Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2010, 21:16:02
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Locul unde Dumnezeu isi manifesta cu plinatate dreptatea Sa este
Imparatia Sa. Acolo nu va exista strop de nedreptate. Dar noi am
ales sa fim autonomi, sa fim despartiti de Dumnezeu. Si acum ne
plangem? Cand am ales sa fim separati de Dumnezeu n-am stiut
ca locul vacant va fi luat de cel rau, de satana. Credeam ca facem
doar voia noastra. Din cauza acestei nestiinte, Dumnezeu se mai
indura de noi si mai face din cand in cand dreptate si aici. Daca
ar face dreptate tot timpul n-am sesiza nedreptatea si nu ne-am
mai dori Imparatia Sa. Or, Imparatia si dreptatea Sa trebuie dorita
in mod liber si in deplina cunostiinta de cauza de catre om.
Deci doar in Rai si in Iad functioneaza dreptatea in plinatatea sa,
in Rai ca rasplata si fericire, in Iad ca pedeapsa si suferinta. Aici,
pentru ca se face trierea pentru cele doua "locatii", dreptatea si
nedreptatea sunt lasate amestecate ca fiecare sa poata alege liber.
Graul se alege de neghina doar la vremea secerisului.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 21:20:21
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare...

de ce exista nedreptate in lumea asta?? de ce unii au cu carul si altii nu au deloc? de ce sunt copii nevinovati, batuti sau violati, sau omorati? de ce sunt parinti nevinovati carora le lor copiii? de ce sunt familii care Dumnzeu le da cate 10 copii, pe care ii bat, ii maltrateaza, ii pun la cersit, la furat, stau flamnzi si chinuiti vai de capul lor, si alte familii care se roaga neincetat ani de zile sa le dea macar un copil ??? de sunt batrani nevinovati omorati de proprii copii? sau batuti sau maltratati pe nedrept??? sau cum sunt batranii aia carora apa le-a luat absolut tot???

de ce permite Dumnezeu atata nedreptate? o permite El? sau ce se intampla? care este scopul acestei nedreptati in lume ???
Parerea mea este ca nimic nu se intampla fara ca Dumnezeu sa stie. El nu da raul, asta e sigur. Dar il permite, poate pentru a da cate o lectie cui are ochi sa vada, sau poate pentru a pedepsi niste pacate ale unor inaintasi, si noi acum ne miram.."saracu', oare de ce trage, ca e un om asa de bun..."
Sau poate asta e crucea unora, sa patimeasca aici pe pamant pentru ca in lumea cealalta sa se bucure.
Citeam undeva ca omul ar trebui sa se bucure atunci cand are necazuri si suferinta pentru ca inseamna ca Dumnezeu cauta asupra lui si vrea sa se mantuie.
Dar...raspunsul exact nu il stie nimeni decat Dumnezeu, si poate il vom afla si noi vreodata.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 21:28:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Dumnezeu nu permite absolut nimic. Toate se fac din VOIA SA insa nu sub forma de aprobare in parlament sau curte regala cum tindem sa credem ci sub forma unei structuri piramidale de distributie a legilor pe diverse nivele ale existentei in UNIVERSUL creat de Dumnezeu! Ca urmare El nu ARE NICI O LEGATURA CU FENOMENELE ABSOLUT NORMALE DIN VIATA NOASTRA

Iar noi ne aflam exact inaintea nivelului de existenta cel mai inferior numit IAD..de aceea si suntem asa de napastuiti din cauza abundentei de legi restrictive dureroase, dar nu ca sta Dumnezeu acolo sus si cu o fata serioasa apleaca sceptrul Sau si PERMITE ca indienii sa fie spalati de Tzunami sau moldovenii de revarsarea Siretului pentru ca nu au fost cuminti si au plecat la munca-n Spania si Italia :))))..astea sunt aberatii si inventii populare si folclorice din traditia populara
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 21:29:52
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Scuze, dar la asa intrebare, se cere asa raspuns:
Uite, de aia...ca sa se mai mire cate unii cand nu au ce face!!!

P.S
Unde este aceasta nedreptate? Cine face nedreptatea? De ce ne miram?
E ca si cum imi dau cu stangu-n dreptul si ma mir singura de isprava.
Vechi 13.07.2010, 21:38:30
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare...

de ce exista nedreptate in lumea asta?? de ce unii au cu carul si altii nu au deloc? de ce sunt copii nevinovati, batuti sau violati, sau omorati? de ce sunt parinti nevinovati carora le lor copiii? de ce sunt familii care Dumnzeu le da cate 10 copii, pe care ii bat, ii maltrateaza, ii pun la cersit, la furat, stau flamnzi si chinuiti vai de capul lor, si alte familii care se roaga neincetat ani de zile sa le dea macar un copil ??? de sunt batrani nevinovati omorati de proprii copii? sau batuti sau maltratati pe nedrept??? sau cum sunt batranii aia carora apa le-a luat absolut tot???

de ce permite Dumnezeu atata nedreptate? o permite El? sau ce se intampla? care este scopul acestei nedreptati in lume ???
Nu stiu daca cineva are raspuns la intrebarea ta ,defapt intrebarile tale ,este crucea sau crucile pe care trebueste sa le ducem . Dumezeu nu ne da decit cit putem duce sunt multe nedreptati care le suportam fara sa fim vinovati ,pina ajungem sa dovedim suferim . Dar pentru ca ulciorul nu merge de multe ori la apa ,zice un proverb ,odata se va sparge . asa si-n viata de zi cu zi .
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 21:55:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dumnezeu nu permite absolut nimic. Toate se fac din VOIA SA insa nu sub forma de aprobare in parlament sau curte regala cum tindem sa credem ci sub forma unei structuri piramidale de distributie a legilor pe diverse nivele ale existentei in UNIVERSUL creat de Dumnezeu! Ca urmare El nu ARE NICI O LEGATURA CU FENOMENELE ABSOLUT NORMALE DIN VIATA NOASTRA

Iar noi ne aflam exact inaintea nivelului de existenta cel mai inferior numit IAD..de aceea si suntem asa de napastuiti din cauza abundentei de legi restrictive dureroase, dar nu ca sta Dumnezeu acolo sus si cu o fata serioasa apleaca sceptrul Sau si PERMITE ca indienii sa fie spalati de Tzunami sau moldovenii de revarsarea Siretului pentru ca nu au fost cuminti si au plecat la munca-n Spania si Italia :))))..astea sunt aberatii si inventii populare si folclorice din traditia populara
Te cam contrazici Andrei draga. Si mai esti si persiflant!
Daca toate se fac din VOIA SA, inseamna ca El da voie sa se faca, lasa sa se faca, permite sa se faca, accepta sa se faca, dar NU le face El. Nu cred ca Dumnezeu, prin om, bate, maltrateaza, omoara. Responsabil de asta este altcineva. Ca Dumnezeu permite acestea, mi-am spus umila parere mai sus.
Observ niste detalii pe care ni le oferi...."structura piramidala de distributie a legilor", "nivel de existenta in UNIVERS"..............stii ceva ce noi nu stim?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:08:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o copila Vezi mesajul
Te cam contrazici Andrei draga. Si mai esti si persiflant!
Daca toate se fac din VOIA SA, inseamna ca El da voie sa se faca, lasa sa se faca, permite sa se faca, accepta sa se faca, dar NU le face El. Nu cred ca Dumnezeu, prin om, bate, maltrateaza, omoara. Responsabil de asta este altcineva. Ca Dumnezeu permite acestea, mi-am spus umila parere mai sus.
Observ niste detalii pe care ni le oferi...."structura piramidala de distributie a legilor", "nivel de existenta in UNIVERS"..............stii ceva ce noi nu stim?
Cind spun de Voia Sa, este vorba de faptul ca El a aranjat legile universale sub forma piramidala( de la 1 la 3..la 6...la 9.samd pina la forma noastra de existenta, la catolici, purgatoriul), de care stim cu totii, si Ap Pavel, cind ne relateaza ca a fost ridicat pina la nu stiu ce nivel, "cer" cum afirma el..al 12-lea parca, unde viata era altfel, si legile restrictive mai putine.

Deci odata pus in functiune acest mecanizm functioneaza DE UNUL SINGUR fara aportul nivelului 1 si unde nu exista nici o lege restrictiva...de aceea si cel bun si cel rau sufera EXACT LA FEL!

Legile ii matura pe toti si pe toate!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:17:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Cind spun de Voia Sa, este vorba de faptul ca El a aranjat legile universale sub forma piramidala( de la 1 la 3..la 6...la 9.samd pina la forma noastra de existenta, la catolici, purgatoriul), de care stim cu totii, si Ap Pavel, cind ne relateaza ca a fost ridicat pina la nu stiu ce nivel, "cer" cum afirma el..al 12-lea parca, unde viata era altfel, si legile restrictive mai putine.

Deci odata pus in functiune acest mecanizm functioneaza DE UNUL SINGUR fara aportul nivelului 1 si unde nu exista nici o lege restrictiva...de aceea si cel bun si cel rau sufera EXACT LA FEL!

Legile ii matura pe toti si pe toate!
Interesanta moara asta descrisa de tine.......dar Satan pe unde apare, la ce nivel?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:23:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o copila Vezi mesajul
Interesanta moara asta descrisa de tine.......dar Satan pe unde apare, la ce nivel?
"Satan" de 100% apare imediat sub noi, noi suntem penultimii, insa dupa cum vezi, fiind vecini, primim emanatii din urmatorul si ultim nivel de existenta, de aceea suferim!

:)) dar de ce spui moara ca am pus virgule :))?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:36:54
Senior Member

Implicit

Citat:
"Satan" de 100% apare imediat sub noi, noi suntem penultimii, insa dupa cum vezi, fiind vecini, primim emanatii din urmatorul si ultim nivel de existenta, de aceea suferim!

:)) dar de ce spui moara ca am pus virgule :))?
Ok. Mai explica-mi ceva......noi stim ca sufletul dupa ce moare trece prin vami, care se situeaza in vazduh, deci cam deasupra nivelului nostru. Si mai stim ca dracii incearca sa traga la ei sufletul omului. ce cauta ei la nivelurile acelea superioare?

Din descrierea ta mi-am imaginat o chestie piramidala cu roti melcate, pe diferite nivele etc. Initial am vrut sa zic presa de struguri dar ziceai ca am o imaginatie prea bogata......
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Acesta este canonul pentru voi, cei ce va aflati in lume" Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 1 10.10.2012 12:15:13
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11