![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine a avut ocazia sa citeasca cu ocazia unor discutii similare despre opiniile Noessiei stie f. bine ca n-a fost niciodata ceea ce s-ar putea numi "ortodoxa convinsa" mai degraba "filocatolica convinsa". :)) Last edited by AlinB; 04.05.2011 at 11:44:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, cine urmarea ce scriu eu, cam incepand de vreun an in urma...
|
||||
|
||||
![]()
Incep prin a spune ca nu doresc ca mesajele mele sa fie luate de rautati, interpelari; acest subiect a deschis un punct sensibil pentru mine si anume schimbarea ortodoxiei in catolicism. Si aceasta pentru ca nici acum 15 ani, cand o cunostinta a mea a devenit din ortodoxa - greco-catolica- nu am inteles de ce a facut-o. Mi s-a oferit explicatia unitatii de vederi intre parinti, care ar asigura pe viitor o crestere armonioasa a copiilor din punct de vedere spiritual. Argumentul nu m-a convins, pentru ca de atunci cunoasteam familii ...sa le zic "mixte", fara probleme de identitate religioasa ale copiilor.
O alta persoana, la care tin mult a devenit romano- catolica, impreuna cu fiul ei (mitetl pe atunci) pentru "a-i oferi alte sanse"- lumesti; se intampla ianinte de 1989. Nici asta nu am putut inteleg. Poate discutia cu alti membri ai forumului ma va ajuta sa asimilez schimbarile respective, sa le accept si sa le consider intr-adevar gesturi spirituale. Noesisaa, ma bucur si multumesc ca ai deschis acest fir! |
|
|||
|
|||
![]()
Sincer nu am nimic cu nimeni,fiecare e liber sa-si aleaga calea dar daca te-ai nascut intr-o religie si te convertesti se numeste APOSTAZIE si dupa cum spunea un preot,mai ne iarta DUMNEZEU de pacate dar acesta este cel mai mare dintre toate.DOAMNE ajuta la toata lumea si Lumineaza-ne mintea sa putem face alegerile corecte!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stimate domn, de născut nu ne-am născut în nicio religie. Ne-am născut în stare ruptă de Dumnezeu, în mizeria pe care o moștenim de la primii noștri părinți. Inter feces et urinam nascimur. Disperarea și întunericul erau destinația noastră. Dar ne-am botezat. Botezându-ne, am intrat în Biserica lui Cristos. Care, pentru unii, este Biserica Catolică. Eu nu aș numi asta apostazie, în nici un caz. Chiar și dacă pentru alții, Biserica lui Cristos este Biserica Ortodoxă Română, tot nu aș numi asta apostazie, ci aș spune că au urmat ceea ce au perceput ei a fi chemarea lui Dumnezeu, în bună conștiință.
|
||||
|
||||
![]()
Biserica mama a romanilor... chiar nu puteti purta anumite discutii in privat, daca vreti sa va exprimati satisfactia? Cand au fost romanii, ca natie, catolici?!!! In curand o sa ajunga sa zica si protestantii ca secta lor s-a nascut acum vreo 6000 de ani, prin Romanica noastra.
|
|||
|
|||
![]()
Să nu mai fim alergici,fanatici și-ncuiați
Ar trebui să facem unele diferențieri ,să arătăm ce Biserică deține mai bine creștinismul apostolic,bogăția ontologică și tradiția,nu să atacăm empirismul momentan al persoanei în cauză . |
|
|||
|
|||
![]()
nu inteleg de ce se face atita caz,ca doar nu este o pierdere asa insemnata un singur om. de caruta noastra se tine doar cine poate.ce nu ati inteles?cind sa mutat un sat intreg la sectari,biserica nu le-a simtit lipsa s-au nascut altii in loc,ca aceia multi orcum nu erau pt. biserica.si in cele din urma:multi chemati putini alesi.in vremurile cind Domnul IIsus isi invata ucenicii in tara sfinta la un moment dat le spune:mi-a cerut satana sa va cearna, acel duh rau de atuncea isi pregatise sita lui cea murdara si urita ca el si trmurind-ui minile hidoase de nerabdare,astepta incuvintarea lui Dumnezeu. dara-mite acum cind omenirea isi traieste cele din urma vremi, oare nu va fi ratacirea f.mare?.
pentru toti cei ce trec pe aici:Domnul si Maica Domnului sa va binecuvinteze in veci.Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spune-ne te rog, sincer care au fost motivele care te-au determinat sa faci aceasta trecere la Biserica Romano-Catolica? Mai exact ce ti-a lipsit in cadrul Bisericii Ortodoxe? Cum a reusit Biserica Romano-Catolica sa implineasca aceste lipsuri. Ce cosideri ca ar trebuie sa faca Biserica Ortodoxa in prezent pentru a raspunde mai bine nevoilor crediciosilor si oamenilor in general? (Daca este posibil te rog sa ne spui si varsta ta). Consider ca raspunsul tau sincer ne este de mare folos noua ortodocsilor crestini, Bisericii Ortodoxe, ca sa rezolvam problemele grave (in cazul in care ele exista) care pe tine te-au determinat sa pleci... pentru a oferi membrilor Bisericii tot ceea ce ei au nevoie atat din puct de vedere duhovniceste cat si trupeste. De asemenea este posibil ca situatii subiective sa te fi determinat sa iei aceasta decizie, si in acest caz nu putem vorbi de lipsuri mari ale Bisericii Ortodoxe. Personal sunt dezamagit de faptul ca Biserica Ortodoxa nu face catehizare corespunzatoare pe categorii de varsta, nu are programe, proiecte pentru credinciosi corepsunzatoare. Trinitas este un exemplu elocvent. Nu exista emisiuni pentru copii, tineri, adulti, vartstinici. Fiecare varsta are problemele ei, intrebarile ei, dorintele ei, asteptarile ei de la Biserica Ortodoxa. Din acest punct de vedere Biserica Romano-Catolica precum si multe culte neoprotestante stau mult mai bine... iar rezultatele se vad. Noi ortodocsii crestini nu trebuie sa stam cu mainile in san fratilor si sa asteptam sa faca Hristos totul pentru noi... noi trebuie sa conlucram activ cu Hristos in Sfanta Sa Biserica Ortodoxa. Cum raspundem noi indemnului Domnului "ceilati vazand purtarea vostra fara prihana si ei sa creada si sa aduca slava lui Dumnezeu"? Propovaduirea Evangheliei nu este doar "meseria" preotilor, este datoria fiecarui crestin ortodoxa dupa masura harului daruit lui De Hristos. Hristos trebuie sa se vada in activitatea noastra fie ca suntem preoti, ingineri, profesori, doctori, soferi, vanzatori etc. Doamne ajuat. Har si pace. |
|
||||
|
||||
![]()
Eugen, lipsurile de domeniu organizatoric dintr-o Biserică nu pot fi un motiv suficient ca cineva să își schimbe Biserica. Așa cum, oricâte lipsuri ar avea mama noastră, nu e motiv să nu o mai considerăm mama noastră. Dar dacă, într-o zi, descoperim că de fapt nu este mama noastră ? Că tanti care ani de zile ne-a spus că e mama noastră s-a certat mai demult cu adevărata mamă a noastră ? Că ne-a vorbit-o mereu de rău, că ne-a spus tot timpul că ea, mama noastră adevărată ar fi plecat de acasă ? Atunci, chiar și dacă mama-de-împrumut ar fi strălucitoare și ar organiza în mod perfect școlarizarea noastră, noi am vrea să o cunoaștem pe mama noastră adevărată, să o îmbrățișăm, să trăim mereu lângă ea, să facem ceea ce ea ne învață să facem.
Dacă vorbiți de cateheză, sunt absolut de acord că ar trebui să se facă mai multă. Aici, BRC stă mai bine și fiindcă lucrează cu preoți necăsătoriți, dedicați numai Bisericii și misiunii lor, care pot fi mutați repede dintr-o dieceză în alta, dintr-o parohie într-o misiune străină, dacă e nevoie. Desigur, și BOR are destui preoți necăsătoriți, numai că îi trimite la mănăstiri mai mult decât să-i trimită la parohii. Instinctiv, oamenii sesizează deosebirea și merg după ei, la mănăstiri, ca să-i spovedească și să le ceară sfat. Dar cateheză parohială, ieromonahii nu pot face, din poziția lor.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 04.05.2011 at 08:45:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|