![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Parerea mea e ca toti cei care is dau viata pentru Dumnezeu vor primi rasplata de la Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
@ioan cezar - pentru halul in care poti sa scrii pe un forum te-am raportat la administrator.
Asta nu este limbaj de om si de crestin nici atat. Cum iti permiti sa injuri si sa folosesti asa termeni? Chiar nu-ti este rusine? Asa te invata credinta ta, de care te mandresti atat? In primul rand ca nici n-ai inteles postarea mea. Nici nu ti-ai dat osteneala macar sa te gandesti. @glykys - si tie iti raspund cu aceste randuri, dar macar tu scrii cu blandete si respect. Nu am batjocorit si nici n-am avut aceasta intentie, pe nimeni aici. Mi-am spus o parere. Pe mine m-a socat ceea ce s-a scris aici. Si se vede ca voi ati inteles altceva din mesajul meu. Ma refeream la credinta, la noua lege si la cel ce a adus-o. Cum sa-mi verse mie cineva atata venin intr-o postare si sa ma batjocoreasca pentru ceva ce n-am gandit si spus. Eu iubesc credinta, iubesc ceea ce a adus Dumnezeu, ceea ce ne-a invatat El. Dar vad o diferenta aici. Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer va dau un exemplu. La biserica imi aduce preotul /duhovnicul credinta, prin slujba, prin Sf. Evanghelie, prin tot ceea ce face si spune. Bun. Eu asta iubesc. Il iubesc si pe preot in calitatea lui de aducator de credinta. Dar asta nu inseamna ca iubesc persoana preotului. Da? Ca nu iubesc barbatul din preot, omul. Iubesc ceea ce reperezinta el, ce-mi da el in biserica. Este clar acum? Depinde fiecare ce intelege prin persoana, prin iubire (ca si aia este de mai multe feluri). Pentru mine Iisus nu este o persoana, o fiinta. Da. El a adus credinta, a facut tot ceea ce iubim noi ca niste crestini si ortodocsi ce suntem. Sigur ca il iubesc asa cum se poate iubi Dumnezeu si Treimea Sa, dar nu ca persoana, ca fiinta. De aia m-a socat mesajul Laurei. Ea spunea cumva ca noi nu iubim credinta, ortodoxia, ci numai persoana Iisus. Eu asa am inteles din mesajul ei. Iisus n-a venit pentru el insusi si ca sa-l iubim pe El ca persoana, ci a venit pentru credinta. Noi invataturile Lui trebuie sa le iubim. Poate ca acum intelegeti mai bine ce am vrut sa spun. Asa cum sunt multi sfinti si monahi care au adus multa invatatura de credinta, dar fiecare iubim pe altcineva: Unul pe Sf. Petru, altii pe Sf. Ion, sau mai stiu eu. Unul pe par. Cleopa, altul pe par. Galeriu, sau altul. Invatatura este numai una, persoanele sunt mai multe. Si oricum nu era cazul sa vina cineva sa scrie mizerii aici, fiindca nu a inteles ce am scris eu.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 23.10.2011 at 17:46:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei bine, acum cred ca e timpul sa luam fiecare distanta fata de tot ce am scris, aici, in parte.
Lacrimi pentru ce, prin Duhul, intelegem ca am gresit. Bucurie pentru care, tot prin Duhul, am biruit. Ca aspru ti-am vorbit, stiu bine. Mi-am asumat ficare vorba, fiecare ton. S-a vazut, cred. O voi face mereu, cata vreme te tii batoasa in nelegiuirea ta raspandita aici. Vii si spui despre Mantuitorul vorbe demne de nebunia cea mai mizera. Faci asta pe siteul Forum Crestin Ortodox, apoi trantesti etichete si judecati de valoare. Biata de tine... Sarmanii de noi... Ca traim impreuna veacul acesta, nu vezi? Faci cum vrei, din partea mea ai rugaciune pentru sanatate sufleteasca. Promit aceasta, atat cat sta in puterea mea. Ca zaci in smintire vad bine, citind postarile tale. Ca te tii batoasa si invartosata iarasi inteleg, cum de nu... Doar facem asta cu totii adeseori. Intelege si tu, te rog, ca e momentul sa iei o pauza spre reflectie si luare aminte. Ce te-ar putea retine, de fapt?... Domnul sa ne miluiasca! AMIN+ |
|
|||
|
|||
![]()
Da, de mii de ori, da, uluitor...
"Pentru mine Iisus nu este o persoana, o fiinta. Da. El a adus credinta, a facut tot ceea ce iubim noi ca niste crestini si ortodocsi ce suntem. Sigur ca il iubesc asa cum se poate iubi Dumnezeu si Treimea Sa, dar nu ca persoana, ca fiinta. De aia m-a socat mesajul Laurei. Ea spunea cumva ca noi nu iubim credinta, ortodoxia, ci numai persoana Iisus. Eu asa am inteles din mesajul ei. Iisus n-a venit pentru el insusi si ca sa-l iubim pe El ca persoana, ci a venit pentru credinta. Noi invataturile Lui trebuie sa le iubim." Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! AMIN |
|
||||
|
||||
![]()
Oameni buni,nu este cazul sa fim atat de aspri noi intre noi.
Nu este normal ca sa explicam cu duhul blandetii si celor nestiutori?Cum vom putea vb despre ortodoxie unor alti semeni de alte credinte daca intre noi vb astfel? Imi pare rau ca sophia a fost inteleasa gresit ![]()
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu tot sufletul tau, cu toata inima ta si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. lar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si Proorocii." (Matei 22,37-40) .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In ceea ce-i priveste pe Martorii lui Iehova de care ai mentionati, eu ii consider victime ale propriei credinte religioase, insa pe de alta parte, e de admirat ca se conduc mereu dupa principiul - „credinta noastra e viata noastra”, nu fac rabat de la el. Nu considera ca se „sinucid” (asta ar fi un pacat extrem de grav), nu refuza viata, ci vor un tratament alternativ transfuziei de sange, pentru ca in conceptia lor, daca ar accepta sange de la o persoana, ar accepta automat un alt Salvator in locul Lui Hristos, singurul care si-a dat sangele pentru noi. Ei echivaleaza transfuzia cu lepadarea de Hristos, de aceea o refuza ferm. Ai mai facut referire si la situatia din Arabia Saudita unde rostirea unor blasfemii la adresa profetului Mahomed si a Islamului e condamnare sigura la moarte. Acela e un caz particular, caci avem un stat teocratic. Cred ca daca doresti sa lupti pentru libertatea de expresie, trebuie sa o faci pe cale legala, nu provocand si incalcand in mod deliberat legea statului. Actul celui care face asta nu e martiraj, e inconstienta. Last edited by ioanna; 23.10.2011 at 22:44:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Omeneste vorbind, granita ce desparte pe marturisitor de fanatic, pe mucenic de sinucigas, este foarte greu sesizabila. Asta pentru ca in lumea in care traim exista multe crezuri si prea putin discernamant duhovnicesc.
Cert este insa ca aproape clipa de clipa mor oameni, dar singur Dumnezeu ii cunoaste pe aceia care fac din propria moarte o jertfa curata inchinata Lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei n-au aparat o idee pe care o considerau adevarata, ci au dat marturie nemincinoasa despre Adevarul Insusi, despre Iisus Hristos, cu Care erau uniti prin Duhul cel Sfant. Ei, dumnezei dupa har, L-au marturisit pe Dumnezeu prin fiinta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Idei gresite cu privire la Crestinism | ioanna | Religia Islamica | 8 | 21.03.2015 20:58:48 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? | Marcel_Ionut | Generalitati | 21 | 20.09.2012 01:23:18 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
|