![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Excomunicari nu mai au loc pt ca sus sunt cei ce nu mai reprezinta ortodoxia, iar cei vizati de excomunicare, nedreapta, sunt prea iubiti de popor. Inainte vreme raportul era altul: cei buni sus, cei rai la periferia ortodoxiei si a societatii. De cate ori un Iusin Parvu sau un Arsenie Papcioc n-au fost amenintati, nu neaparat cu excomunicarea, dar amenintati si defaimati de liota de vanduti din sanul ortodoxiei ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cel ce a furat, dacă pocăindu-se singur se va acuza pe sine, un an se va opri numai de la impărtăsirea celor sfinte; Iar de se va vădi prin altul atunci în doi ani; și se va împărți lui timpul în prosternare și în starea împreună, și atunci se va învrednici de împărtășire." (Canonul 61 Sf. Vasile cel Mare) "De acum înainte nimenea dintre toți, fie dintre laici, fie dintre clerici, să nu joace zaruri. Iar dacă s-ar prinde cineva făcând ceva de acest fel, dacă ar fi cleric să se caterisească, iar dacă ar fi laic să se afurisească." (Canonul 50 Trulian) "Cel ce mărturisește că a făcut vrăjitorie sau fermecătorie i se va da timpul de penitență ca pentru ucigaș, împărțindu-se așa cum s-a vădit pe sine în fieștecare păcat." (Canonul 61 Sf. Vasile cel Mare) "Cel ce se dă pe sine vrăjitorilor sau unora ca aceștia acela încă se va canoniși cu timpul de penitență al ucigașilor." (Canonul 72 Sf. Vasile cel Mare) "Călcătorul de jurământ în zece ani va fi neîmpărtășit, doi ani tânguindu-se, trei ascultând, patru prosternându-se, într-un an stând numai împreuna, și atunci se va învrednici de împărtășire." (Canonul 64 Sf. Vasile cel Mare) Si lista poate fi mult continuata... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.sfantulvasilecelmare.info/viata.php Acum daca cautam la Sfintele Canoane ale Sfantului Vasile cel Mare poate ne-om mai lamuri. Ca de unde sa stiu eu cum se aplica Sfintele Canoane ale Sfantului Vasile cel Mare? Pe cine insufla Duhul Sfant sa stie cum se aplica acela stie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Vasile cel Mare, în canoanele sale al 2-lea și al 8-lea, spune că femeile care strică cu meșteșugiri pe feți în pântece și cele ce dau și iau doctorii, pentru ca să-i piardă și ca feții înainte de vreme că cadă afară, să fie excluse de la impărtășanie pentru 10 ani. Noi însă hotărâm ca acestora să li se dea cel mult până la cinci ani sau și trei ani." (33, Sf. Ioan Postitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ai citat aci sunt canoanele Sfantului Ioan Postitorul. Eu am vrut doar sa arat ca nu putem noi sa ne dam seama cum trebuie aplicat cuiva un Sfant Canon pentru ca Sfantul Vasile cel Mare are un Sfant Canon in care spune ca cel care s-a lepadat de Hristos numai la moarte sa se impartaseasca si totusi pe acel tanar l-a impartasit dupa putine zile. (acel Sfant Canon e canonul 73 al Sfantului Vasile cel Mare: http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/4...e_cel_Mare.pdf) Pentru ca Sfantul Vasile cel Mare zice la Sfantul Canon 74 asa: "Dacă oricare dintre cei ce au fost în păcatele menționate mai înainte se va face sârguitor, mărturisindu-se, în acest caz dacă acela căruia prin iubirea de oameni a Iui Dumnezeu i s-a încredințat puterea de a lega și a dezlega, văzând covârșirea mărturisirii celui ce a păcătuit, s-ar face mai blând întru a micșora timpul epitimiilor, nu este vrednic de osândire; fiindcă examinarea Scripturilor ne face cunoscut că cei ce cu mai mare durere se mărturisesc degrabă ajung iubirea de oameni a lui Dumnezeu." De unde se vede ca nu este noua a aplica Sfintele Canoane ci duhovnicilor carora Duhul Sfant le insufla cum sa aplice Sfintele Canoane spre vindecarea sufleteasca a celor care vin la Sfanta Spovedanie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by doctor_faustus; 09.10.2010 at 14:28:37. |
|
|||
|
|||
![]()
excomunicari trebuie sa existe, si Pavel a spus sa fie dat afara raul din adunarea din Corint (acel curvar)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 328 | 22.02.2011 19:57:54 |
Exista Biserica Ortodoxa? | Dj_ICU | Generalitati | 40 | 12.11.2009 13:56:49 |
exista Biserica Ortodoxa autonoma? | paraschiva | Generalitati | 6 | 18.04.2008 07:56:16 |
|