Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2007, 01:47:56
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

RUGĂCIUNEA DE MIERCURI

Doamne Atotputernice si Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră si ai fost vândut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeste, Doamne, această mică a mea rugăciune, si umilită a mea vointă, că mă întristez pentru că Te-am întristat, si mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranta, si cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura si de mine acum, ca să mă mântuiesti de chinurile cele de veci, si să mă învrednicesti Împărătiei Tale.
Nu Te depărta de la mine Doamne, si ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta, si să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredinciosi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi si eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ti fie păcatele... Amin.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 01:58:43
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

RUGĂCIUNEA DE VINERI

Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul cel dulce al sufletului meu, în această zi a Răstignirii Tale pe Cruce ai pătimit si ai luat moarte pentru păcatele noastre, mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sânt cel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe.
Mă rog însă Bunătătii Tale celei nespuse, să mă învrednicesti cu Darul Tău, Doamne, ca si eu să pot răbda patimi pentru credinta, speranta si iubirea ce le am către Tine, precum Tu Cel îndurat ai răbdat pentru mântuirea mea. Întăreste-mă, o, Doamne ca de astăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie si cu mare căintă, si să urăsc cugetele mele si vointele mele cele rele. Sădeste în inima mea întristarea de moartea Ta ca să o simt precum au simtit-o iubita ta Maică, ucenicii Tăi si femeile purtătoare de mir, ce stăteau lângă Crucea Ta.
Luminează-mi simtirile cele sufletesti, ca să se miste si să priceapă moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut făpturile cele neînsufletite, când s-au miscat la Răstignirea Ta, si mai vîrtos, cum te-a cunoscut tâlharul cel credincios si pocăit, si ti s-a plecat, de l-ai pus în rai. Dă-mi, Doamne, si mie, tâlharului celui rău, Darul Tău, precum atunci l-ai dat aceluia si-mi iartă păcatele, pentru Sfintele Tale Patimi, si cu bună întoarcere si căintă mă asează împreună cu el în rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce-mi esti.
Mă închin Crucii Tale, Hristoase, si pentru iubirea Ta către noi, zic către dânsa: Bucură-te, cinstită Cruce a lui Hristos, pe care ridicat si pironit fiind Domnul, a mântuit lumea!
Bucură-te, pom binecuvântat, pentru că tu ai tinut rodul vietii, care ne-a mântuit de moartea păcatului. Bucură-te, drugul cel tare, care ai sfărâmat usile iadului.
Bucură-te, cheie împărătească, ce ai deschis usa raiului.
O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni, câte scuipări și câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre si pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferintele si necazurile vietii acesteia!
Si fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm si să ne apropiem de El, si asa, numai spre folosul nostru ne pedepseste în această viată. De aceea, rogu-mă Tie, Stăpâne, ca la necazurile, ispitele si durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmultesti împreună si răbdarea, puterea si multumirea, căci cunosc, că neputincios sânt de nu mă vei întări; orb de nu mă vei lumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu mă vei face îndrăznet; pierdut de nu mă vei cerca; sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata si Dumnezeiasca Ta putere si cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin si o măresc, acum, si pururea si în vecii vecilor. Amin.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:01:00
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

RUGACIUNEA DE SAMBATA

Doamne lisuse Hristoase, Judecatorul meu Preadrept! Cunosc ca pacatele mele sunt fara de numar. De aceea Te rog in aceasta zi, in care de Iosif si de Nicodim pus fiind in Mormint, Te-ai pogorit in iad cu Sfintul si Indumnezeitul Tau suflet si de acolo ai departat intunericul cu lumina Dumnezeirii Tale si ai adus bucurie nespus de mare stramosilor nostri, caci i-ai mintuit de sclavia cea cumplita si i-ai suit in rai.
Ingroapa pacatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca sa piara din mintea mea si sa nu se mai lupte cu sufletul meu. Lumineaza intunecatul iad al inimii mele, alunga intunericul pacatelor mele, si suie mintea mea la cer, ca sa ma bucur de Fata Ta. Asa Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamiie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit intre doi tilhari, si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima; care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormint, care a treia zi Te-au vazut inviat din morti si la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamint la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.
Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei raposati, pentru rugaciunile Sfintilor Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: 0, fericiti servitori ai lui Dunmezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atitea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta.
Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunile voastre, pacatosii sa cistige iertare, saracii ajutorul, intristatii mingiiere, bolnavii sanatate, cei slabi la minte intelepciune, cei tulburati liniste, cei asupriti ocrotire, si toti impreuna Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, in marirea lui Dumnezeu Celui in Treime laudat, Caruia i se cuvine cinste si inchinaciune in veci. Amin.

Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:02:10
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

RUGACIUNEA DE DUMINICA

Ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapine, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale.
Inima mi se bucura si se desfateaza cind stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incit nici o bunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Fetze: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea.
0, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! 0, Binecuvintat Fiu al lui Dumnezeu, mintuieste-ne de iad! 0, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamintul Tau!
Mult indurate Stapine, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentr-u bunatalile ce-mi trimiti in toate zilele, mai virtos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator Atotbun si indurat.
Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamina si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvintul nici cu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfint asupra Apostolilor.
Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapine, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:04:28
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Rugaciunile Sf Ioan Gura de Aur

Rugaciunile Sfantului Ioan Gura de Aur (Chrysostom)

Prima rugaciune

Doamne, Dumnezeul meu, stiu ca nu sunt vrednic, nici mi se cade, ca sa intri sub acoperamântul casei sufletului meu, pentru ca este desarta toata si surpata, si nu ai la mine loc cuviincios, ca sa-Ti pleci capul; ci pe cum, dintru înaltime pentru noi Te-ai umilit, pleaca-Te si acum la umilinta mea. Si pe cum bine ai voit a Te culca în pestera si în ieslea necuvântatoarelor, asa binevoieste a intra si în ieslea necuvântatorului meu suflet si în spurcatul meu trup.
Si pe cum nu ai socotit a fi lucru nevrednic a intra si a cina împreuna cu pacatosii, în casa lui Simon leprosul, asa binevoieste a intra si în casa sufletului meu celui umilit, al leprosului si pacatosului. Si precum nu ai respins pe pacatoasa, cea asemenea mie, care s-a apropiat si s-a atins de Tine, asa Te îndura si spre mine pacatosul, care ma apropiu si ma ating de Tine. Si precum nu Te-ai scârbit de spurcata si blestemata ei gura, ceea ce Te saruta, asa nu Te scârbi nici de gura mea, si mai spurcata, si mai blestemata, nici de urâte si necurate buzele mele, si de limba mea cea cu totul necurata. Ci sa fie mie carbunele preasfântului Tau Trup si al scumpului Tau Sânge, spre sfintire si luminare si spre întarirea umilitului meu suflet si a trupului, spre usurarea greselilor mele celor multe, spre paza de toata lucrarea diavoleasca, spre schimbarea si împiedicarea diavoleasca, spre schimbarea si împiedicarea vicleniei si relei mele deprinderi, spre omorârea patimilor, spre împlinirea poruncilor Tale, spre adaugarea dumnezeiescului Tau har, si spre dobândirea împaratiei Tale. Ca nu ca un nepasator ma apropriu de Tine, Cristoase Dumnezeule, ci nadajduind întru bunatatea Ta cea nespusa, si pentru ca, stând departe multa vreme de împartasirea Ta, sa nu fiu sfâsiat de lupul cel întelegator. Pentru aceea ma rog Tie: Precum singur esti sfânt, Stapâne, sfinteste-mi trupul si sufletul, mintea si inima, maruntaiele si pântecele, si întreg ma înnoieste, si înradacineaza frica Ta întru madularele mele, si sfintirea Ta fa-o nestearsa din mine. Si fii mie ajutor si sprijinitor, îndreptând în pace viata mea, învrednicindu-ma si de a sta de-a dreapta Ta, împreuna cu Sfintii Tai. Pentru rugaciunile si mijlocirile preacuratei Maicii Tale, si ale preacuratelor Puteri fara de trup care slujesc Tie, si ale tuturor Sfintilor, care din veac bine Ti-au placut. Amin.

A doua rugaciune

Nu sunt vrednic, Stapâne Doamne, ca sa intri sub acoperamântul sufletului meu: ci deoarece Tu, ca un iubitor de oameni, vrei sa locuiesti întru mine, îndraznind ma apropriu. Porunceste si voi deschide portile care Tu singur le-ai facut, si intra cu iubirea de oameni, asa cum esti; intra si vei lumina cugetul meu cel întunecat. Cred ca vei face-o aceasta, pentru ca nu Te-ai ferit de pacatoasa care a venit la Tine cu lacrimi, nici ai lepadat pe vamesul care s-a pocait, nici pe tâlharul care a cunoscut împaratia Ta nu l-a alungat, nici pe prigonitorul cel ce s-a pocait nu l-a lasat precum era, ci pe toti care au alergat cu pocainta la Tine i-ai însirat în ceata prietenilor Tai: cel ce singur esti binecuvântat, totdeauna, acum si pururea, si în nemarginitii veci. Amin.

Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:05:15
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Rugaciunea Sfantului Vasile cel Mare

Stiu, Doamne, ca cu nevrednicie ma împartasesc cu preacurat Trupul Tau, si cu scump Sângele Tau, si sunt vinovat, si osânda îmi manânc si-mi beau, nesocotind Trupul si Sângele Tau, al Cristosului si Dumnezeului meu; ci întru îndurarile Tale nadajduind, ma apropriu la Tine, cela ce ai zis: Cel ce manânca Trupul meu, si bea Sângele Meu, ramâne în Mine, si Eu în el. Îndura-Te deci spre mine, Doamne, si nu ma da spre batjocura pe mine pacatosul, ci fa cu mine dupa mila Ta; si sa-mi fie mie Sfintele acestea, spre vindecare, si curatire, si luminare, si paza, si mântuire, si spre sfintirea sufletului si a trupului; spre departarea a toata nalucirea si fapta vicleana, si lucrarea diavoleasca ce se lucreaza cu dinadinsul întru madularele mele; spre îndraznirea catre Tine si spre iubirea Ta; spre îndreptarea vietii si spre întarire; spre adaugarea virtutii si a desavârsirii; spre împlinirea poruncilor; spre împartasirea cu Sfântul Duh; spre merindea vietii vesnice, si spre raspuns bine primit la înfricosata judecata Ta, iara nu spre judecata, sau spre osânda.
Amin.

Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:06:14
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Rugaciunea Sfantului Ioan Damaschinul

Stapâne, Doamne Isuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cela ce singur ai putere de a ierta oamenilor pacatele, ca un bun si iubitor de oameni, iarta mie toate greselile facute cu stiinta si cu nestiinta, si ma învredniceste, fara de osânda sa ma împartasesc cu dumnezeiestile, preamaritele, preacuratele, si de viata facatoarele Tale Taine, nu spre pedeapsa, nici spre adaugarea pacatelor, ci spre curatire si sfintire, si spre agonisirea vietii si împaratiei ce va sa vie, spre zid de ajutor, si spre fugarirea celor potrivnici, spre stârpirea greselilor mele celor multe. Ca Tu esti Dumnezeul milei, si al îndurarilor, si al iubirii de oameni, si Tie marire înaltam împreuna si Tatalui, si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Reply With Quote
Vechi 24.02.2007, 02:07:38
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele.! Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau, celui de viata facator. Fierea, cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce, sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. Preasfintele Tale maini, pironite de cei faradelege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau. Nu am inima plina de durere ca sa te caut; nu am pocainta, nici umilinta, care intorc pe fii la mostenirea lor; nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa poprnesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.

Reply With Quote
Vechi 25.02.2007, 19:32:50
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu
O, Maica Sfanta a celor ce cheama cu evlavie numele tau! O, grabnica ajutatoare a neamului crestinesc, nadejde a celor deznadajduiti! La tine alerg cand ma aflu in necazuri si in dureri, asteptand milostivirea ta.
Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decat ai cunoscut-o tu, atunci cand L-ai vazut pe Preadulcele tau Fiu rastignit pe cruce. Nici o mama nu a plans pentru fiii ei cat ai plans tu pentru caderile si durerile noastre. O, cate icoane ai udat cu lacrimile tale, ca sa vadesti crestinilor grija pe care le-o porți. Cum ai facut sa izvorasca lacrimi din ochii tai zugraviti de maini omenesti!
Stiind marea ta grija pentru cei ce lauda numele tau, te rog, Preacurata, vezi suferinta mea si neputintele mele, Preasfanta Fecioara, si nu ma lasa sa fiu biruit de ele.
Stiu minunile tale, stiu dragostea pe care o arati neamului crestinesc. De multe ori te-ai aratat in chip minunat si ai daruit vindecare celor dreptcredinciosi.
Ajuta-ma, Maica Preasfanta, ca simtind ca ma acoperi cu sfantul tau acoperamant, sa te cinstesc impreună cu toti ingerii si sfintii in toate zilele vietii mele. Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 10:22:12
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Rugaciune catre toti sfintii
O, sfanta ceata a celor care L-ati slujit pe Hristos, aducandu-mi aminte de faptele voastre minunate, va aduc lauda dupa cuviinta: Bucurati-va, stele ale cerului duhovnicesc! Bucurati-va, impreuna cu cetele ingeresti! Bucurati-va, candele ale Bisericii lui Hristos! Bucurati-va, sfintilor prin care Domnul imparte tuturor tamaduiri!
Voi ati impartit neamului omenesc multime de vindecari minunate si, pentru aceasta, la voi alerg astazi, nadajduind ca nu ma veti trece cu vederea. Ajutati-ma sa primesc tamaduire de la Hristos Dumnezeul nostru, Cel Ce v-a dat biruinta in lupta cu trupul, cu patimile si cu poftele, Caruia Îi aduc smerita rugaciune: Doamne Iisuse Hristoase, Care i-ai randuit pe sfintii Tai drept mijlocitori ai cererilor oamenilor, arata-mi mila Ta si mie, pacatosului, care sunt incercat in focul durerilor, si daruieste-mi vindecare trupeasca si sufleteasca. Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Sfantului Ioan Botezatorul, dascalul pocaintei; ale Sfintilor, maritilor si intru-tot-laudatilor Apostoli; ale Sfintilor mari dascali ai lumii si ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu si Ioan Gura de Aur; ale celor intre sfinti Parintii nostri Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei si Spiridon al Trimitundei, facatorii de minuni; cu ale Sfintilor Mucenici Mina, mult patimitorul, Dimitrie, Izvoratorul de mir, Gheorghe, Purtatorul de biruintă, , Ioan cel Nou de la Suceava si Ioan Valahul; cu ale Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Samson si Diomid, Fotie si Anichit, Talaleu si Trifon; cu ale Sfantului Stelian, ocrotitorul copiilor; cu ale preacuviosilor si de-Dumnezeu-purtatorilor parintilor nostri: Grigorie Decapolitul, Nicodim de la Tismana, Visarion si Sofronie; cu ale preacuvioasei Maicii noastre Parascheva si ale tuturor Cuviosilor Parinti si Cuvioaselor Maici, care s-au nevoit in dreapta-credinta.
Ca Tu esti Dumnezeul tamaduirilor, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava Iti inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si bunului si de-viata-facatorului Tau Duh, in vecii vecilor. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Prima Carte de rugaciuni editata de Episcopia Slatinei si Romanatilor cornel cornel Intrebari utilizatori 0 15.01.2011 12:01:44
Carte crestina ion_andrei Resurse ortodoxe on-line 28 06.11.2009 12:24:19
Carte aureliapopescu Stiri, actualitati, anunturi 2 03.11.2009 10:39:49
Caut o carte Florin-Ionut Generalitati 10 25.05.2009 15:47:48
Prezentare de carte + cristiboss56 Preotul 18 24.03.2009 21:10:32