Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 15:55:25
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul

5. Crucea strimba - un semn roman ce pune in discutie semnificatia credintei crestine. Grupul "Blu Oyster Cult" il utilizeaza ca simbol al negatiei crestinismului;
Care-i crucea strâmbă?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 16:07:36
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Care-i crucea strâmbă?
Asta e o variantă:

Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, masoneriei, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului, părăsirii patriei și a venirii antihristului de papă în România!

Semnați petiția împotriva venirii diavolului de papă în România! - http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66477055.html
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 16:17:11
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Ahaaa, asta e crucea, nu știu ce să zic despre crucea strâmbă, poate e rea, poate nu. În lumea în care unii zic că dacă nu-ți faci cruce până la piept te închini satanei, iar alții că dacă nu-ți faci până la buric și crucea lui Petru e considerată semn satanist, nu mai poți crede pe nimeni când vorbește despre cruce.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 18:02:29
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ahaaa, asta e crucea, nu știu ce să zic despre crucea strâmbă, poate e rea, poate nu. În lumea în care unii zic că dacă nu-ți faci cruce până la piept te închini satanei, iar alții că dacă nu-ți faci până la buric și crucea lui Petru e considerată semn satanist, nu mai poți crede pe nimeni când vorbește despre cruce.
gasestei aici cam toate felurile de cruci:
roportal.ro/articole/tipuri-de-cruci-2330.htm
tu alegi care e cea corecta.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 22:49:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackmetal_15 Vezi mesajul
este anarchia un semn satanist ? deoarece profesorul de religie mi`a reprosat k semnul este satanist .
Da.

A in cerc este derivat din simbolul pentagramei (cea cu varf in sus). De asemenea multe simboluri oculte sunt reprezentate in cerc... acum nu stiu daca simbolul anarchy este folosit in invocari, dar felul in care este reprezentat sugereaza natura lui oculta.

Iar ca inteles, anarhie inseamna respingerea oricaror legi (contrar invataturii crestine unde ascultarea este f importanta). De fapt razvratirea este marca diavolului. Vrasmasul este "revolutionar", acesta este modul lui de actiune la nivel social.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 22:53:25
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Simboluri și semne, semiotici și semantici, tare-s grele. Și crucea are semiotica și semantica ei, din păcate, e prea simplă pentru a fi acceptată!

Doamne iartă-mă și mai arată-mi Crucea lui Hristos...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 22:55:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Simboluri și semne, semiotici și semantici, tare-s grele. Și crucea are semiotica și semantica ei, din păcate, e prea simplă pentru a fi acceptată!

Doamne iartă-mă și mai arată-mi Crucea lui Hristos...
Simpla?
Mi se pare f greu de inteles. De fapt este de neinteles.. (sau poate am eu mintea mult prea lumeasca).
Doar o accepti sau nu.
(sfideaza orice intelegere omeneasca).
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 23:04:33
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Simpla?
Mi se pare f greu de inteles. De fapt este de neinteles.. (sau poate am eu mintea mult prea lumeasca).
Doar o accepti sau nu.
(sfideaza orice intelegere omeneasca).
E simplu de înțeles de nu mai poți pricepe:

Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie; (Evanghelia după Luca, 9, 23)
Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.(Evanghelia după Luca, 14, 27)
Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. (Evanghelia după Matei, 10, 38)

Și altele asemeni.

La Cruce da, dar la a noastră ba sau da?!?!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 23:34:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
E simplu de înțeles de nu mai poți pricepe:

Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie; (Evanghelia după Luca, 9, 23)
Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.(Evanghelia după Luca, 14, 27)
Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. (Evanghelia după Matei, 10, 38)

Și altele asemeni.

La Cruce da, dar la a noastră ba sau da?!?!
Una este intelegerea, alta este acceptarea.
Tu-mi vorbesti de acceptare, eu vorbesc de intelegere.
Reformulez: crucea lui Hristos sfideaza intelegerea umana. NU poate fi decat acceptata, ca intelegerea deplina o vom avea dupa moarte.
Deci nu ne contrazicem.
Dar tot NU gasesc ceva simplu. Nici urmarea lui Hristos NU e simpla.
In fine, sa lasam subiectul.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 22:56:19
cristinadaciana
Guest

Implicit

Sa nu uitam de rapperii americani cu "gangsta paradise"- ul lor..se omoara intre ei care-s mai tari esticii sau vesticii. Nu au nimic cu muzica rock dar multi dintre ei au dosar penal pentru atac armat sau consum/ trafic de droguri.
Reply With Quote
Răspunde