![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi asta e...tot. Sf Iosif și cu Sf Maria căutau un loc în care Sf Maria să nască. Tanti Crăciunița ar fi vrut să-i ajute, dar Moș Crăciun, din răutate (bărbații sunt răi și insensibili) a dat-o afară, în frig. Atunci, pe ascuns, nevastă-sa i-a dat cheile grajdului, ca să aibă un loc cât de cât cald pentru ca să nască. Auzită de mine de la fiul meu, care la rândul lui a auzit-o de la Doamna Învățătoare...
|
||||
|
||||
![]()
... a inceput sezonul de muzica pentru Craciun non-stop, reclame, poleiala si globuri in cantitati faraonice peste tot, a cadourilor "obligatorii"...va dura o luna si ne va abate sistematic atentia de la ceea ce este important- sarbatoarea Nasterii Domnului in sine; opune consumerismul- spiritualului; pana si filme de Craciun sunt o gramada...
Acu' in Statele Unite e moda sa nu se mai serbeze Craciunul, ci "sarbatorile de iarna"- ca sa nu ofenseze credinciosii altor religii- si cum Hannuka nu are aceeasi reverberatie in populatie, s-a redus dimensiunea publicitara data Crciunului, iar luna decembrie a devenit luna chletuielilor obligatorii pentru cadouri pentru toata lumea. In copilarie, din cauza distorsiunilor bine cunoscute ajunsesem sa cred ca decembrie ne aduce 3 mosi: Nicolae, apoi Mos Craciun (cel mai important) si... Mos Gerila (avea o verisoara a mea o vorba de copil: Mos Gerila comunistu')! Nu pot sa inteleg cum rateaza publicitatea sansa de a introduce si acest concept, pentru un ultim branci al vanzarilor! Cred ca este una ispitele veacului nostru- consumul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parca Mos Craciun nu taiase dupa acea mainele Craciunitei?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La Betleem să se-nscrie Merge Iosif și Maria. Să-mplinească proorocia. Obosiți de drum sosiră La casa lui Moș Crăciun; Un om rău cu barba rară, Ziua s-a sfârșit, e seară Nu găsesc un loc mai bun. Însă ieslea oilor Știe-a serii taină mare Și așteaptă cu fior Steaua când pe cer răsare. O lumină minunată A cuprins deodată lumea... Cerul e scăldat de raze, Și s-a luminat pădurea! Un păstor ce sta de pază, Lângă foc a ațipit. Oo, ce minunat visează Și își zice că-i vrăjit. Palmele pe ochi își pune Și îi freacă cu temei... - Dar, sunt treaz! Nu dorm, își spune: E aievea? Doamne! Ce-i? Ce minuni s-au întâmplat? Se întreabă într-o doară... - Cerul tot s-a luminat Și în vale se coboară! - Slavă întru cei de sus, Cântă îngerii oștire, Pe pământ să fie pace, Și pe veci bunăvoire! Oo, ce înger minunat! Se coboară...Și-i vorbește! - Astăzi Pruncul Împărat Mântuirea vă vestește!. Ia pe frații tăi păstori, Calea steaua vă arată, Prunc în ieslea oilor, Veți găsi acum îndată. Lui cu cinste vă-nchinați, Pe-a Sa Maică mângâiați! Și să spuneți tuturor S-a născut lumii Păstor! Mesia cel așteptat Peste veacuri Împărat. Păstorii s-au bucurat După rază au plecat C-un mieluț în brațe cântând Floricele culegând. Și-au aflat pruncu-nfășat De-a lui Maică legănat. Cu mult drag se închinară Și iarăși cântând plecară Să vestească tuturor Pe pruncul Mântuitor. ........................ (legendă) Moașa Crăciuneasă La suflet aleasă Se umple de milă De Maica copilă Cu pruncul plăpând La sân legănând. Pânză albă de in Mirosind a crin Albă și curată I-a adus de-ndată Pruncul a-nfășat Maica a culcat. Crăciun mânios Om răutăcios Pe-a lui Crăciuneasă La suflet aleasă, O ia la bătaie Mâinile îi taie. Dar, vaai, ce minune! Căci la loc îi pune Mâinile îndată Maica Preacurată. Crăciun de-a văzut, Îndată-a căzut Cerându-și iertare Cu lacrimi amare. Zice Maica Sfântă, Către el cuvântă: - De vrei îndurare, De la prunc iertare, Daruri la copii, Multe bucurii, Să le dai mereu Pentru Dumnezeu. De cântări răsună valea Merg păstorii și colindă Moș Crăciun își află calea Pe la case intră-n tindă. Sacu-i plin, abia îl duce Barba îi atârnă jos, Nuci, covrigi și turtă dulce, La copii le dă voios. ......................... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Curând vine Hrușcă să ne colinde.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca trebuie sa avem o viziune echilibrata. Nu e nimic rau in faptul ca cei mici il asteapta pe Mos Craciun, daca exista constiinta ca in ziua de 25 decembrie S-a nascut Iisus Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pur marketing?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am inlaturat obiceiul bradului impodobit inca de la varsta de 15-16 ani din motive ecologiste ,cata risipa pt natura ca fiecare sa-si permita sa taie un brad,caruia ii trebuiesc ani intregi sa creasca,ca sa-l pastram noi in casa vreo 2 saptamani...
Inteleg ca era un obicei barbar,pe vremea cand oamenii nu aveau atatea decoratiuni din care sa aleaga iar poluarea si incalzirea globala nu erau amenintari iminente. Imi place foarte tare mirosul de brad dar numai in padure :) P.S= ma amuza copios Craciunitele sexy P.S2=va mai amintiti cantecul acela romanesc"Mosule,ce tanar esti!"??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Haideti sa ne bucuram impreuna de Nasterea Dumnezeului nostru! | laurastifter | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 27.12.2012 00:14:23 |
Cuvant la Nasterea Domnului Iisus Hristos 2010 - IPS Calinic | Intrebari utilizatori | 0 | 18.12.2010 11:12:40 | |
Prohodul Domnului Dumnezeului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos Prohodul | adorcrysti | Rugaciuni | 2 | 10.04.2009 21:35:55 |
Nasterea Domnului si Mantuitorului Iisus Hristos | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 0 | 24.12.2008 20:59:51 |
Prohodul Domnului Dumnezeului Iisus Hristos | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 02.05.2008 23:48:47 |
|