Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2011, 15:54:33
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Răspuns:

Un psalm al lui David probează existența lui Lucifer atunci când arată că Fiul Tatălui ceresc este născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, așadar înainte de crearea îngerilor și a lui Lucifer:

„Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". (Psalm 109,3)

Proorocul Isaia, vorbind despre căderea împăratului Babilonului, o asemuiește cu căderea lui Lucifer - denumit de el „fecior al dimineții”, aspirant la supremația absolută, echivalentă cu cea a lui Dumnezeu și, evident, mai presus decât toate celelalte „stele” surori (îngerii):

„Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" (Isaia, 14,12-15)

Însuși Domnul Iisus, comentând izbânzile celor 70 de ucenici asupra demonilor, pe care îi numește „duhuri” necurate, asemuindu-i cu șerpii și scorpiile, le compară înfrângerea cu fulgerătoarea cădere din cer a primului înger:

„Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18)
Te referi la Iisaia cap 14:
1. Dar Domnul Se va milostivi de Iacov și va alege încă o dată pe Israel și îl va statornici în pământul lui. Cei străini se vor alătura lor și se vor uni cu casa lui Iacov.
2. Pe popoare le va lua și le va duce la ei, iar casa lui Israel le va avea în pământul Domnului ca robi și roabe. Ei vor duce în robie pe cei care i-au dus în robie și vor stăpâni peste apăsătorii lor.
3. Iar în ziua în care Domnul te va odihni de osteneli, de chinuri și de amarnica ta robie în care ai fost,
4. Tu vei cânta cântecul acesta de ocară împotriva împăratului Babilonului și vei zice: "Cum s-a sfârșit cu asupritorul și cum a încetat chinul nostru!
5. Domnul a zdrobit toiagul celor fără de lege, sceptrul răilor apăsători!
6. Iată pe cel care lovea popoarele fără încetare cu mânia lui și care în întărâtarea lui punea neamurile sub stăpânirea lui, supunându-le fără cruțare!
7. Tot pământul este în pace și se odihnește; toți izbucnesc în cântece de veselie.
8. Până și chiparoșii împreună cu cedrii cei din Liban se bucură de căderea ta: "De când tu te-ai prăbușit, nimeni nu se mai suie la noi ca să ne doboare!"
9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului.
10. Toți iau cuvântul și îți zic: "Și tu ești slab ca noi și te asemeni nouă".
11. În iad s-a pogorât mărirea ta în cântecul harfelor tale. Sub tine se vor așterne viermii și viermii vor fi acoperământul tău.
12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".
15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!
16. Cei ce te văd își întorc privirea în spre tine și se uită cu luare aminte zicând: "Oare acesta este omul de care tremura pământul și împărățiile se cutremurau?"
17. Oare acesta este cel ce prefăcea lumea în pustiu și cetățile le dobora și nu da drumul robilor săi?" "

Mie aici mi se pare ca tot de om vorbeste si despre cetatea cea mare si tainica "Babilon...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 16:02:20
Banned

Implicit

„Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18)[/quote]

Poate sa fie si asa: Am vazut pe "potrivnicul" ca un fulder cazand din cer.

Este foarte interpretabil acest vers... nu este elocvent in ceea ce priveste aparitia lui Lucifer.

Si omul poate fi considerat satana precum Iisus ii spune lui Petru : Inapoia mea satano...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 16:13:32
Banned

Implicit

Psalmul 109
1. Zis-a Domnul Domnului Meu: "Șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale".
2. Toiagul puterii Tale ți-l va trimite Domnul din Sion, zicând: "Stăpânește în mijlocul vrăjmașilor Tăi.
3. Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".
4. Juratu-S-a Domnul și nu-I va părea rău: "Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec".
5. Domnul este de-a dreapta Ta; sfărâmat-a în ziua mâniei Sale împărați.
6. Judeca-va între neamuri; va umple totul de ruini; va zdrobi capetele multora pe pământ.
7. Din pârâu pe cale va bea; pentru aceasta va înălța capul.

Din acest psalm reiese ca Domnul tot cu omul se lupta, deci potrivnicul este omul "satana" Zdrobeste capul multor satane de pe pamant...

Last edited by bob2909; 02.01.2011 at 16:16:24.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 14:28:21
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Lucifer a cazut pentru ca a vrut sa-i ia locul lui Dumnezeu, sa-l inlocuiasca pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:03:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Fantezie, rod al imaginatiei omului disperat sa explice greutatile existentei pe pamint.

La nivelul de sub-iad de pe pamint, PROGRAMUL instalat de Dumnezeu pe "computerul" sau UNIVERSAL il genereaza ca Jucator principal pe diavol.
Diavolul apare si incepe sa aiba trecere la oameni la acest nivel de "joc"

Urmatorul nivel IMEDIAT sub noi, iadul, este detinut in totalitate de diavol. Parintele Sofian, mi-a placut cind vorbea intr-un interviu despre acest fapt, al vecinatatii noastre imediate cu iadul.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 15:48:25
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit "Omul i-a dat trup prin șarpe lui Lucifer" !!!?

Cum rămâne însă cu șarpele? Biblia spune textual că șarpele l-a amăgit pe om. Pucioșii găsesc repede o explicație stupefiantă: Omul (Adam) i-a dat trup lui Lucifer, și i-a dat un trup de șarpe, ca să lucreze Lucifer prin trupul șarpelui semeția pe care o mocnea Adam în mintea lui. Și văzând femeia lui Adam șarpele, cum se încolăcește pe trunchiul pomului, Eva a poftit, iar încolăcirea a lucrat în cugetul ei tentația asupra rodului cunoașterii care era în pom, dar la care nu putea să ajungă decât cu ajutorul șarpelui, căci rodul era prea sus și Eva era prea scundă și nu avea scară cu care să se urce după rodul poftit de ea. Dar șarpele, care se făcuse duh rău și supus lui Adam și femeii sale, a urcat sus în pom și a luat rodul în gura lui și i l-a dat femeii, care a mușcat din el și apoi i-a dat și bărbatului:

“Carnea poftește, și se face poftă în trup. Femeia a fost carne din carnea omului cel întâi zidit, și carnea femeii s-a făcut poftă pentru bărbat, căci femeia a poftit împotriva lui Adam. Dacă Adam nu i-ar fi spus femeii lui cuvântul cel de la Domnul ca să nu ia din pomul cunoașterii, n-ar fi auzit îngerul cel frumos cuvântul spus femeii, și dacă l-a auzit, s-a făcut duh rău, supunându-se omului și nu lui Dumnezeu. Omul era iubit de Dumnezeu și s-a semețit și și-a făcut înțelepciune în sine, iar îngerul cel frumos lucra prin om, și omul i-a dat trup prin șarpe. Șarpele s-a încolăcit pe pom, și aceasta a lucrat în mintea omului, în cugetul omului, asupra rodului cunoașterii. Femeia s-a atins și a mâncat și a luat cunoaștere, și i s-au deschis ochii pentru bine și pentru rău, și a dat și bărbatului, și atunci omul s-a îmbrăcat în trup stricăcios, în trup muritor, și prin om toate ființele au luat moartea în carnea lor, în trupul lor.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-3-1998)

Așadar, pucioșii ne lămuresc despre “îngerul cel frumos” (Lucifer) că s-a făcut duh rău și s-a supus necondiționat lui Adam exact în clipa când a tras cu urechea și a auzit cuvântul Domnului rostit de Adam femeii sale (fără să-și ia o minimă precauție, ca să nu-l mai audă nimeni), iar imprudența guralivă a lui Adam a adus pe lume căderea îngerilor.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 15:52:10
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Tot creștinul știe cum a apărut Diavolul în Univers, îl chema Lucifer înainte, era cel mai mare înger și a căzut din cauză că s-a mândrit și a vrut să fie mai mare ca Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 12:32:49
Mihai C 2010 Mihai C 2010 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.09.2010
Implicit despre cel rau

Diavolul a cazut din voia sa si are o existenta obiectiva, personala, fiind inger. Ca noi, din pacate, odata cu cadere, "consonam" cu vointa lui dupa masura pacatelor noastre, e altceva. Avem , cu ajutorul lui Dumnezeu , insa, puterea de a ne opune tendintei de razvratire pe care ne-o sugereaza si de a ne stradui sa urmam Voia Domnului.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 13:06:53
georgel23c's Avatar
georgel23c georgel23c is offline
Member

Data înregistrării: 12.07.2009
Locație: Galati, Romania
[quote=mariamargareta;317419]Una dintre șocantele teorii eretice ale liderilor pucioși ai sectei “Noul Ierusalim” este și aceea că diavolii sunt o creație a gândului rău al omului, ei nefiind așadar aduși la existență înainte de creația omului, ci luând ființă prin însăși căderea omului în păcat. Cu alte cuvinte, fiecare păcat al omului naște un nou diavol, care-l slujește pe om în lucrarea păcatului său! Încă din anul 2008 pucioșii lansau teoria care, referindu-se la căderea îngerilor care au devenit diavoli, spune despre aceasta că este o consecință a faptului că ei s-au plecat semeției omului, voii libere a omului (aici este vorba, evident, de Adam):

“ […] iată, păcatul omului nu voiește să aibă martori, dar îl are pe diavolul martor, așa cum omul cel întâi zidit a avut martor semeției lui pe Dumnezeu și pe diavol, căci omul nu poate să se ascundă de Dumnezeu și nici diavolul nu poate, și atunci a văzut Fiul meu pe satana ca fulgerul căzând din cer din pricină că s-a plecat semeției omului, voii omului.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28-8- 2008)

[font=Times New Roman]De aici pucioșii ajung repede la concluzia simplistă și infantilă că “diavolul se naște din om”:

“Eu am fost aspru cu diavolul, dar și cu omul, căci diavolul se naște din om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-1- 2009)

Teoria pucioșilor este o teorie catastrofică la nivelul întregului Univers: Adam era plin de trufie în rai, păcat care a adus întuneric peste lumea îngerilor și a atras îndată căderea masivă a unei cete întregi de îngeri care, alegând ca să-l slujească pe Adam, din albi și buni cum erau au ajuns negri și răi. Adam era slujit de acum în rai de îngerul cel negru:

“ […] și era în rai Adam, nu pe pământ, și s-a ascuns în sine în rai fiind, și îngerul negru îl slujea pe el, căci trufia lui i-a căzut în întunericul lui pe îngerii care-l slujeau pe el, pe cea dintâi ceată a îngerilor lui Dumnezeu, iar când Eu, Domnul, l-am tras afară din el pe Adam ca să-l pun față în față cu el însuși și cu fapta neascultării lui de Mine, care a născut întuneric pentru îngerii slujitori lui, M-a pedepsit Adam cu despărțirea lui de Mine în loc să-și pedepsească ascunderea lui de Mine, căci el s-a despărțit de Mine și nu Eu de el atunci când aceasta s-a întâmplat, iar îngerul cel negru l-a condus mereu apoi pe el, pe când cel alb, cel sfânt, a fost biruit de el și de diavol.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1 martie 2009)

Așadar, pucioșii inversează datele Bibliei, pretinzând nu că diavolul l-a înșelat pe Adam ca să păcătuiască, ci că Adam l-a creat pe diavol din gândurile sale de trufie și de neascultare față de Dumnezeu:

“[…]căci satana, care s-a schimbat din înger în diavol din pricina căderii omului prin trufie, îi este omului dușman de șapte mii de ani[…]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28 august 2009)

Pucioșii pretindeau și pe la începutul acestui an că diavolul a căzut din slava sa prin neascultarea lui Adam, pe motivul că “păcatul din om ia ființă spirituală care se numește diavol”:

“[…]din pizma diavolului, care s-a așezat să-l cadă pe om dacă el a căzut din slava sa prin omul neascultării de Tine la început.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12 februarie 2010)

“ […] căci păcatul se face diavol în om […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14 februarie 2010)

Deci, întrucât înainte de căderea în păcat a primilor oameni diavolul nu a existat, rezultă că diavolul este creația omului păcătos:

“ […] căci omul a fost de Dumnezeu zidit, iar diavolul a fost zidit de om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28 august 2010)

Cine l-a zidit așadar pe diavol? Omul, Dumnezeu, sau diavolul s-a născut singur din faptele lui?

Dumnezeu a facut mai intai lumea nevazuta. Acestia erau cu totii ingeri buni, cu vointa libera, precum omul. Insa intr-un moment de intunecare una dintre capetenii, Lucifer, a gandit ca poate fi mai presus de Dumnezeu, de Creatorul sau, si astfel a avut loc caderea ingerilor si transformarea lor in ingeri intunecati. Caderea acestora a avut loc pana in momentul strigarii Arhangelului Mihail: ''MIYKA'EL'' ( CINE ESTE CA DUMNEZEU?). Si in acel moment a incetat caderea ingerilor. Mai apoi a fost creata lumea vazuta, si a avut loc ispitirea protoparintilor si caderea.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:58:52
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit România este în pericol de a fi robită de vrăjmașul Lucifer sub pecetea lui

Pucioșii dezvăluie o mare taină: România este în pericol de a fi robită de vrăjmașul Lucifer sub pecetea lui. Noroc cu “Dumnezeul” Pucios de la “Noul Ierusalim” care veghează și lucrează și nu-l lasă pe Lucifer cu numele de satana să mai fie scula omului, iar omul să mai fie scula lui Lucifer:

"“O, măi Lucifer, o, tată, o, îngerul Meu cel neascultător de Dumnezeu, nu te mai încânta cu dușmănia ta pe Mine și pe lucrarea Mea de înnoire a lumii, de vreme ce știi că Eu sunt Dumnezeu, și nu tu, că Eu sunt Biruitorul, și nu tu. O, lasă, tată, jos armele tale și vino spre odihnă, tată, căci tu ai fost îngerul cel frumos al cetelor îngerești, și iată ce ți-a făcut îngâmfarea omului când el s-a trufit, iar tu i-ai slujit spre căderea ta prin căderea lui! O, dă-te la o parte cu lucrarea ta cea de la om și dă-Mi Mie cale ca să-l înviez pe om și să-l nasc din nou pe el și să vadă ce a făcut el îngerilor lui Dumnezeu, pe care i-a tras în adâncul dorinței lui cea de slavă împotriva slavei lui Dumnezeu celei netrecătoare pe veci de veci! O, vino spre întoarcere în slava cea cerească, din care tu ai căzut prin om, înger neascultător, și te vei odihni de osteneli! O, iată ce face ascunderea de Dumnezeu în cele ascunse ale omului ascuns! Ție îți poruncesc acum, în zi de Paști în cer și pe pământ a Mielului lui Dumnezeu, strânge-ți armele și fă curat de tine și de lucrarea ta pe vatra neamului român, pământul cel ales de Mine la început pentru slava Domnului la sfârșit! Ascultă-Mă, tată! Iată, te-ai înarmat cu toate lucrările tale ascunse ca să murdărești acest pământ, și neamul Meu de pe el să-l pecetluiești cu pecetea pieirii, cu sigiliul cel potrivnic voii lui Dumnezeu. Nu te las să faci aceasta. Vei intra în ascultare de acum. Vrei, nu vrei, Eu, Domnul învierii, Fiul Tatălui Savaot și al mamei Fecioara, îți cer supunere, te supun sub puterea Mea cea netrecătoare, căci este scris să fac aceasta. O, fii cuminte de acum, căci tu ești înger, și trebuie să știi ce ai fost mai înainte de ceea ce ești acum, căci Eu îți amintesc aceasta. Îl voi naște din nou pe om, căci am venit pe pământ cu nașterea din nou a lumii, și tu vei rămâne fără om și nu vei mai fi scula omului, și omul nu va mai fi scula ta, și vei fi fără de casă și nu vei vrea să părăsești dușmănia și răutatea, dar Eu îți spun cu milă, supune-te sub mila Mea, sub iubirea Mea, după șapte mii de ani de muncă zadarnică împotriva Mea și a omului, fiindcă iată, Eu sunt Biruitorul, Eu și nu tu, tată. Nu-ți spun așa ca să te biruiesc, ci ca să vezi și ca să te trezești din lucrarea ta cea rea, care ți-a obosit vederea și nădejdea de bine pentru tine. Iată, uită-te să-ți vezi locul dacă nu vei vrea să intri sub dragostea Mea ca să-ți dau odihna cea fără de foc. Nu fi necredincios. Eu știu că tu Mă crezi, dar ești îndărătnic. Eu, Domnul, te chem spre liniștea pe care ai pierdut-o după ce nu M-ai mai ascultat, după ce te-ai ascuns în om ca să cazi cu el cu tot, slujind voinței lui cea plină de trufie împotriva Mea la începutul zidirii. Stau cu lucrarea cuvântului Meu pe vatra neamului român, pe care tu voiești acum să-ți desfaci cortul și să-ți încerci împărăție. O, nu te las, Lucifer. Te numesc cu numele tău cel de la Mine dat la început, împotriva lucrării tale întunecate acum peste pământ. Sunt cu praznic de înviere, praznicul cuvântului Meu pe pământul neamului român, iar tu ai văzut masa Mea întinsă pe el, de cincizeci de ani și mai bine întinsă pe el, și dai să-ți desfaci cortul tău peste muntele Meu cel sfânt, cel de la sfârșit muntele Meu, și despre care scrie deslușit în Scripturi, și numai cine nu citește nu înțelege, și numai cel ce nu se uită ca să vadă nu crede. O, ce vrei să faci peste țara Mea? O, nu te las, tată, nu te las, Lucifer. Sunt Dumnezeu-Cuvântul, și Mi-am făcut casă în mijlocul acestui neam și vin la el cu masa cuvântului Meu, și oștiri cerești iau cu Mine călare pe cai albi, precum este scris să vin și să-Mi fac împărăție în om și cu oamenii pe pământ, și numele Meu se cheamă Cuvântul lui Dumnezeu și lucrez minunat. Iată-Mă, te întâlnești cu Mine pe pământul neamului român după șapte mii de ani de la căderea ta din slava Mea și a îngerilor Mei. Iată țara Mea de azi, pe care tu dai s-o robești acum sub pecetea ta. […] Și acum, ție îți zic: Dă-te înapoi de pe pământul țării Mele și de peste sufletul neamului român de pe el și mergi în locuri pustii de Dumnezeu până ce Eu, Domnul, voi cuprinde tot pământul sub slava cuvântului Meu, care se face foc nestins peste toată nelegiuirea de pe pământ, căci cuvântul lui Dumnezeu este slava pe care Eu, Dumnezeu-Cuvântul, o am de la Tatăl mai înainte de întemeierea lumii, și iată, Lucifer cu numele de satana, aceasta este lucrarea Mea de slavă, cu care tu te întâlnești acum pe pământul român împotriva a toată fărădelegea de pe pământ. Amin, amin, amin.
O, popor român, am grăit înaintea ta vrăjmașului Meu și al tău, Lucifer, îngerul cel mare la început, și care a slujit trufiei omului în vremea căderii din Dumnezeu a omului cel întâi zidit." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 20-04-2009)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 16:58:20
Despre univers... Prior of ORI Generalitati 229 17.06.2011 13:50:10
A aparut iPad-ul. laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 21 13.02.2010 23:03:05
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 21:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 20:14:48