![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Lumea inchipuie iadul si raiul.Lumea este cea care te ia in posesie,te amageste te tranteste pana ce ajunge sa iti raceasca sufletul si sa ti-l umple de scarba.Dar tot lumea este cea care te inalta,care iti da prliej sa gusti fericirea absoluta ,si anume implinirea Cuvantului lui Dumnezeu.Caci in lume si nu in afara ei,faci faptele de milostenie, de dreptate ,de iubire,cele care sunt adevarata scara spre cer.
Hristos insusi a iubit lumea,El ,imparatul cerurilor ,a iubit sa ia masa cu pacatosii ,sa imprastie lumina adevarului peste miile de necajiti ,veniti sa il asculte. Hristos este al lumii!! El este Imparatul primit cu ramuri de finic ,la intrarea Sa glorioasa in Ierusalim . De unde aceasta glorie? Din faptul ca a facut ca viata sa fie frumoasa,chiar si pentru cel mai necajit om. In concluzie lumea este rea,dar doar noi suntem cei care o putem lumina.Noi ,nu altcineva. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte interesant ati raspuns la subiectul propus de mine.Am vazut diverese afirmatii:,,noi sa luminam lumea'',asa e noi o si intunecam dar paradoxal chiar noi o si luminam,sau ,,sa luptam'',da deci trebuie sa si luptam cu lumea,foarte interesant Traditie1 zicea ca trebuie sa ,,batjocorim lumea '' si ,,sa fugim de lume'' ,da cei ce au facut acest lucru au scapat de ispita lumii si au de luptat doar cu ei si cu diuavolul,iar mihnea zicea ,,noi suntem in lume,nu ai lumii''.
Da iata o mica sinteza a raportului:noi,lumea si Dumnezu. Acum sa vedem lucruri din lumea noastra ,de azi care ne pot ajuta si care ne pot smintii.Oferiti exemple concrete
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca Sfantul se refera la lume ca si pacat,ci nu la oameni,chiar Iisus a spus sa iubesti pe aproapelui tau ca tine insiti. Corect noi traim in lume,dar avem libertatea sa alegem Eu una am ales pe Dumnezeu Ca lumea te face numai sa suferi. TOTUL DEPINDE NUMAI DE NOI:)
Citat:
Fericiti sunt cei nefericiti Pr Horia In curand cu ajorul Pr Horia voi avea o carte cu poeziile mele.:):) Doua dintre blog-urile mele; http://puiut.wordpress.com/ Poeziile mele, http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a facut Dumnezeu lumea ? | HBogdan | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 21.05.2012 19:23:42 |
Cum impartim lumea cu Dumnezeu? | NECTARIE | Generalitati | 19 | 09.01.2011 16:14:53 |
Va parasi Dumnezeu lumea pentru pacatele ei? | costel | Generalitati | 23 | 03.09.2010 23:58:09 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 25.11.2009 15:33:06 |
|