|
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Iote-te la ea, cine nu generaliza!
|
||||
|
||||
Imi cer scuze, nu iti inteleg afirmatia. De ce-i percepi atat de fraieri?
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
||||
|
||||
Pentru că sunt pe nicăieri. Majoritatea spre asta bate, cel puțin. Agramați, fără cultură de generală, fără niște baze solide în teologie (nu vorbesc de teologia grea sau de sursele străine), mai limitați la omenesc și imediat (material) decât mulți dintre oamenii cu acces la educație.
|
||||
|
||||
Și dacă reușesc să absolve facultatea, de vor să se facă profi, habar n-au cum...
A, scuze, asta era de la altă facultate...
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
E jale în învățământ. Și până la facultate, și înainte. Peste tot, nu doar la liceele slabe (eu am terminat un liceu teoretic, în prezent sunt studentă). Iar în condițiile astea academice morbide, da, ajungi să-l consideri și pe Puric intelectual, iar pe Fuego mare artist.
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
E jale in invatamant? De ce? Pentru ca ne-am invatat sa avem doar drepturi si nicio obligatie. Daca aplicam regulamente apar revolte si proteste, ba ca sunt sechestrati elevii in scoala, ba ca le este ingradita libertatea. Daca primesc prea multe teme e surmenant si e nasol. Daca le ti elevilor morala sar parintii cu petitii la minister (cum s-a intamplat in cazul profesoarei de romana de la liceul pe care l-ai absolvit). Si multe altele care isi au radacinile in cei 7 ani de acasa si in modelul moral oferit de familie.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|||
|
|||
Citat:
Am doua cunostinte care au terminat teologia la Constanta. Desi oficial nu exista invatamant la FR, mergeau din cand in cand cateva zile, dadeau toate examenele, nu stiu cat invatau, dar erau pregatiti foarte bine din alt punct de vedere. Sistemul acesta este unul dintre cele mai alunecoase si corupte. Ei aveau nevoie doar de diplome. Daca tu esti pasionata insa de aceasta stiinta ai vrri sa aprofundezi mai mult, vorbeste cu un preot mai tanar, care a terminat de curand si mai stie cate ceva din programa, sa iti dea tu cartilor importante, eventual cursuri... si te apuci de citit, inveti, iti dezvolti cultura generala. Ca pentru un salariu de profa de religie pentru care iti trebuie diploma ... nu merita investitia. |
|