![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu sint de acord cu tine, de ce dar umblau Sfintii Apostoli propovaduind pe Hristos, multi oameni cred ca Dumnezeu este o nascocire si trebuie sa le aratam ca nu este asa. Macar sa incercam...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar daca nu avem credinta, argumentand si incercand sa-l convingem pe celalalt e doar un fel de abuz asupra lui, o incercare de a arata ca avem dreptate. Deci cred ca o rugaciune in gand poate face mai mult. Si desigur, o purtare crestineasca onesta. Acuma bineinteles ca depinde si cu cine vorbesti, si ce intentii are acela...
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu este un obiect si nici o persoana asemanatoare cu noi. De aceea El nu are nevoie de argumente. El nu face parte din viata, este insasi Viata. S-au dat diferite argumente rationale pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu in unele manuale de teologie dogmatica. Dar toate argumentele respective Il tin departe de inima pe Dumnezeu. Ori nu asa poate fi cunoscut Dumnezeu.
Sa creada, restul este speculatie, atat timp cat omul cauta sa-L intalneasca pe Dumnezeu doar cu mintea, nu si cu inima. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ateii au și ei zeii lor: este vorba de zeul Timp împerecheat cu zeița Șansă. :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrucat trairea credintei crestine presupune sacrificiu,nici un om sanatos la teasta nu si-ar sacrifica viata pentru o fantasma.Poate unii sa faca asta dar aici vorbim de multi oameni care,de-a lungul istoriei,in conditii sociale diferite,din culturi diferite,avand acesta incredintare,au mers fara sa clipeasca pe drumul plin de spini al Credintei. Ei sunt cei care ofera credibilitate prin exemplul personal,urmand ceea ce ne-a invatat Mantuitorul.Credinta trebuie traita,toata Biblia marturiseste acest adevar,este cea mai puternica dovada iar Mantuitorul ne-a incredintat ca asa va sti toata lumea ca acei oameni sunt ucenicii Lui.Proba existentei Adevarului este trairea lui si sacrificiul personal dar foarte putini dintre noi vom reusi asta.Asa cum a spus Mantuitorul,este o poarta foarte ingusta: ,,Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află."(Matei 7:13-14) Cat despre noi,toti cei care nu traim in neprihanire(invit pe toata lumea sa se informeze exact despre semnificatia acestui termen in sens biblic.Multi vor avea surprize,poate mai dure,majore)sa nu ne amagim cui apartinem.Apostolul Ioan a spus clar: ,,Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau"(I Ioan 3:10) Last edited by Scotland The Brave; 25.04.2011 at 01:31:47. |
|
|||
|
|||
![]()
"Toti sfintii s-au nevoit mai intai sa se curateasca de patimi tinind poruncile, din care se nasc virtutile, si dupa aceea au primit dumnezeiescul har.
Abia in al treilea stadiu se daruiesc harismele pentru mantuirea oamenilor." (Viata Cuviosului Paisie Aghioritul, pag. 14) Eu nu reusesc intotdeauna, desi sunt profesor de 23 ani, sa invat pe altul chiar ceea ce am impresia ca stapinesc bine. Cu atat mai putin voi invata pe altul ceea ce eu nu am invatat inca. In prezent sunt concentrat asupra barnei din ochiul meu. E mare barna, e foarte mare... Nadajduiesc sa o scot, cu ajutorul lui Dumnezeu, intr-o buna zi. Asa sa imi ajute Dumnezeu, si tie, Sandule, si noua tuturor! Iubirea este cel mai bun invatator. Iubirea curata. Jertfelnica. Dar e o cale lunga, de multe exercitii zilnice, pana la Ea... Iata, ce stiu si ce cred iti spun si tie. (Mai departe nu mai tine de mine.) |
|
|||
|
|||
![]()
Si sa-i faca zombi ? Nu prea aratau sanatosi in filmele cu zombi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
..............si unul pe altul sa ne imbratisam. si sa zice fratilor si celor ce ne urasc pe noi;sa iertam toate pentru Inviere.si asa sa strigam: Hristos a inviat din morti, cu moartea pre moarte calcind, si celor din morminte viata daruindu-le. slava invierii tale Hristoase Dumnezeule,slava tie.Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
I-as da celui pe care incerc sa il conving un pix si o hirtie si l-as pune sa inventeze macar o singura povestire,un pasaj,care sa poata fi adaugat la Biblie,la NT .Apoi cu acel pasaj adaugat,am citi-o unui bastinas care nu a auzit in viata lui de Evanghelie.Si la sfirsit il vom intreba pe acel bastinas,care pasaj i s-a parut ca a fost adaugat si ca nu face parte din Biblie.
Asta ar trebui sa fie o demonstratie ca mintea umana nu poate nascoci o povestire asemenea Bibliei.Incercati sa adaugati in NT o singura fapta care sa o atribuiti lui Iisus si veti vedea ca nu veti reusi.Nici ca simplitate a situatiei,nici ca adincime a mesajului.Si daca oamenii nu sunt capabili sa inventeze Biblia,atunci de unde vine ea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer nu pot spune ca esti altfel decat penibil cand spui ca nu se pot inventa fapte care sa i se atribuie lui Iisus in conditiile in care acest fapt s-a petrecut deja. Evident imensa majoritate a crestinilor n-au habar de asa ceva si cred ca Biblia este cuvantul lui D-zeu. Biblia este cuvantul scribilor care au copiat corectat si adaugit un text fantastic inspirat din alte mitologii la moda in perioada si zona respectiva. Ca sa-ti dau si un exemplu, faza in care Iisus salveaza o femeie spunand sa arunce piatra cel care nu are pacate nu exista in versiunile mai vechi ale Bibliei. Tu ai banuit ca e un text adaugat? Nici Mel Gibson! Daca crestinii si-ar cunoaste religia raportul intre credinciosi si atei s-ar inversa! Si acum revin obsesiv cu o intrebare. Daca habar n-aveti despre ce vorbiti, de ce incercati sa-i convingeti pe altii ca aveti dreptate? De ce ai vrea ca urmasii tai sa persiste in greseala? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic | colaps | Generalitati | 37 | 11.05.2010 03:04:05 |
|