Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2011, 15:23:28
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ce bine ar fi ! Poate că atunci va începe cineva să și lucreze pământul ! Tare trist mai arată satele săsești pe care sașii le-au părăsit !
Doamne fereste!
Oare nu iti dai seama ce spui? !
Taranii lasau cu limba de moarte ca pamantul sa nu fie vandut!
Stati si ganditi mai profund, nu va limitati la banul pus in mana de strain! Nu asta trebuie facut.
Guvernantii trebuie sa gaseasca mijloace de a stimula lucrarea pamantului de catre tarani, intoarcerea la agricultura, chiar si cooperativizarea daca altfel nu suntem in stare sa ne lucram pamantul, sa-l mentinem nepoluat de toate chimicalele otravitoare, pesticide si alte spurcaciuni.
Sa refaca grajdurile, sa creasca animale, sa ingrase pamantul natural, cu balegar, asta e sanatos.

Nu sa ne vindem pamantul!
Ganditi mai profund!!!!!!!!!! Nu va uitati doar la bruma de bani aruncata in palma!
Reply With Quote
Vechi 03.08.2011, 15:26:49
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Daca veanea PNTCD la conducere,nu cred ca faceau asa....
NU partide crestine ci politicieni crestini cu adevarat, nu doar cu numeletrebuie sa ne cautam! dar nu cred ca exista... trist (cititi cuvantul Parintelui Porfirie)
Reply With Quote
Vechi 03.08.2011, 15:51:42
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ce bine ar fi ! Poate că atunci va începe cineva să și lucreze pământul ! Tare trist mai arată satele săsești pe care sașii le-au părăsit !
Parintele a spus la biserica sa nu ne vindem pamantul strainilor caci vom fi judecati pentru asta.
Chiar daca ofera un pret bun.
In Italia un ha de pamant e 5000 euro.
Si la noi va creste ,dar e bine sa il vindem la agricultori romani .
Reply With Quote
Vechi 03.08.2011, 16:10:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pai daca pamantul Romaniei nu prea e cultivat,o fi si cauza ca nu se ofera sprijin taranilor sa il cultive.
Daca nu mai stii sa ari cu boul,sa semeni cu boul/calul cu acel fel de pluguri,iti trebuie bani pentru arat pentru semanat etc.
Si daca ti se da 60 de bani pe kilogramul de grau,de unde sa scoti respectivi bani?
Vechi 03.08.2011, 19:26:18
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Si pe acestia ii inseala duhurile rele cu absurditatile acestea,precum cu "competitia aduce progres".
Da sa nadajduim ca ajutand preabunul Dumnezeu romanii sa ramana omenosi si nu sa caute sa fie mai cu mot cu altii,chiar daca o sa fie voie sa cumpere altii pamant aci.Ca nu se stie poate influentand preabunul Dumnezeu prin romani,daca romanii raman omenosi se schimba si strainii care vin aci.

Pentru crestini ortodocsi comunismul a fost mult mai bun,ca nu iti zicea nimeni atunci sa fii mai competitiv ca altu,ca "resursele sunt limitate" si nu pot sa ajunga la toti.
Asa atunci erau locuri de munca pentru toata lumea,nu asa,ca sa fie mai putine locuri de munca decat oameni care vor sa munceasca,ca au inselat dracii pe unii sa faca asa,sa fie competitie intre oamenii care vor sa isi gaseasca un loc de munca.
Vechi 03.08.2011, 20:07:50
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

In judetul in care locuiesc foarte mult pamant s-a vandut la italieni. Nu direct pe numele lor ca nu puteau dar a cumparat reprezentantul lor roman pentru ei. De obicei acel reprezentant este chiar sotia romanca.
Nu batranii satelor au fost cei care au vandut ci copiii lor care n-au mai dat nimic pe pamant fiindca aproape toti s-au mutat la oras.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2011, 20:21:40
VladCat
Guest

Implicit

Cât sânge au vărsat ai noștrii să apere pământul ăsta numai pentru ca noi printr-o nesimțire strigătoare la cer să ne lăsăm copiii să ajungă sclavi pe plantații străine.....nu că multinaționalele lor ar fi altceva decât tot plantații pentru sclavi dar peisajul parcă este și mai grotesc când e vorba de pământ...oricum...cei care îl au pe Hristos în inimă sunt imuni față de orice val care răstoarnă corabia...chiar dacă în orbirea noastră ne mai apucăm(eu unul destul de des chiar) să scâncim „Scoală-Te Doamne!...noi pierim și Tu stai și dormi?”..dar Dumnezeu nu doarme:)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 12:15:08
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Implicit

Mai bine ar veni straini sa cumpere si ei...strainii se organizeaza mai bine in agricultura, cred...bine mai sunt si escroci, poate am invata din experienta lor...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 13:18:25
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hydro314 Vezi mesajul
Francezii si Germanii vor detine 60% din pamantul Romaniei cu acte de proprietate.
Exista o veche regula:ce nu iti produci tu in ograda s-ar putea sa cumperi.Sau sa vinzi,ca sa ai de unde cumpara altele.Nimeni nu iti poate cumpara,teoretic, cu forta,cel care vinde trebuie sa fie de acord.Problema nu este la cel care cumpara,ci la cel care vinde.Eu fac o oferta iar celalalt o poate accepta,negocia sau respinge.Pe mine nu motivatia lui ma intereseaza ci decizia(si implicit profitul).Nici pe el nu-l intereseaza motivatia mea ci tot profitul.Bineinteles ca poate refuza si asta este.Daca nu va avea cu ce sa-si intretina pamintul atunci eu voi veni iar,mai tarziu,il voi prinde la nevoie si il voi cumpara si mai ieftin.Adica mai bine pentru mine si mai prost pentru el.Este o afacere la acest nivel.Daca nu voi fi eu va fi altul,va asigur.Trebuie sa-ti faci bine socotelile si daca poti sa il intretii tu si sa scoti profit atunci nu-l dai.Daca in schimb mori cu el in brate,va spun,din experienta,ca marea majoritate vor vinde,si inca ieftin.Repet:fii gospodoar si ai grija de ce ai in ograda ta.Altfel orice discurs nu te va salva,mai devreme sau mai tarziu.Este o problema de pragmatism.

Sa spunem ca 10 romani au 300 de ha dar care sunt in paragina,din varii motive.Este plina tara de asa ceva.Pretul scade.Eu cumpar,ieftin comparativ cu alte zone,si deschid o ferma.Acolo vor lucra si cei 10 romani care pana mai ieri mureau de foame.Tot din varii motive.Unul vine si spune:,,Era mai bine daca firma era romanesca sau a noastra personal,pe pamintul nostru". Corect, sentimental sunt de acord cu tine.1 intrebare scurta:de ce nu ati facut asta atunci si ati ajuns in aceea situatie? Cam asta incerc sa spun.Nu ma condamna pe mine pt ca profit de o oportunitate ci judeca-te pe tine de ce ai ajuns in aceea situatie.

Last edited by Scotland The Brave; 05.08.2011 at 13:39:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartirea regionala a Romaniei lore86 Generalitati 183 10.11.2013 18:44:23
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36