|
|
|||
|
|||
Si eu cred la fel! Mai bine cautam pe Hristos decat senzationalul si minunile! Traseul spiritual nu ar trebui sa fie transformat de minunile si prezenta de la mormantul parintelui ci de Hristos Mantuitorul!
Last edited by aubergine; 26.11.2013 at 13:09:59. |
|
|||
|
|||
Citat:
Doamne Ajuta! Citat:
Multumesc pentru sfaturi, Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
In toamna trecuta am reusit, dupa un drum lung si cateva piedici, sa ajung la Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca. Cei care au fost deja stiu ca acolo este o maicuta care nu te lasa sa ingenunchezi la mormantul parintelui. Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie. In fata mormantului insa mi-a trecut ceva prin cap: Mi-am zis in mintea mea ca nu o sa ma inchin parintelui, dar ce-ar fi daca m-as inchina Sfintei Cruci care este la mormant? Si nu stiu daca maicuta a stiut ce vreau sa fac sau a avut un moment de neatentie dar am reusit sa ma inchin. In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
|
|
|||
|
|||
Citat:
Daca eu vreau sa ma inchin la un bolovan e treaba mea. Astia probabil sunt vechii securisti. Citat:
Faci ascultare de om(oricare ar fi el) sau de Dumnezeu ? Ascultarea (de oricine) se face pana la pacat.Pai si care ar fi pacatul in cazul asta ? Pai sa stii ca acolo la mormant lui Boca, binecuvanteaza Duhul Sfant prin minunile pe care le savarseste si tu sa refuzi a recunoaste asta(inchinarea mai inseamna si recunostiinta=>ne-inchinarea mai inseamna si ne-recunostiinta) inseamna pacat impotriva evidentei.Asta este un mare pacat.Este ignoarea lui Dumnezeu. Este ca si cum te-ai ruga si te-ai ruga la Dumnezeu sa-ti dea un semn ca exista si atunci cand o face si te cheama sa vezi asta tu refuzi sa recunosti minunea , prin urmare refuzi sa recunosti ceea ce ai cerut. Ori ce parerei ai tu, daca cineva te roaga insistent sa-l ajuti, si tu cand vrei s-o faci, te face ca nu te cunoaste, ba chiar nici nu recunoaste ca te-a rugat ceva vreodata ? Tu ce parare ai avea ? PS:mai pe scurt.Trebuia s-o ignori complet ca si cum nici nu ar fi existat acolo. Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 22:28:21. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Probabil imi vei zice despre regulamentul, etc, etc.Bun. Sa-mi dea in scris "tanti aia" sau chiar staretza in scris ca nu am voie sa ma inchin in fata mormantului.Si sa semneze cele scrise. Daca iti da in scris si semneaza atunci lucrurile trec intr-alt registru. Daca refuza sa dea in scris atunci ignori tot ce zic ele, ca si cum n-ar fi acolo. Simplu, simplisimo. |
|
||||
|
||||
Citat:
Iar atunci când tu îmi spui politicos că nu e voie, eu îți cer să-mi aduci dovada scrisă de la proprietarul tabular al apartamentului. Până nu mi-o aduci, mă fac că nu ești acolo și continui să cânt Traviata. Simplu, simplisimo. Știi tu, la mănăstire e o chestie care se cheamă "ascultare". Oare o fi și pentru vizitatori ? Hmm....... Last edited by GMihai; 10.05.2015 at 23:06:48. |
|
|||
|
|||
Citat:
In primul rand nu te invit, ci tu decizi daca vrei sa vii la mine sau nu.Insa la mine in casa exista obiecte care nu-s proprietatea mea ci apartin tuturora.Eu sunt doar custodele.Deci si tu ai dreptul la acel obiect. Iar daca acel obiect care apartine tuturora este aceea masa care a fost construita explicit pt a te sui pe masa si a canta Traviata pe ea, ei bine tu vrei de la mine inscris si semnat ca-ti refuz acest lucru.Ca apoi stii tu ce sa faci.De la mine ai nevoie doar atat: o declaratie a mea si o semnatura a mea pe cele declarate.Nimic mai mult. Citat:
sa semnez pt acest lucru. Nush cum sa-ti spun eu tie.Semnatura este "sfanta".L-ai prins pe unul ca a semnat pe nush ce, este ca si cum l-ai prins in ringul de box l-ai facut KO. |
|
|||
|
|||
Citat:
In primul rand nu te invit, ci tu decizi daca vrei sa vii la mine sau nu.Insa la mine in casa exista obiecte care nu-s proprietatea mea ci apartin tuturora.Eu sunt doar custodele.Deci si tu ai dreptul la acel obiect. Iar daca acel obiect care apartine tuturora este aceea masa care a fost construita explicit pt a te sui pe masa si a canta Traviata pe ea, ei bine tu vrei de la mine inscris si semnat ca-ti refuz acest lucru.Ca apoi stii tu ce sa faci.De la mine ai nevoie doar atat: o declaratie a mea si o semnatura a mea pe cele declarate.Nimic mai mult. Citat:
sa semnez pt acest lucru. Nush cum sa-ti spun eu tie.Semnatura este "sfanta".L-ai prins pe unul ca a semnat pe nush ce, este ca si cum l-ai prins in ringul de box l-ai facut KO. De aceea, majoritatea refuza sa declare in scris si sa semneze cele declarate. Pt ca mint .Iar semnatura obliga la responsabilitate. Citat:
mireni cu cea a clericului.Dar in mod cert, ascultarea merge pana la pacat.Acolo se opreste. Ori daca tu ma impiedici pe mine sa-mi manifest credinta, eu am datoria teoretic sa te pun de urgenta la respect, intr-o forma sau alta. Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 23:24:25. |
|
||||
|
||||
Măi, americanul are o vorbă: Put your money where your mouth is.
Data viitoare cânt te duci la Prislop, dă-mi un mesaj, ca să ne întâlnim acolo. Iar odată ajunși acolo, promite-mi că o să te comporți așa cum sfătuiai aici pe alții; că nu o să respecți regulile impuse, că o să ceri în scris, sub semnătură de la maica stareță, cum și în ce fel ai voie să te comporți tu în mănăstire etc. Merge ? "daca tu ma impiedici pe mine sa-mi manifestez credinta, eu am datoria teoretic sa te pun de urgenta la respect, intr-o forma sau alta." Deci, mergem împreună la Prislop ca să îmi arăți cum le pui tu la respect pe maicile de acolo ? Last edited by GMihai; 10.05.2015 at 23:24:58. |
|