Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2011, 22:16:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
eu merg pe principiul:fie painea cat de rea, tot mai buna-n tara ta.
De aceea am si ales sa raman.
Principalul motiv a fost unul religios: am vrut o biserica ortodoxa, in care sa se tina randuiala, un duhovnic bun, ne occidentalizat(in sensul ca trebuie sa se tina de randuiala, cu tot ce presupune asta), sa pot vorbi nestingherita in limba mea, sa imi pot vizita manastirile si locurile incarcate de istorie si sfintenie, sa ma bucur de frumoasa mea tara (huiduita de unii).
inca se mai poate pleca dintr-o parte inalta, in curand lucrurile se vor complica.Pr Arsenie spune:cei care vor fi in afara vor vrea sa se intoarca si nu vor mai putea.
Asadar, Draga Laura profita acum de aceasta sansa si intoarce-te acasa. CAci amara e painea printre straini. Si acasa e amara, dar parca are...miros romanesc, si rabzi alaturi de cei dragi tie si rabzi in sfanta Biserica.
Domnul sa te lumineze sa iei hotararea corecta!
o seara cu bucurie,
Lore
Perfect de acord cu Loredana.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 17.06.2011, 23:00:09
LittleSparrow LittleSparrow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
inca se mai poate pleca dintr-o parte inalta, in curand lucrurile se vor complica.Pr Arsenie spune:cei care vor fi in afara vor vrea sa se intoarca si nu vor mai putea...
Așa e, Parintele Arsenie Boca a spus:
"Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.
Eu nu știu ce descoperire i s-a făcut Părintelui Arsenie dar îmi pare că suferința cea grea abia începe pentru neamul acesta.
Vechi 18.06.2011, 23:23:24
vasyboosu vasyboosu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Implicit nu veni

o data ce ai mers uita de romania
Vechi 19.06.2011, 19:53:30
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Nu mi-este totusi clar ce anume cauti.
Spui ca vrei sa cresti in credinta, ca nu-ti place ce vezi in bisericile ortodoxe din Canada.
Cineva spunea f.bine ca Dumnezeu este peste tot si ca n-ai s-o gasesti daca n-o cauti mai intai in tine.
Esti tanara, nu stiu ce educatie ai primit acasa in sensul asta, daca ai avut ore de religie la scoala.
E curios ca duhovnicul tau nu-ti explica niste lucruri, mai precis unde si cum sa cauti si sa gasesti credinta. Dar nu ma mir.
Credinta o poti gasi numai in tine, in discutia ta cu Dumnezeu, cu Maica Sa si cu alti sfinti, in rugaciune si mers la biserica.
E greu ca acolo ai biserica asa departe.
Faptul ca spui ca nu-ti plac in biserica niste lucruri de exterior denota faptul ca inca nu te concentrezi pe interior.
Faptul ca un om sta in dreapta sau in stanga, ca poarta basma, sau nu si alte detalii din astea, nu au legatura cu credinta.
Credinta este in suflet si in iubirea de oameni.
Nu spui in schimb cum este preotul, cum sunt slujbele acolo, ce faceti in afara lor. Sunteti uniti in comunitatea romaneasca, va ajutati unul pe altul, va organizati in vreun fel.
Spui de oamenii de acolo. Da, stiu cum sunt vesticii si la fel spun si eu. Sunt f.diferiti de noi.
Dar mai grav este cum suntem noi intre noi.

Parintii tai de ce au emigrat? Pentru partea economica, pentru cariera, sau din ce alte motive?
Si au gasit ceea ce cautau? S-au realizat? Regreta ceva? S-ar intoarce?
Aveti prieteni in Canada? Mai aveti rude, prieteni in tara?
Este greu de dat un sfat in astfel de situatii.

Si eu ma lupt cu astfel de ganduri, de ani de zile. Si nu am gasit raspuns.
Mai intai ca nu am informatii, asa cum nu am avut nici cand am emigrat.
La fel ca toata lumea am auzit si vazut despre vest numai partea buna.
Oameni care s-au dus si au reusit, dar nu am inteles cum, sa aibe cariere, masini, case, concedii. etc.
Poate ca inainte vreme chiar era posibil.
Despre Canada s-a spus intotdeauna ca este raiul pe pamant: gasesti de lucru f.usor, in profesia studiata, oamenii sunt draguti, totul este f.usor, este frumos si bine.
Pana la urma cum este?
Problema este ca din cei care nu au reusit, indiferent in ce tara, nu vorbeste nimeni niciodata. Sa spuna si altora povestea aia cu "la pomul laudat..." si cat este de greu si ce probleme.

Acum nu mai stiu nici cum este in tara. Din ceea ce vad prin concedii, este mai bine decat ce am lasat acum ceva ani. Aud ca sunt ceva probleme si greutati si este si adevarat ca mai dureaza destul pana se vor mai pune la punct niste lucruri.

Pe de alta parte acum este greu pretutindeni. Nu stiu este mai bine sa te duci si sa te stabilesti.

Si totusi multi inca mai viseaza si mai emigreaza si eu nu stiu cum sa le explicam sa n-o faca. Nu stim de unde vine fiecare.

Dar s-o iau pe puncte:
1. Biserica ortodoxa romana din diaspora are greutati mari.
Daca simti nevoia, du-te in tara intr-un concediu si daca vrei asa mult du-te la o manastire. Crezi ca te va ajuta?
Incearca sa vorbesti cu o maica, sa-i ceri sfatul.
Dar tie nu manastire iti trebuie, ci un duhovnic bun si indrumare. Nu conteaza unde si in ce biserica.
Tu trebuie sa-l afli pe Dumnezeu in sufletul tau si asta este cel mai greu.
Sa-ti spun ce m-a ajutat pe mine:

-un film, care m-a impresionat la maximum, mai mult decat o carte. Acolo am inteles si simtit multe: Iisus din Nazareth, a lui Zeffirelli.

- si daca ai bani: du-te in Israel, pe urmele Lui. Acolo ai sa gasesti raspunsuri.

O biserica in tara? Da, recunosc, in unele privinte este mai bine decat in alte parti. Este aproape, mereu deschisa, preotul usor de gasit si nu te duci decat pentru rugaciune si nu si pentru comunitate.

In diaspora asta ne ucide cred: cautam in biserica si comunitatea si asta nu exista din pacate, sau prea putin.

Si nu te mai uita la altii unde stau si cum sunt imbracati. Roaga-te, canta, fii atenta la tine si la El si atat.
Si acasa poti sa-ti faci un mic altar si sa citesti rugaciuni si acatiste.

2. Facultatea - nu stiu sa-ti spun unde este mai bine sa studiezi. Acum este altfel decat cu ani in urma. Eu am invatat multe. Totusi exista o problema. Nu-ti recunoaste practic nimeni nimic din ce stii, in vest. Va trebui sa faci o scoala pe urma si in Canada, daca te intorci, ca sa te angajezi. Sau poate ca acolo o fi mai usor decat in UE.

3. Trebuie sa-ti fie clar ce vrei de fapt sa faci cu viata ta. Unde vrei sa traiesti, sa te casatoresti?
Credinta este numai o parte din viata unui om.
E posibil sa gasesti in tara credinta, dar sa cazi din alte cauze, sa nu fii fericita: profesie, lipsa parintilor, lipsuri materiale, etc.
S-ar putea ca dupa o vreme sa vrei sa pleci din nou in alta parte.
Nicaieri si niciodata nu le poti avea pe toate. Asta trebuie tu sa stii.
Trebuie sa te hotarasti ce vrei.
Sau idealul ar fi sa traiesti si acolo si in tara, sa circuli intre lumi.

Nu stiu decat timp esti plecata in Canada, dar asa cum au spus si altii: nu mai esti nicaieri acasa cu adevarat.
Poate doar cand vei avea un sot si familie, ai sa poti spune ca acolo este casa ta.

Si inca ceva: credinta creste in timp, cu varsta, cu experienta. Din pacate mai ales suferintele te apropie de Dumnezeu. Nu stiu de ce...Asa ca mai ai timp...

Last edited by sophia; 19.06.2011 at 20:06:31.
Vechi 17.06.2011, 16:29:29
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
O profesoara romanca care preda aici a spus ca nu invata multe la scoala pentru ca statul are nevoie de prosti pe care sa ii manipuleze. Acum nu stiu daca e adevarat.
Asta am auzit si eu.

Depinde de tine daca doresti sa vii inapoi... tu esti mult mai apta sa iei acesta decizie, deoarece ai vazut si cum e in Romania si pe alte meleaguri.
Vechi 17.06.2011, 17:01:48
Laura19
Guest

Implicit

Nu este vorba numai de oameni. Este mai mult vorba despre sistemul de aici, care aparent este bun si sprijina cetateanul. Dar si aici este coruptie. Si aici se cere experienta si greu iti gasesti job daca abia ai iesit de pe bancile scolii. Din cate mi-a spus tata, aici este recunoscuta experienta din ultimii 10-6 ani. El nu are nici o experienta recunoscuta. A lucrat 25 de ani ca inginer la IAR, a lucrat in usa si anglia, nimic nu i-au recunoscut. A trebuit sa faca iar scoala, n-ar fi o problema daca nu ar fi varsta lui. Canada accepta emigranti dar nu le ofera nimic.Cel putin Ontario asa e, am auzit ca in partea franceza in Quebec e altfel. Din cate am inteles, vor sa populeze Canada pentru ca e tara mare si nepopulata.
Da Melissa, stiu ca nu e roz situatia nicaieri in prezent si ca multi tineri pleaca la facultate in strainatate, dar si multi se intorc cand vad ca lucrurile nu sunt cum credeau ei ca sunt cand au plecat. Multi merg in Europa, nu in Canada. E o diferenta enroma intre Canada si Europa. Si e vorba si de neadaptare evident.Eu am fost la un liceu care a fost evreiesc inainte, deci 80% dintre elevi sunt evrei. M-am confruntat cu anumite probleme din cauza aceasta.Au un tratament mai special fata de restul elevilor ca sa zic asa.Matusa unui prieten roman i-a zis sa nu poarte la gat crucea la scoala ca sa nu se i-a de el si sa nu aiba probleme.
Stiu ca am trait si in Romania si stiu cu ce se mananca, dar am fost eleva in Romania, acum vreau sa stiu daca este chiar asa de rau cum tot aud de la romanii de aici si daca m-as intoarce ar fi o alegere proasta pentru cariera.
Eu vreau sa ma duc la web design,sa fac siteuri in alte cuvinte, ptr ca stiu si imi place.Dar ma gandeam sa ma duc si la limbi moderne aplicate sau literatura. Nu m-am hotarat exact. Si da vreau sa am si o familie in viitorul apropiat,pana in 30 de ani mai exact:)).
Canada este printre tarile care e pe cale sa devina ateista. Iar eu vreau sa imi intaresc credinta si cred ca Romania m-ar ajuta mai mult din punctul asta de vedere. Poate gresec. Aici banul troneaza, familia,credinta sunt aproape de 0. Eu merg pe principiul daca vrei, poti. Cu credinta si cu munca se poate si in Romania.
Nu stiu sunt confuza si de aceea v-am cerut si voua parerea.
Vechi 17.06.2011, 17:07:21
Laura19
Guest

Implicit

@Mihai36 inima mea este in Romania am incercat sa dau drumul cum m-au sfatuit ai mei, dar nu pot. N-am ascultat atata muzica populara si cantece patriotice in viata mea, cat am ascultat in 1 an jumate de cand sunt aici.
Vechi 17.06.2011, 17:12:44
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Daca inima ta e aici vino inapoi ... tu singura poti decide ce si cum ... si mai e ceva ardealul isi asteapta fii acasa si ii primeste cu aceeasi dragoste daca asta simti locul tau e aici .E greu si aici dar mult mai bine decat printre straini
Vechi 17.06.2011, 17:16:23
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@Mihai36 inima mea este in Romania am incercat sa dau drumul cum m-au sfatuit ai mei, dar nu pot. N-am ascultat atata muzica populara si cantece patriotice in viata mea, cat am ascultat in 1 an jumate de cand sunt aici.
Fratii Micliuc - Of, of, of Strainatate
http://www.youtube.com/watch?v=y5gv8...eature=related

ca tot am pomenit de muzica populara:)
Vechi 17.06.2011, 17:19:13
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Ai dreptate, cu credinta si cu munca se poate si in Romania, daca vrei sa iti intaresti credinta cu atit mai bine. Aici in web-dign lucreaza chiar si unii calugari asa incit daca e sa ramii pe drumuri te calugaresti si tot o scoti la capat, ca doar nu vin turcii peste noi iar cu arabii ne avem bine, iar cu economia depinde deci de zona, de oras. -daca esti harnic si la tara te descurci.
Ceva imi spune ca vei veni in Romania si ca pina la urma iti va parea bine ca nu ai plecat in Canada. Poate nu vei veni imediat dar vei veni.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07