Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 19:36:01
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyana Vezi mesajul
Importanta virtute este saracia;mai importanta decat ea este fecioria;si mai importanta decat acestea doua este ascultarea.Caci prima are stapanire asupra lucrurilor, a doua asupra trupului,iar a treia asupra duhului.
Capitolul 13
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2010, 16:31:55
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigeravalo9 Vezi mesajul
am deschis acest topic in speranta ca noi forumistii crestini ortodocsi avem cate un slogan,cate un sfat general,cate o indrumare,voi pentru mine,voi pentru ceilalti,voi pentru toti forumistii,voi pentru voi,daca aveti,nu ezitati sa scrieti aici,care este sfatul,indemnul,sloganul,indrumarea,mesajul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti.va multumesc mult.doamne ajuta!
faca-se voia ta doamne cu mine pacatosul.amin
Reply With Quote
Vechi 16.09.2010, 23:57:22
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
Imi place mesajul "padurarului"....sanatoasa gandire si inima deschisa.Sa te tina Dumnezeu pina la sfarsitul zilelor tale,cu asa o tarie de caracter.Doamne Ajuta!!!
Reply With Quote
Vechi 08.11.2010, 16:14:26
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit Ganduri ...nu sfaturi..ca sa ne putem ajuta!

Sa ne rugam , cat si cum putem- dar cu toata inima, din toata puterea fiintei noastre, sa rabdam necazurile ce ar putea veni asupra noastra cu rabdare si smerenie stiind ca ele ne vor mantui daca acceptam ca vin de la Dzeu, sa ne straduim pe cat putem sa ne cunoastem si sa ne caim de pacatele noastre, sa incercam permanent sa ne apropiem de Dzeu, de aproapele...sa nu trecem indiferenti pe langa nimeni fiind constienti ca uneori un cuvant bun, o invatatura, un zambet din dragoste fata de aproapele il poate ridica pe acesta din stari sufletesti f.grele.

Sa incercam permanent smerenia: "Dator am fost sa fac ceea ce am facut,
Nimic nu am facut din ceea ce trebuia sa fac, Rob netyrebnic sunt, Vinovat sunt, focului vesnic!"

Ajuta-ne Doamne sa primim permanent lumina din lumina TA.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2010, 20:54:11
Ovidiu Vasile Pop Ovidiu Vasile Pop is offline
Member

Data înregistrării: 27.09.2010
Locație: europa
Implicit sa ma ierta-ti,daca am suparat pe cineva...

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Am deschis acest topic in speranta ca noi forumistii crestini ortodocsi avem cate un slogan,cate un sfat general,cate o indrumare,voi pentru mine,voi pentru ceilalti,voi pentru toti forumistii,voi pentru voi,daca aveti,nu ezitati sa scrieti aici,care este sfatul,indemnul,sloganul,indrumarea,mesajul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti.Va multumesc mult.Doamne ajuta!
Aici sant crestini ortodocsi de diferite varste,nivele de pregatire,profesii,orietare politica...,dar toti avem ceva in comun : Adevarata Credinta Ortodoxa ; hai sa incercam sa fim noi insine,sa raspundem la temele propuse cu formulari propri...asa,cred eu,ca o sa ne imbunatatim in credinta,unii de la altii ! Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 10:56:12
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Religia: Alta confesiune
Implicit Om

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Am deschis acest topic in speranta ca noi forumistii crestini ortodocsi avem cate un slogan,cate un sfat general,cate o indrumare,voi pentru mine,voi pentru ceilalti,voi pentru toti forumistii,voi pentru voi,daca aveti,nu ezitati sa scrieti aici,care este sfatul,indemnul,sloganul,indrumarea,mesajul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti.Va multumesc mult.Doamne ajuta!
Nu sunt noi, ci sunt om, caci fiecare lumanare are lumina ei; iar in acte scrise nu sunt, nu am fost si nu voi fi niciodata crestin cu numele. Nu am cruci de piatra, lemn sau fier.
La fel, sunt forumist cu nume dat si totusi nu sustin ca am credinta cea dreapta.
Nu sunt slogan, ci lege de descoperit.
Nu pot da sfaturi sau pune slogane, deci, dar i-ti dau legea:
Dumnezeu este acolo unde se aseaza iubirea; gradina Lui este si astazi, dar omul iese din ea chiar acum, si se aseaza in curtile lui proprii!
Cine poate spune ca aici e casa lui Dumnezeu?
Unii vor spune ca este din partea bisericii un om pus sa vada de curtea asta si el este cu numele lui sfantul, iar alti putini vor stii ca daca se ia lumina de aici si din orasul acesta, curtea omului se va stinge si vai ce putere va prinde cel rau.
Iubirea este acolo unde patrunde zambetul soarelui, mangaierea ploii, linistea pamantului.
Dar din adancul framantarilor de aici sunt prea multe ferestre inchise pana acolo, unde este adevarata vindecare.
Doamne, pustiu si intunerec este in casa ta, fa lumina rogu-te!

Last edited by Man Teo; 10.08.2011 at 00:10:23.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 23:38:06
Sara I's Avatar
Sara I Sara I is offline
Member

Data înregistrării: 17.07.2011
Implicit

Sa fim sinceri, sa fim sinceri, sa fim sinceri...mai ales cu noi insine...inaintea lui Dumnezeu...sa fim liberi de dorinta de-a epata, de-a impresiona, de-a demonstra...de-a tine mortis la dreptatea noastra...atat de intalnita la noi la romani...

Sa nu mai incercam sa ne aparam noi insine...sa ne incredem ca ne apara..Adevarul...

Sa cautam sa cunoastem dragostea Lui Dumnezeu pentru noi...nu doar teologic, rational, ci sa cautam sa o traim/simtim efectiv..in toata fiinta noastra...sa staruim...in aceasta rugaciune...pana la implinirea ei...ca sa nu ne mai simtim atat de orfani..atat de singuri...si sa nu ne mai fie atat de frica...

Sa ne amintim sa-l tratam pe celalalt(si pe acest forum..si oriunde il intalnim) ca pe noi insine...pentru ca asta si este...de fapt..
Vechi 29.08.2011, 19:23:16
Ghezuroiu George Ghezuroiu George is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2010
Locație: Jimbolia jud. Timis
Implicit Sfat

Rugati-va neincetat,puterea rugaciunii este foarte mare,va spun din experienta proprie,iar cand puteti nu ezitati sa faceti cate o milostenie,indiferent cu cine!Mai am un sfat:Stiu ca este greu dar nu va lasati prada greutatilor,sunt incercari de la Bunul DUMNEZEU sa vada credinta fiecaruia,nu ne da mai mult decat putem duce!DOAMNE AJUTA la toata lumea,mai ales la dusmanii mei si celor care ma vorbesc de rau si ma ocarasc!Amin
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 21:14:13
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: RM VALCEA
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alicia
Implicit Sfat

Fericit barbatul care se teme de Domnul!Foarte fr psalmul 111!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 22:21:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Pazirea dragostei si inmultirea ei reprezinta starea sufletelor noastre . De aceea trebuie o intoarcere totala din calea rautatilor spre calea Sfintei biserici . Biserica ne invata si ne ajuta sa pastram dragostea si sa ne curatim sufletul murdarit de pacate !
Sa nu uitam de iertare , de iertarea sincera , pentru ca iertarea este mijlocul prin care rodeste dragostea . Sa nu fim vicleni in dragostea noastra , pentru ca ne mintim pe noi insine si pierdem roadele ei , caci dragostea iertatoare trebuie infaptuita cu sinceritate ! Sa nu ne fie rusine sa ne cerem iertare si sa recunostem pacatele !
In fine multe sfaturi sun de dat in privinta asta , dar sa nu uitam ca Sf. Ap. Pavel sublineaza ca iubirea nu piere niciodata , fiind singura putere care invinge raul , iar iubirea lui Dumnezeu este puterea care invinge moartea !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Pentru tine, pentru mine!... OmuBun Rugaciuni 22 02.08.2010 15:20:54
Liturghie pentru mine ,Liturghie pentru toti! strajeru Rugaciuni 32 23.06.2010 23:01:22
Multumiri tuturor celor care s-au rugat pentru mine patinina34 Generalitati 6 26.01.2009 03:46:36