Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2011, 01:07:04
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cred ca obsesia asta (ca ne urasc) provine din faptul ca noi avem probleme cu TOATE celelalte religii, si in mare parte le urim in loc sa ne purtam ca fratii si sa ne respectam asa cum o fac restul religiilor. Cu alte cuvinte, "cheliosul isi pune singur mina pe cap"

Alte religii de regula se iau de noi si citeodata devin ostile tot pentru faptul ca noi suntem cei care rasucim cutitul in ranile aproapelui de alta religie.

Studiind fenomenul de zeci de ani am realizat ca foarte putini dintre cei care se definesc ca fiind crestini sunt CRESTINI

Studiind fenomenul doar cateva clipe, iata ce am aflat:

A) Mt 5,11: "Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind, DIN PRICINA MEA."

B) Mt 10,22: "Si veti fi urati de toti PENTRU NUMELE MEU; iar cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui."

C) Mt 24,9: "Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi uriti de toate neamurile PENTRU NUMELE MEU."

D) Romani 8,5-6: "Caci cei ce sunt dupa trup cugeta cele ale trupului, iar cei ce sunt dupa Duh, cele ale Duhului. Caci dorinta carnii este moarte, dar dorinta Duhului este viata si pace."

E) I Corinteni 2,14: "Omul firesc nu primeste cele ale Duhului lui Dumnezeu, CACI PENTRU EL SUNT NEBUNIE SI NU POATE SA LE INTELEAGA, fiindca ele se judeca duhovniceste."

F) II Corinteni 4,11: "Caci pururea noi cei vii suntem dati spre moarte pentru Iisus, CA SI VIATA LUI IISUS SA SE ARATE IN TRUPUL NOSTRU CEL MURITOR."

Iata ce inseamna sa studiem zeci de ani, noi oamenii, doar cu puterile noastre.
In schimb, ne sunt suficiente doar cateva clipe (uneori mai putin) pentru a afla un raspuns, DACA cerem ajutorul lui Dumnezeu.

Last edited by ioan cezar; 06.04.2011 at 10:04:01. Motiv: In ultima afirmatie m-am referit, evident, la citirea Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2011, 10:03:45
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cucuietmarin Vezi mesajul
Japonia?! ce vrea sa ne arate Dumnezeu? cum distruge EL idolii?
Din pricina rautatilor noastre, natura se revolta asupra noastra.
Suntem liberi si in cele bune, in cele rele, dar si in toate urmarile acestora.
Nu ar fi nedrept sa fim liberi numai in a face rele, fara a suferi insa si urmarile lor ?!

Dumnezeu nu distruge idolii, caci idolii nu exista.
Ar fi penibil ca Dumnezeu sa lupte/distruga ceva... asta ar face cineva slab, iar nu cineva atotputernic.
Dumnezeu face totul din iubire, caci iubire este !

Reply With Quote
Vechi 06.04.2011, 21:15:35
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Mai degrabă aș zice că-i invidiază pentru realizările lor științifice și culturale.
Vechi 07.04.2011, 00:09:24
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Mai degrabă aș zice că-i invidiază pentru realizările lor științifice și culturale.
Cine, Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2011, 00:21:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Studiind fenomenul doar cateva clipe, iata ce am aflat:

A) Mt 5,11: "Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind, DIN PRICINA MEA."

B) Mt 10,22: "Si veti fi urati de toti PENTRU NUMELE MEU; iar cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui."

C) Mt 24,9: "Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi uriti de toate neamurile PENTRU NUMELE MEU."

D) Romani 8,5-6: "Caci cei ce sunt dupa trup cugeta cele ale trupului, iar cei ce sunt dupa Duh, cele ale Duhului. Caci dorinta carnii este moarte, dar dorinta Duhului este viata si pace."

E) I Corinteni 2,14: "Omul firesc nu primeste cele ale Duhului lui Dumnezeu, CACI PENTRU EL SUNT NEBUNIE SI NU POATE SA LE INTELEAGA, fiindca ele se judeca duhovniceste."

F) II Corinteni 4,11: "Caci pururea noi cei vii suntem dati spre moarte pentru Iisus, CA SI VIATA LUI IISUS SA SE ARATE IN TRUPUL NOSTRU CEL MURITOR."

Iata ce inseamna sa studiem zeci de ani, noi oamenii, doar cu puterile noastre.
In schimb, ne sunt suficiente doar cateva clipe (uneori mai putin) pentru a afla un raspuns, DACA cerem ajutorul lui Dumnezeu.
Domnule Cezar, nu incurca borcanele!
Tu fa-ti datoria si da dovada de respect si consideratie pentru toate religiile si ai sa vezi ca nimeni nu o sa te urasca sau o sa ajungi in categoria: "veti fi urati de toti PENTRU NUMELE MEU"

Deasemenea nu uita ca in timpul paleocrestinismului, competitia primilor crestini evrei cu alte religii era apriga pe viata si pe moarte, si de aceea au fost strecurate aceste sintagme "necesare" promovarii si pozitionarii ei geo-politice. Si nu uita ca evreii astia erau pusi sa invinga nu sa piarda, uite-te la ei astazi unde au ajuns, si bravo lor, insa sa nu-mi vinda mie castraveti la gradinar ca nu tine.

Evreii crestini erau la fel de smecheri si descurcareti, abili si mari politicieni, anarhisti, sindicalisti cotcari ca si acum
Reply With Quote
Vechi 07.04.2011, 00:35:42
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca obsesia asta (ca ne urasc) provine din faptul ca noi avem probleme cu TOATE celelalte religii, si in mare parte le urim in loc sa ne purtam ca fratii si sa ne respectam asa cum o fac restul religiilor.
Da,si eu sunt de acord cu asta!
Lumea e oglinda ta.Se proiecteaza asupra celorlalti gandirea noastra.Ii vedem asa cum suntem noi defapt.De aceea crestinii au senzatia ca sunt urati.Cand de fapt, ei urasc tot ce nu e la fel ca ei.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2011, 21:06:25
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Da,si eu sunt de acord cu asta!
Lumea e oglinda ta.Se proiecteaza asupra celorlalti gandirea noastra.Ii vedem asa cum suntem noi defapt.De aceea crestinii au senzatia ca sunt urati.Cand de fapt, ei urasc tot ce nu e la fel ca ei.
Nu, Melissa draga, nu pot fi de acord.
Mecanismul de aparare a Eului numit proiectie (de catre psihanalisti) este DOAR unul din zecile de tipuri de mecanisme pe care le foloseste Eul in relatia cu viata inconstienta personala si cu lumea.

Oricum, psihologizarea nu aduce aici beneficii, dimpotriva, zic eu.

Pentru ca noi am inceput un dialog cu miza teologica si mi se pare o cadere sa il reducem pe plan psihologic...

Iertare!
Reply With Quote
Vechi 12.04.2011, 21:19:48
vintage
Guest

Implicit

Cel mai inversunat dusman al crestinilor este diavolul. Nu-i iubeste nici pe ceilalti Cel mai aprig razboi se da intre crestini si diavol.Razboiul nu este fata la fata. Satan foloseste tactica "dezbina si cucereste" (divide et impera). Si asa oamenii se urasc intre ei, se dusmanesc reciproc... cum ar zice prietena mea,"Calator in ploaie", in limba latina: Homo homini lupus...
Reply With Quote
Vechi 12.04.2011, 23:03:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Cel mai inversunat dusman al crestinilor este diavolul. ...
Ma intreb si eu asa intr-o doara, oare de ce popoarele care nu cred in manevrele diavolului si nu-l folosesc ca tap ispasitor pentru lene si indolenta dau inainte si construiesc autostrazi colosale, sapa tunele pe sub mari si tari, daca nu le iese ceva se intorc la proiectare si nu se ridica de acolo pina nu inving obstacolele de tot felul care apar.

Asadar "diavolul " asta este prietenul cel mai bun al trindavelii si invinuirii altora sau a altei entitati pentru mizeria in care ne balacim.
Daca cineva este corupt, nu-l judecam asa cum fac tarile civilizate( ca nu-i crestineste) ci il invinuim tot pe drac ca cica l-a ispitit.
In loc sa-l luam de guler, ii dam liber la hotii si mai mari.

Cind vine vorba de indreptat un gard sau de sapat o groapa, mai bine nu o facem ca tot vine sfirsitul lumii.

Daca stam in fata gropii si ne rugam, chiar ca dracu ti-o mai sapa!
Reply With Quote
Vechi 14.04.2011, 03:08:09
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Ma intreb si eu asa intr-o doara, oare de ce popoarele care nu cred in manevrele diavolului si nu-l folosesc ca tap ispasitor pentru lene si indolenta dau inainte si construiesc autostrazi colosale, sapa tunele pe sub mari si tari, daca nu le iese ceva se intorc la proiectare si nu se ridica de acolo pina nu inving obstacolele de tot felul care apar.

Asadar "diavolul " asta este prietenul cel mai bun al trindavelii si invinuirii altora sau a altei entitati pentru mizeria in care ne balacim.
Daca cineva este corupt, nu-l judecam asa cum fac tarile civilizate( ca nu-i crestineste) ci il invinuim tot pe drac ca cica l-a ispitit.
In loc sa-l luam de guler, ii dam liber la hotii si mai mari.

Cind vine vorba de indreptat un gard sau de sapat o groapa, mai bine nu o facem ca tot vine sfirsitul lumii.

Daca stam in fata gropii si ne rugam, chiar ca dracu ti-o mai sapa!
Andrei, eu cred ca Vintage a spus adevarul.
Iar tu vorbesti, pe de alta parte, cu zaduf, de modul cum oamenii isi cauta scuze pentru ale lor (scuze de tot felul). Si asta cred ca e adevarat.
Dar cele doua adevaruri nu se bat cap in cap. Fiecare se desfasoara la un nivel propriu.
Vintage a spus adevarul in plan duhovnicesc.
Tu ai spus un adevar in plan lumesc, psihologic.
Totul e sa nu amestecam planurile, ca ne incurcam rau de tot.

Pe de alta parte, cand intalnim crestini autentici (slava Domnului ca sunt destui) vedem ca acestia nu se comporta ca aceia de care amintesti tu. Exista, ce-i drept, si aceia. Dar de ce aratam petele din Soare si omitem lumina? Oare petele (asa cum le percepem noi, ca "pete") impiedica Soarele sa ne lumineze planeta? Oare nu creste iarba pentru ca Soarele nu e perfect luminos (cum vedem noi)? Ba uite ce bine creste!

Scotomizarea negativului, evidentierea insuficientelor si generalizarea acestora, accentul si amplificarea aspectelor nedorite din viata omului, sunt forme de gandire negativa.
Sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta cursa!

Pentru ca pomenesti pe Buddha si pe alti oameni considerati intelepti, aminteste-ti ce spun ei insisi despre gandirea negativa. Nu aduce nimic folositor, ci, cu timpul: boala, suferinta, chin.
Or, noi, cu atat mai mult cunoastem acestea. Noi Il avem pe Hristos. Sa nu fim, asadar, fatarnici! Sa ne vedem de ale noastre: privirea inlauntru, nu pe pereti...
Cata fuga de la smerita cugetare, atat scotomizam negativul de afara. Te sustragi de la una, dai in alta...

Iarta-ma ca am facut pe stiutorul. Am vorbit din pataniile mele, din sirul de razvratiri, din experientele numeroase de gandire negativa. Din leacul primit, insa, incerc sa iti ofer si tie.
Tu nu vezi ca ai o inima buna? (ca eu, sa ma ierti de indrazneala, asa imi pare ca vad "printre randuri" la tine...)
Ce folos dac-o lasi sa se ariceasca?...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
Dumnezeu uraste? Hector Din Vechiul Testament 120 13.04.2011 16:54:08
Lumea 100% ortodoxa coralina Generalitati 103 10.10.2010 20:42:28
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17