![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre ASCOR...in unele cazuri...ma abtin... Am trecut si eu pe la Bisoca...frumos. |
|
|||
|
|||
![]()
Important este ceea ce se face la nivel de parohie. Cred ca e nevoie de o strategie generala pentru educatia religioasa a tinerilor in afara orelor de religie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fapte? Pai, cu organizarea care este la noi, nu te mira ca nu sunt fapte. Cand se incepe cu sfarsitul, nu ai de ce sa te miri ca nu se concretizeaza mai nimic si oamenii se descurajeaza.
Iar tinerii, cei care ar trebui sa invete de la cei mai mari....nu prea au ce invata! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ar trebui sa ne ferim sa imprumutam unele idei de la diferite denominatiuni... Au tot felul de acrivitati sportive, culturale - dans, muzica etc. pt tineri. Faza cu parohia mi se pare ok... adica fiecare preot sa ia atitudinea, sa ii stranga la un loc pe tineri, sa faca chestii atractive pt. ei...
Mirean, cu ASCOR-ul s-ar putea sa ai dreptate,.,,, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, foarte adevarat! Tinerii au nevoie de raspunsuri, ei sunt intr-o permanenta cautare. Si sa ne gandim la perioada pubertatii. E o perioada atat de dificila, atatea transformari, atatea trairi fizice si psihice.
Cu siguranta, avem nevoie sa intelegem ceea ce credem. Sunt si lucruri pe care nu ajungem sa le credem decat prin puterea lui Dumnezeu, prin voia Lui, prin descoperirea Lui. Insa, cat putem, sa semanam cuvantul. Sa ne aducem aminte ca si Iisus a explicat invatatura Sa. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebarea nu este ce face biserica ci mai ales ce fac eu in raport cu tinerii pe care ii intalnesc in diferite imprejurari. Cat de pregatiti suntem sa le raspundem la intrebari, ce anume din viata noastra poate fi un exemplu demn de urmat. Despre Dumnezeu nu poti vorbi oriunde si oricum. Una e sa vorbesti si alta e sa-i atingi sufletul celuilalt, ca el sa se deschida si sa doreasca a sti mai multe. Cand avem o relatie de suflet cu un tanar, cand acesta are incredere in noi putem sa il apropiem de Dumnezeu. Strategii , metode de atras tinerii imi suna trist si rece. Educatie religioasa e diferit de trairea in credinta. Bunicii nostri nu cred ca s-au nascut in parohii in care tinerii erau integrati in tot felul de cluburi si totusi au o credinta trainica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Metode, strategii, toate se nasca din cunoasterea tinerilor. Daca nu ii cunosti, nu poti sa ii atingi la inima si nu ii vei atinge la inima oricum. Hristos a folosit metoda parabolei, de exemplu!
Intrebarea e si ce face Biserica si ce facem noi! Ambele sunt importante! |
|
|||
|
|||
![]()
Cati tineri ati vazut de Pasti la Biserica?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pentru tinerii care au probleme cu babutele din biserica | eduardd | Reguli in Biserica | 21 | 22.09.2010 14:33:14 |
tinerii de azi | ionyk | Generalitati | 34 | 22.03.2010 20:06:25 |
tinerii | cristiboss56 | Generalitati | 19 | 08.05.2008 18:49:21 |
Copiii, tinerii si Biserica | irina77 | Generalitati | 16 | 20.10.2007 23:09:38 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|