa pomeneasca ereticii, pt ca s-au lepadat de Hristos prin invataturi noi si draceti.

Caci daca nu ar fi fost dracesti si ar fi existat o iubire a lui Hristos de care sa ne facem prieteni cu adevarat, si daca o mana intinsa ar fi insemna sa ne gasim punctele comune cu ereticii, Sfantul Pavel nu ar fi vorbit atat de aspru fata de erezie si prietenia cu ereticii in ale credintei.
Vechi 13.02.2010, 21:43:58
Senior Member

Implicit

Respingerea este a invataturiii gresite si atat.
Multi parinti au respins ereziile cu putere,pentru ca veneau in contradictie cu invatatura cea dreapta .Desi nu am atata minte ca ei,sufleteste nu ma simt bine la catolici sau protestanti,deci niciodata nu as imbratisa invatatura pierzatoare de taina.
Dar nu toate conceptiile lor se rezuma la aceea invatatura gresita.
De aceea exista si multe puncte comune.
Cuvantul Domnului are capacitatea de a uni oamenii,chiar daca unii s-au despartit de calea pe care tot Domnul a lasat-o,si a desavarsit-o prin Traditie.
In Hristos ,ma simt bine cu toti oamenii.
Vechi 14.02.2010, 23:42:36
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Respingerea este a invataturiii gresite si atat.
Multi parinti au respins ereziile cu putere,pentru ca veneau in contradictie cu invatatura cea dreapta .Desi nu am atata minte ca ei,sufleteste nu ma simt bine la catolici sau protestanti,deci niciodata nu as imbratisa invatatura pierzatoare de taina.
Dar nu toate conceptiile lor se rezuma la aceea invatatura gresita.
De aceea exista si multe puncte comune.
Cuvantul Domnului are capacitatea de a uni oamenii,chiar daca unii s-au despartit de calea pe care tot Domnul a lasat-o,si a desavarsit-o prin Traditie.
In Hristos ,ma simt bine cu toti oamenii.

Sunt de acord cu tine
In invatatura nu putem fi de acord cu altii dar dragostea trebuie sa ne-o impartasim cu ceelalti, Hristos nu tolera stilul de viata al vamesilor si a prostituatelor si totusi statea in compania lor pentru ai-i readuce pe calea cea buna,
ce s-ar fi intamplat daca Hristos ar fi respins-o pe Maria Magdalena? ramanea o simpla prostituata dar dragostea Lui fata de pacatosi a facut din ea o sfanta,
Aceasta dragoste trebuie sa ne insoteasca si pe noi, fara ca in numele ei sa acceptam compromisuri, credinta si invatatura ne-o pastram dar dragostea noastra sa se reverse asupra tuturor..chiar si a ereticilor

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42