Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2010, 01:54:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Ne ajuta orice sfant, caruia ne rugam; in primul rand cel pe care il cinstim in ziua noastra de nastere.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 10:08:53
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
..... cum ati realizat ca va ajuta ,ca va asculta?PUTETI spune o POVESTE adevarata cu VOI SI SFANTUL VOSTRU PROTECTOR?
Pentru mine inceputul l-a facut Maica Domnului la botezul meu...toate au fost planificate intr-un fel si au iesit in cu totul alt fel... aveam o data cand va fi botezul, aveam un nume deja trecut in certificatul de nastere si aveam niste nasi stabiliti...nu a fost sa fie asa.
Intr-o zi de iarna eram doar cu bunica mea acasa (mama mamei mele), mi s-a facut rau, bunica s-a speriat ca voi muri, a alergat la biserica, a anuntat preotul si in secunda urmatoare eu eram botezata in biserica, in apa rece ca gheata, nasa era bunica mea iar martora femeia de la lumanari. Cand preotul a intrebat-o pe bunica mea care este numele meu, ea de emotie si frica a uitat sa spuna numele din certificat...pur si simplu nu-si mai amintea.
Mi-a povestit ca s-a uitat la icoana Maicii Domnului si atunci a spus numele. Desigur ca acest nume este numele meu de botez dar nu este trecut in certificatul de nastere si doar bunica mea mi-l serba...in rest familia m-a strigat si mi-a serbat numele din certificat.
Vechi 22.07.2010, 10:18:02
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

...voi continua sirul la cateva din minunile pe care Dumnezeu si Sfintii le-au facut cu mine...nu pot sa spun totul pentru ca practic viata mea de cand m-am nascut si pana in acest moment este o minune pe care, din momentul in care am inceput sa constientizez ortodoxia si sa incep sa ma studiez si sa ma cunosc, am simtit-o clipa de clipa.
Rezultatul la aproape fiecare rugaciune l-am simtit daca nu in secunda urmatoare, in viitorul imediat apropiat. Erau momente cand nici nu apucam sa-mi termin gandul si ruga si ea era implinita...credeti-ma ca au fost momente de soc pentru mine. Simteam ca lesin, pentru ca mintea mea redusa nu putea intelege, concepe si in ultima instanta ajunsesem sa nu mai pot accepta ajutorul lui Dumnezeu atat de rapid....asta a fost si unul din motivele pentru care am ales sa merg in manastire...macar atat sa pot face si eu in schimb...dar, din pacate socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ.

OK!! pe parcursul acestui topic, in limita timpului liber o sa va mai scriu din experientele mele, in speranta ca va fi cuiva de folos...in rest sunt experientele mele de viata care in mod normal intereseaza mai putin pe cei din jur.
Vechi 12.03.2011, 21:58:38
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

As putea zice ca el m-a gasit pe mine si a tras si trage in continuare de mine ca sa stau pe drumul cel bun.
Vechi 12.03.2011, 22:01:39
CristianVladut
Guest

Implicit

Eu spun Ingerul Pazitor (Nu cred ca este un Sfant)
Reply With Quote
Vechi 12.03.2011, 22:27:49
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Acum nu stiu ca garantie avem (adica de unde putem stii exact) ca sfantul "cutare" ne este ocrotitor. Pot fi toti sfintii carora ne rugam precum si ingerul pazitor fara indoiala. Am mai citit si de ingerii zilelor miercuri si vineri...
Reply With Quote
Vechi 13.03.2011, 00:13:28
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ba eu cred in sfantul pazitor/sfintii pazitori.
Mai intai bineinteles se afla Iisus Hristos, pentru toti.
Apoi este sfantul din ziua in care te-ai nascut (pentru unii), sau a caror nume il porti.
Unii il pot alege dupa anumite situatii in care au fost ajutati.
Exista ceva intim, o atractie sufleteasca pentru un anumit sfant, sau mai multi.
Eu am mult de a face cu Maica Domnului. Multe mi s-au intamplat cu ajutorul Ei.
Mai nou m-a ajutat mult Sf. Nectarie.
Pur si simplu il simti pe sfantul pazitor.
Poate ca insusi Dumnezeu ni-l alege si ni-l trimete. Nu stiu.
Vechi 13.03.2011, 13:09:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Sfanta Parascheva este ocrotitoarea bunicii mele. Si Maica Domnului.
Vechi 13.03.2011, 15:13:51
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Fiind nascuta in ziua praznuirii Sf. Spiridon si purtand ca prim prenume pe cel derivat din Nicolae, mi-am "descoperit" cei doi sfinti protectori : Sf. Spiridon si Sf. Nicolae si m-au ajutat si continua sa o faca mereu, extrem de vizibil , lucru pentru care le multumesc ! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 21:17:01
antoniap
Guest

Implicit

Bine e sa avem nume de sfant. Sfantul respectiv chiar ne ocroteste daca-l rugam. De ziua onomastica e bine sa-l cinstim pe sfantul respectiv, nu sa ne cinstim pe noi insine.

Selectez niste citate:

,,In fiecare an, la 27 octombrie, o multime imensa se aduna la Bucuresti pentru a praznui, timp de trei zile, sarbatoarea sfantului Dimitrie cel Nou si ca sa cinsteasca nepretuitele-i moaste, din care izvoraste mereu o mireasma delicata."

,,Valeriu Gafencu

DETALII COMEMORARE TARGU OCNA
19 februarie 2011
Program: - ora 11,30: Parastas in (Biserica din) Cimitirul unde odihnesc trupurile fostilor detinuti politici si impartirea prinoaselor
- ora 13,00: Vizitarea Penitenciarului Targu Ocna"

Deci, daca sfantul respectiv are moaste intregi sau fragmente prin apropiere sau o icoana, e bine sa mergem sa primim binecuvantare de la sfantul respectiv, facand milostenie intru pomenirea sa si sa-i citim acatistul. Putem sa ne rugam si prin cuvintele noastre sa ne fie mijlocitor si rugator pentru noi.

Daca nu avem un nume de sfant, putem sa ne alegem un sfant la care avem evlavie sau pe care ni-l recomanda duhovnicul.

Last edited by antoniap; 15.03.2011 at 21:26:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum sa mi aleg un Sf protector? armanda Rugaciuni 12 29.10.2012 21:03:15
SF IOAN RUSUL l-am descoperit acum patricia2006 Intamplari adevarate 2 11.08.2012 11:39:27
Cum a descoperit Ortodoxia Kallistos Ware costel Spiritualitatea ortodoxa 1 28.06.2012 23:12:58
Care este Sfantul vostru? justiniann Generalitati 56 08.09.2009 08:07:45
S-au descoperit documente vechi de 1600 de ani Iustin44 Stiri, actualitati, anunturi 1 19.02.2008 22:32:53