![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Preotii mai au nevoie si de cite o averitzare,sint si ei oameni si mai gresesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intru totul de acord ,aproape in toate volumele "NE VORBESTE PARINTELE CLEOPA " dezbate si acest subiect ,si ne spune "un preot nu trebuie sa-l vorbim de rau chiar daca-l vedem cazut in sant el este Hirotonisit in fata lui Dumnezeu si plateste pentru pacatele lui "Cine vorbeste de rau un preot isi face pacat de moarte .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne iartă!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu greselile preotilor ar trebui sa ne tulbure, ci pacatele proprii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Preotii nu trebuie judecati de oameni, ei trebuie lasati in tihna, sa puna pe ei burti de bere si sa acumuleze ochiul dracului.
Evidenti, nu toti, doar unii.
|
|||
|
|||
![]()
Preotii din pacate sunt judecati si in cele mai multe cazuri de proprii enoriasi ortodocsi.
Mireanul de rand nu a invatat ca un preot care greseste singur acolo in osteneala rugaciunii dupa apus poate fi iertat, mireanul insa pentru judecata lui cu greu ajunge sa fie iertat. E adevarat ca sunt si preoti care gresesc, dar NU trebuie extinsa greseala lor peste intreaga biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles cum sta treaba cu preotii, sunt oameni, nu pot fi perfecti, au slabiciuni etc. Dar ierarhii? Sunt calugari, au depus vot de saracie si traiesc in lux, trebuie sa poarte de grija de parohii dar nu le viziteaza fara sa perceapa bani (cand s-a sfintit biserica la mine la tara oamenii au trebuit sa contribuie si pentru onorariul episcopului-nu va zic suma ca sa nu produc sminteala. Eu nu am vrut sa dau dar am inteles ca suma a fost acoperita). Nu mai vorbesc de scandalurile in care se implica sau ei le provoaca, de masinile scumpe in care circula de faptul ca fac multe tampenii si sunt considerati infailibili, de resedintele, calatoriile pe care le fac etc.Sau deja unii nu mai sunt in deplinatea functiilor si nu renunta la scaun. Ei nu pot fi judecati?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba | costel | Preotul | 61 | 20.10.2015 09:20:28 |
Noi marturii supuse dreptei judecati | Lucian_craciunescu | Teologie si Stiinta | 2 | 21.01.2012 16:08:20 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Duminica Infricosatei Judecati | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 1 | 27.02.2011 19:45:11 |
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit | flying | Generalitati | 4 | 20.05.2010 14:22:30 |
|