![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Locul unde Dumnezeu isi manifesta cu plinatate dreptatea Sa este
Imparatia Sa. Acolo nu va exista strop de nedreptate. Dar noi am ales sa fim autonomi, sa fim despartiti de Dumnezeu. Si acum ne plangem? Cand am ales sa fim separati de Dumnezeu n-am stiut ca locul vacant va fi luat de cel rau, de satana. Credeam ca facem doar voia noastra. Din cauza acestei nestiinte, Dumnezeu se mai indura de noi si mai face din cand in cand dreptate si aici. Daca ar face dreptate tot timpul n-am sesiza nedreptatea si nu ne-am mai dori Imparatia Sa. Or, Imparatia si dreptatea Sa trebuie dorita in mod liber si in deplina cunostiinta de cauza de catre om. Deci doar in Rai si in Iad functioneaza dreptatea in plinatatea sa, in Rai ca rasplata si fericire, in Iad ca pedeapsa si suferinta. Aici, pentru ca se face trierea pentru cele doua "locatii", dreptatea si nedreptatea sunt lasate amestecate ca fiecare sa poata alege liber. Graul se alege de neghina doar la vremea secerisului. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate asta e crucea unora, sa patimeasca aici pe pamant pentru ca in lumea cealalta sa se bucure. Citeam undeva ca omul ar trebui sa se bucure atunci cand are necazuri si suferinta pentru ca inseamna ca Dumnezeu cauta asupra lui si vrea sa se mantuie. Dar...raspunsul exact nu il stie nimeni decat Dumnezeu, si poate il vom afla si noi vreodata. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu nu permite absolut nimic. Toate se fac din VOIA SA insa nu sub forma de aprobare in parlament sau curte regala cum tindem sa credem ci sub forma unei structuri piramidale de distributie a legilor pe diverse nivele ale existentei in UNIVERSUL creat de Dumnezeu! Ca urmare El nu ARE NICI O LEGATURA CU FENOMENELE ABSOLUT NORMALE DIN VIATA NOASTRA
Iar noi ne aflam exact inaintea nivelului de existenta cel mai inferior numit IAD..de aceea si suntem asa de napastuiti din cauza abundentei de legi restrictive dureroase, dar nu ca sta Dumnezeu acolo sus si cu o fata serioasa apleaca sceptrul Sau si PERMITE ca indienii sa fie spalati de Tzunami sau moldovenii de revarsarea Siretului pentru ca nu au fost cuminti si au plecat la munca-n Spania si Italia :))))..astea sunt aberatii si inventii populare si folclorice din traditia populara |
|
||||
|
||||
![]()
Scuze, dar la asa intrebare, se cere asa raspuns:
Uite, de aia...ca sa se mai mire cate unii cand nu au ce face!!! P.S Unde este aceasta nedreptate? Cine face nedreptatea? De ce ne miram? E ca si cum imi dau cu stangu-n dreptul si ma mir singura de isprava.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca toate se fac din VOIA SA, inseamna ca El da voie sa se faca, lasa sa se faca, permite sa se faca, accepta sa se faca, dar NU le face El. Nu cred ca Dumnezeu, prin om, bate, maltrateaza, omoara. Responsabil de asta este altcineva. Ca Dumnezeu permite acestea, mi-am spus umila parere mai sus. Observ niste detalii pe care ni le oferi...."structura piramidala de distributie a legilor", "nivel de existenta in UNIVERS"..............stii ceva ce noi nu stim? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci odata pus in functiune acest mecanizm functioneaza DE UNUL SINGUR fara aportul nivelului 1 si unde nu exista nici o lege restrictiva...de aceea si cel bun si cel rau sufera EXACT LA FEL! Legile ii matura pe toti si pe toate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:)) dar de ce spui moara ca am pus virgule :))? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din descrierea ta mi-am imaginat o chestie piramidala cu roti melcate, pe diferite nivele etc. Initial am vrut sa zic presa de struguri dar ziceai ca am o imaginatie prea bogata...... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Acesta este canonul pentru voi, cei ce va aflati in lume" | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 1 | 10.10.2012 12:15:13 |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|