Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2011, 15:13:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Bineinteles ca le revizuiesc. Problema nu este asta ci faptul ca nu spun ca le revizuiesc si dupa cine se "inspira" la revizuirea "dogmelor". O alta problema este ca ei nu recunosc ca s-au inselat. Eu insumi cu ochii mei am vazut alta doctrina a mantuirii intr-un tratat de teologie crestina evanghelica, tratat in care doctrina mantuirii este tot mai apropiata de doctrinele romano-catolica si ortodoxa, chiar daca mai este totusi diferenta intre ele. Problema protestantilor sau poate a neoprotestantilor este ca isi dau tot mai mult seama ca in aceasta doctrina s-au inselat, adica au cazut in erezie, dar multi nu vor pur si simplu sa recunoasca acest lucru public, si mai nou incearca sa concstruiasca o alta doctrina, mai apropiata de adevar, dar pe sub masa pentru a nu isi pierde increderea furnizorilor de zeciuiala si implicit zeciuiala aferenta.
Exact acesta e fenomenul!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 15:17:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Bineinteles ca le revizuiesc. Problema nu este asta ci faptul ca nu spun ca le revizuiesc si dupa cine se "inspira" la revizuirea "dogmelor". O alta problema este ca ei nu recunosc ca s-au inselat. Eu insumi cu ochii mei am vazut alta doctrina a mantuirii intr-un tratat de teologie crestina evanghelica, tratat in care doctrina mantuirii este tot mai apropiata de doctrinele romano-catolica si ortodoxa, chiar daca mai este totusi diferenta intre ele. Problema protestantilor sau poate a neoprotestantilor este ca isi dau tot mai mult seama ca in aceasta doctrina s-au inselat, adica au cazut in erezie, dar multi nu vor pur si simplu sa recunoasca acest lucru public, si mai nou incearca sa concstruiasca o alta doctrina, mai apropiata de adevar, dar pe sub masa pentru a nu isi pierde increderea furnizorilor de zeciuiala si implicit zeciuiala aferenta.
Deoarece faceți trimitere la zecime, bănuiesc că vă referiți la Biserica Penticostală ori la Biserica Adventistă (ori la ambele). Enumerați vă rog aici care doctrine au fost "modificate" în bisericile respective.
Ori ați vrut doar să vă exprimați o părere habarnistă de sfertodoct... Vă felicit, ați reușit!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 15:24:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Deoarece faceți trimitere la zecime, bănuiesc că vă referiți la Biserica Penticostală ori la Biserica Adventistă (ori la ambele). Enumerați vă rog aici care doctrine au fost "modificate" în bisericile respective.
Ori ați vrut doar să vă exprimați o părere habarnistă de sfertodoct... Vă felicit, ați reușit!
Eu am aprobat parerea luiSavonarola, insa nu am nuantat: NU e vorba, in ce priveste interpretarea mea, de BPenticostala: fenomenul charismatic imi este cunoscut, il apreciez, ca si pe penticostalii insisi, si este recunoscut de Biserica Catolica. Gasesc trairea, in extazul mistic al rugaciunii in scopul perpetuei actualizari a Pentecostului, ceva normal si cu sustinere scripturistica, desi personal nu sunt inclinat spre acest mod de rugaciune. Daca as avea ceva anti-carismatic, as lovi in propria mea credinta in Biserica, as fi ilogic. Vezi si: http://www.reinnoirea-carismatica.ro/
Insa da, ma refream la adventisti. Doctrinele specific adventiste nu sunt neoprotestante, nu sunt apostolice, nu sunt...crestine. Sorry. Penticostalii poate nu imi sunt frati, ci veri, dar cultul dvs si altele similare sunt efectiv straini. Ati inteles figura de stil.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 31.08.2011 at 15:30:54.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 16:18:03
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Am observat ca la neo protestantii ideea de maintuire e usoara...
Dintr-un punct de vedere mantuirea e usoara.
Tot ce a fost mai greu a facut Mantuitorul Hristos.

Dar daca vrei sa te mantuiesti si sa faci parte dintr-o biserica neoprotestanta e un pic mai greu decat iti dai cu presupusul: trebuie sa te cam lasi de bautura, de injuraturi, de minciuni, trebuie sa traiesti in curatie, sa te apuci de citit Biblia, de rugaciune, trebuie sa dai zeciuiala. Stii, astea-s nu-s foarte usoare. Doar cu ajutorul Duhului Sfant le poti face.
Citat:
Pai in credinta ortodoxa , nu i acelasi lucru , monahii petrec o viata intreaga in rugaciune , curatenie , in slujba pt Dumnezeu...
Ehe, vezi...In credinta neoprotestanta astea trebuie sa le faci chiar daca esti un simplu enorias.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 18:11:26
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Dintr-un punct de vedere mantuirea e usoara.
Tot ce a fost mai greu a facut Mantuitorul Hristos.

Dar daca vrei sa te mantuiesti si sa faci parte dintr-o biserica neoprotestanta e un pic mai greu decat iti dai cu presupusul: trebuie sa te cam lasi de bautura, de injuraturi, de minciuni, trebuie sa traiesti in curatie, sa te apuci de citit Biblia, de rugaciune, trebuie sa dai zeciuiala. Stii, astea-s nu-s foarte usoare. Doar cu ajutorul Duhului Sfant le poti face.

Ehe, vezi...In credinta neoprotestanta astea trebuie sa le faci chiar daca esti un simplu enorias.
Ai dreptate , in ceea ce spui, dar problema la ortodocsi e comunicarea cu preotul, te duci la biserica , asculti slujba chiar daca nai inteles vii acasa , si nu ramane nimic in cap, normal ca altii prefera un pastor bun de gura decat un preot care slujeste foarte frumos , dar credema nu i asa de tare , am fost de curand la inmormantarea unei rude care facea parte din Oastea Domnului , au tinut o predica de vreo 3 ore , de la un timp devenise obositor de modul in care dramatizau, deci unii dintre ei chiar plangeau cand predicau , era prea exagerat.

Si inca ceva , pe noi ortodocsii cine ne opreste sa citim Biblia , n o citim ca nu ne spune preotul? Eu sa stii cam citit vreo jumatate din ea , si e foarte interersant , aici depinde de fiecare , pai eram curios inainte despre aceasta carte Biblia , si am hotarat sa o citesc .
Vechi 18.01.2011, 18:49:35
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
Eu sa stii cam citit vreo jumatate din ea , si e foarte interersant , aici depinde de fiecare , pai eram curios inainte despre aceasta carte Biblia , si am hotarat sa o citesc .
Bravo, este o hotarare extraordinara.

Roaga-te inainte de a o citi: "Doamne iarta-ma, te rog de orice pacat (spune pe nume pacatelor de care iti amintesti) si curateste-mi mintea si inima pentru a putea intelege ce vrei Tu sa-mi vorbesti!" Asteapta-te ca Dumnezeu sa-ti vorbeasca tie, in mod personal. Biblia este o carte vorbitoare. Prin ea Dumnezeu ne comunica Voia Lui pentru noi.

Fa-ti timp in fiecare dimineata sa te rogi si sa citesti din Biblie. Prin rugaciune tu ii vorbesti lui Dumnezeu. Prin Biblie Dumnezeu iti vorbeste tie. Vei avea niste experiente duhovnicesti inaltatoare cu Domnul. El iti va transforma viata.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 20:07:41
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Bravo, este o hotarare extraordinara.

Roaga-te inainte de a o citi: "Doamne iarta-ma, te rog de orice pacat (spune pe nume pacatelor de care iti amintesti) si curateste-mi mintea si inima pentru a putea intelege ce vrei Tu sa-mi vorbesti!" Asteapta-te ca Dumnezeu sa-ti vorbeasca tie, in mod personal. Biblia este o carte vorbitoare. Prin ea Dumnezeu ne comunica Voia Lui pentru noi.

Fa-ti timp in fiecare dimineata sa te rogi si sa citesti din Biblie. Prin rugaciune tu ii vorbesti lui Dumnezeu. Prin Biblie Dumnezeu iti vorbeste tie. Vei avea niste experiente duhovnicesti inaltatoare cu Domnul. El iti va transforma viata.
Te rog mult mai atent aici cu asa afirmatii, pina la urma e Forum Creshtin Ortodox...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 11:43:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

De pe blogul unui baptist convertit, am aflat că principiul "Once saved, always saved" este, de fapt, foarte nou. În nici un caz Luther nu a susținut așa ceva. Ce-i drept, se potrivește ca mănușa pe deget cu protestantismul.

Iată articolul: http://mihaisarbu.wordpress.com/2011...-always-saved/

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 16:52:07
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Implicit

Mie mi se pare foarte interesant de discutat despre mantuirea lui George Muller, protestant care s-a hotarat la maturitate sa se boteze prin scufundare dupa cum scrie in Noul Testament, pe care il studia zilnic si care avea niste reguli de viata foarte folositoare, si se straduia sa nu faca pacate in mod voit, si a reusit sa creasca mii de copii orfani, ma gandesc ca se prea poate ca botezul sau sa fie mai puternic poate decat botezul dorintei la mucenicii crestini; ceva ma face sa cred ca ii depaseste pe cel putin trei sferturi dintre ortodocsii botezati de catre cei carora le-a dat Hristos cheile Imparatiei, dar am rugamintea la cei neortodocsi si nu numai sa citeasca din cartile despre parintele Porfirie B pentru ca le gasesc deosebit de folositoare, si, dupa cum spunea parintele, daca noi ortodocsii ne-am sfinti prin iubire si smerenie atunci am putea sa le fim de folos si celor in diverse probleme si rataciri...

Si mai este si Paraclisul Maicii Domnului care ajuta mult mamelor in zilele noastre, citit in genunchi si cu o lumanare de preferinta la miezul noptii, a caror copii nu mai sunt ascultatori, ba chiar si teologilor care de multe ori nu reusesc sa mai comunice cu proprii copii, daramite ai altora, le da niste sfaturi folositoare, nu stiu cat de bine as reusi eu sa le reproduc aici...

Cu totii suntem responsabili de anii grei care ne asteapta pentru ca ne-am indepartat de Dumnezeu cu pacatele noastre si lipsa de prezenta, dar macar sa invatam de la cei mai buni, care au reusit sa se apropie de asemanarea cu Dumnezeu si sa ne indrume spre mantuire...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 12:24:26
devatv devatv is offline
Banned

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: Deva
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru devatv Send a message via Skype™ to devatv
Smile Mintuirea nu vine printr-un merit al nostru!

Citat:
Am observat ca la neo protestantii ideea de maintuire e usoara,am vazut o emisiune pe speranta tv , un pastor spunea cu tarie ca ei sunt mantuiti (nu se mantuiesc) ,si iertati de toate pacatele prin jertfa lui Hristos indiferent daca pacatuiesc din nou ,mai pe scurt mantuirea e asigurata.Pai in credinta ortodoxa , nu i acelasi lucru , monahii petrec o viata intreaga in rugaciune , curatenie , in slujba pt Dumnezeu si tot timpul ii vezi smeriti, tot timpul in rugaciune pt iertare si mantuire, chiar daca Iisus S a jertfit pt noi, nu avem mantuirea asigurata .
Mantuirea am primit-o in dar - fara sa fi avut noi vreun merit - toti cei care avem (sau nu) nevoie de ea! Asta cred ca dorea acel pastor sa transmita. Gandeste-te la talharul de pe cruce..... o fi fost el inainte monah sau sfant? Cu siguranta ca foarte multi monahi vor putea fi mantuiti, insa nu e o garantie! Daca vrei sa fii mantuit aplica ceea ce insusi Isus Hristos afirma in Evanghelia dupa Ioan la capitolul 14 versetele 21 si 22*
"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.
Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."

Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :)

E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Postul la [neo]protestanti Florin-Ionut Secte si culte 131 21.01.2013 14:41:56
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01