Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2011, 13:16:26
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Partenerii ar trebui să te accepte așa cum ești. Să le spui cum a fost viața ta, dar să le și dai de înțeles că te-ai pocăit pentru greșelile tale, că altfel frica lor se justifică. Eu de exemplu cu unul care a avut relații trupești, n-aș putea să fiu, decât dacă știu bine că s-a pocăit și că nu va repeta greșeala. Trebuie, deci, să fii sigură că au înțeles că te-ai pocăit, altfel poate au dreptate să te evite. Dar dacă știu acest lucru și tot te părăsesc, atunci chiar că sunt niște dobitoci și nesinceri în sentimentele lor.
Aici este problema. Cum ai stii tu, de exemplu, ca persoana respectiva chiar s-a indreptat? Probabil ca este si lipsa de incredere. Si ce ar trebui sa fac eu sa conving ca sunt altfel decat am fost? Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 14:56:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de skicolour Vezi mesajul
Aici este problema. Cum ai stii tu, de exemplu, ca persoana respectiva chiar s-a indreptat? Probabil ca este si lipsa de incredere. Si ce ar trebui sa fac eu sa conving ca sunt altfel decat am fost? Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.
Să-i arăți cât de apropiată ești de Dumnezeu și să-i spui că te spovedești.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 15:21:45
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

nu pacatele te urmaresc ci demonii care te ispitesc sa faci acele pacate !
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 16:47:50
canarias canarias is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.12.2010
Implicit

Ai dreptate medusa,si-a spovedit pacatele,dar nu le-a uitat,caci cara dupa ea desaga lor,caci lla vremea cand le-a facut i-au placut,asa ca demonii n-o lasa sa uite <dulceata >.Ma rog,problema e spinoasa tare ,cacio vointa noastra e slaba ,iar credinta nu este covarsitoare.Rugaciunea este insa jarul spurcaciunii si cred ca numai staruind in rugaciune isi poate fasi linistea.Un lucru e cert:trebuie sa vrea si ea.Din moment ce a apelat la forumisti dupa spovedanii dese spune ea,inseamna ca duhovnicul n-a reusit sa o convinga ce are de facut.In situatia ei,am facut bataturi la genunchi.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 19:35:42
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Aici apare o mica problema.Trebuie sa fi tu convinsa 100% ca te-ai schimbat radical, sa fii convinsa 100% ca nu ai sa mai traiesti ca in trecut, sa fi tu convinsa 100% CA DOAR DE TINE DEPINDE cum vrei sa traiesti! Este doar alegerea TA!Nu pune pe umerii lui Dumnezeu aceasta responsabilitate,ca nu e corect!
Niciodata nu poti convinge mai bine decat prin sinceritate.Fi sincera cu tine insuti in primul rand,apoi cu cei din jur.Timpul va convinge auditoriul daca ai sau nu dreptate.Nu poti oferi nici o garantie palpabila, decat sinceritatea si cainta ta.Si cine are ochi sa vada, va vedea!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 20:02:54
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Implicit

'Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.'

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Aici apare o mica problema.Trebuie sa fi tu convinsa 100% ca te-ai schimbat radical, sa fii convinsa 100% ca nu ai sa mai traiesti ca in trecut, sa fi tu convinsa 100% CA DOAR DE TINE DEPINDE cum vrei sa traiesti! Este doar alegerea TA!Nu pune pe umerii lui Dumnezeu aceasta responsabilitate,ca nu e corect!
Niciodata nu poti convinge mai bine decat prin sinceritate.Fi sincera cu tine insuti in primul rand,apoi cu cei din jur.Timpul va convinge auditoriul daca ai sau nu dreptate.Nu poti oferi nici o garantie palpabila, decat sinceritatea si cainta ta.Si cine are ochi sa vada, va vedea!
Am spus cele de mai sus gandindu-ma asa: Apostolul Petru a spus ca nu se va lepada de Hristos...si totusi a facut-o.
Intentia mea este sa traiesc o viata autentica in Hristos de aici inainte, dar nici macar eu nu am nici o garantie ca voi reusi. Tot ce pot face este sa am vointa iar puterea o voi lua de la El.

Multumesc pentru incurajari! :-)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 20:09:12
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
'Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.'

Am spus cele de mai sus gandindu-ma asa: Apostolul Petru a spus ca nu se va lepada de Hristos...si totusi a facut-o.
Intentia mea este sa traiesc o viata autentica in Hristos de aici inainte, dar nici macar eu nu am nici o garantie ca voi reusi. Tot ce pot face este sa am vointa iar puterea o voi lua de la El.

Nu stiu daca e cea mai buna comparatie...:-)
Recastiga-ti respectul de sine si AI MAI MULTA INCREDERE IN TINE!-parca nu ai incredere in tine...
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 22:37:44
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:

DA sa ai incredere in DUMNEZEU, caci crestinii se incred DUMNEZEU nu in ei insusi!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 13:21:14
costis costis is offline
Member

Data înregistrării: 01.11.2006
Implicit

Chiar daca ai devenit o crestina practicanta, se poate ca in fiinta ta sa mai fie unele lucruri de schimbat, de vindecat. La unii este asprimea , la altii o patima, poate dorirea de slava, la altii fondul de cuvinte batjocoritoare. Insa unii nu primesc ceea ce isi doresc atat de repede pe cat si-ar dori pentru ca se poate sa le fie rezervat ceva mai bun.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 13:31:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Oare ar trebui sa nu mai dau amanunte despre ce a fost?
Bunul Dumnezeu nu vă va aminti de păcatele de care v-a iertat prin spovadă. Cu ce drept v-ar aminti oamenii de ele ?

Citat:
Cum ar trebui inceputa viata noua in Hristos, a unui om care nu demult nu il cunostea?
Așa cum începe un copil să cunoască o lume pe care nu demult nu o cunoștea. Mai întâi, realizează slăbiciunea lui, dându-și seama că nimica nu poate face fără ajutorul părinților săi. Iar părinții noștri aceștia sunt: Cristos și Biserica. Senzația descrisă mai sus o numim, simplu: smerenie.
Așa trebuie începută o viață nouă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
PACATELE SUBTILE ALE SEC XXI cozia Generalitati 43 20.10.2009 20:08:14
Pacatele de la volan luchian Generalitati 26 01.10.2009 22:41:19
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20
Pacatele nespovedite cod_gabriel Impartasania (Taina Euharistiei) 11 03.10.2007 21:48:33