![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Servicii mai putine si bani mai multi. |
|
||||
|
||||
![]()
mda...foarte frumos! Si persoanele cu dizabilitati vor mai primi asistenta medicala gratuita ca si pana acum? Eu lucrez cu astfel de persoane si sunt direct interesat. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu sa fi fost publicat proiectul de lege undeva. deci nu stiu.
|
|
||||
|
||||
![]()
aha...oricum multumesc de informatie! Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Citesc cu uimire cum oficialitatile spun ca privatizarea sistemului sanitar este solutia pt ca sanatatea sa nu mai fie subfinantata.
Propaganda curata si departe de realitate! Un sistem sanitar privatizat este mult mai costisitor decat unul de stat. In primul rand necesita un aparat administrativ mult mai mare. In strainatate functioneaza cam asa: exceptand situatia in care ai o asigurare care-ti permite sa mergi la orice spital/medic (f scumpe), pacientul trebuie sa-si aleaga de pe niste liste medici/facilitati la care asigurarea lui ii permite accesul. Daca margi unde te taie capul si spitalul nu este in sistemul de asigurare cu care ai contract, platesti vizita/tratamentul integral! Cand mergi la spital cei de acolo verifica daca ai asigurare buna si daca au contract cu casa ta de asigurare. Dar apar erori umane (eu am patit-o, mi-au venit apoi acasa facturi exorbitante). Dupa ce beneficiezi de servicii medicale, oameni special angajati trimit facturile pt servicii medicale companiei de asigurari. Oameni special angajati acolo verifica facturile, iar in strainatate mai mult de jumatate din facturi sunt respinse de compania de asigurari. Situatie in care spitalul reface facturile si intre spital si casa de asigurari are loc un fel de negociere care poate dura luni intregi pana ce spitalul vede in sfarsit banii pt serviciile prestate. daca spitalul nu obtine banii de la asigurari.. ii solicita de la pacient! Acum va las sa va ganditi de cati oameni este nevoie in acest sistem, cata munca suplimentara este necesara, cati vor fi platiti in plus pt negocierea cu companiile de asigurari si recuperarea banilor. (Si mai sunt si alte detalii, dar nu-mi permite timpul..) |
|
||||
|
||||
![]()
Ideea de asigurări de sănătate este o aiureală. Indiferent că sunt asigurări de stat sau private.
De ce este o aiureală ? Fiindcă asigurările nu au sens decât în situațiile în care producerea evenimentului asigurat are o probabilitate foarte mică, dar potențial devastator. De exemplu, are sens să îți asiguri casa împotriva incendiului sau cutremurului. În aceste cazuri, prima de asigurare va fi mică. Dacă expiră perioada de asigurare și nu s-a produs evenimentul asigurat, răsuflii ușurat: ai plătit o nimica toată. Dacă s-a produs evenimentul asigurat, ai încasat o despăgubire fără de care nu ai fi făcut față. Dimpotrivă, a te asigura contra evenimetelor cu probabilitate=1 este absurditatea însăși. Vei plăti integral despăgubirea prin primele anuale, la care se adaugă taxele, comisioanele, spezele și profiturile unui intermediar: societatea de asigurare. Dar asigurările medicale sunt asigurări împotriva unor evenimente cu probabilitate egală cu unu. Mai devreme sau mai târziu, te vei îmbolnăvi. Mai devreme sau mai târziu, vei avea nevoie de o investigație, de un tratament. Nu are sens să te asiguri. Statele știu foarte bine că, dacă ar lăsa la aprecierea oamenilor dacă se asigură sau nu, foarte puțini se vor asigura. Și atunci, introduc asigurările obligatorii, în speranța că, astfel, se va ieftini prima de asigurare. E un principiu care poate funcționa în alte privințe, unde obligativitatea ieftinește polițele (ca la RCA, de exemplu), dar nu poate funcționa în sistemul de sănătate, din cauza unor caracteristici absolut specifice. Rezultatul nu va fi decât creșterea de neoprit a facturilor medicale. Până la urmă, facturile umflate se răsfrâng asupra primelor viitoare, fiindcă societățile de asigurare, de stat sau private, nu fac decât să distribuie costuri asupra mai multora. Acesta este motivul pentru care vedem pacienți tot mai săraci și medici tot mai săraci. Ei se uită pe fereastră și văd o clădire cu din ce în ce mai multe etaje: este noul building al societății de asigurare.
|
|||
|
|||
![]()
@florin oltean: nu știu de unde ai luat informația, însă din proiectul noii legi a asigurărilor reiese altceva:
„Cei care nu sunt asigurați sau nu au cardul la ei primesc servicii și medicamente doar în limita unui pachet minimal de servicii: urgențe, boli cu potențial epidemic și cele pentru care statul are program de imunizare gratuit, monitorizarea gravidelor și a lăuzelor, anumite servicii de planificare familială.” Mai multe despre modificările legii, aici. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau dar nu ma pot abtine!
Voua va place ce se intampla acum? Mereu trebuie sa ne gandim si sa punem pe primul plan asistatii sociali din tara asta! Din banii mei si ai dvs. sa platim la nesfarsit asigurari de sanatate pe care idiotii din Guvern le numesc obligatorii. De ce obligatorii? Eu platesc la absolut orice venit pe care-l obtin contributia la sanatate indiferent ca e venit din salarii sau alte venituri si nu-mi asigura nimic statul asta! Suntem ca si aia si f... si cu banii luati! Anul acesta mi-am facut un ecograf...taxa a fost 200 lei! Scurt! Iar eu doar anul acesta am dat o caruta de bani la fondul de sanatate! De ce trebuie mie sa-mi fie mila de toti asistatii sociali? De mine cui ii e mila? De aceea a ajuns tara asta unde a ajuns ca s-au cheltuit banii pe pomeni sociale! Dragilor, treziti-va! Vor veni vremuri cumplite! Bani ioc, datorii cu duiumul asa ca pana nu vom incepe sa punem osul si mintea la treaba lucrurile nu se vor misca intr-o directie buna! Eu, una, ma crucesc cand vad si aud o gramada de oameni care se gandesc cum oare sa mai fenteze lucrurile sa-i fie lui bine! O gramada se gandesc sa obtina o pensie de boala cat mai repede posibil(daca se poate de pe la vreo 50 ani) si atunci ce fac astia? In cardasie cu medicul se interneza in spital vreo 6 luni asa, moca, (adica credem noi ca de fapt tot pe banii nostri sta) dupa care comisie medicala si ia treci tu frate in pensie de invaliditate ca esti "bolnav"! Sunt doar 4 milioane de platitori de taxe in tara asta din care vreo 1,2 milioane bugetari. Cum vreti sa nu se rastoarne pana la urma caruta asta? Si pana acum au venit banii de FMI din care s-au platit salarii, pensii si alte ajutoare sociale dar de acum incolo vom fi pe cont propriu! In 2012 e scadenta "doar" la vreo 16 miliarde de euro din datorii! Asa ca, mai usor cu mila pentru toti lenesi si cersetorii! La treaba, nu la intins mana! |
|
|||
|
|||
![]()
Maria, aici era vorba despre cei căzuți în stradă, cărora li s-ar refuza chiar și un ajutor de urgență. Înțeleg să te desolidarizezi de șmecheri, de profitorii sistemului, dar și de victimele lui? Oricare dintre noi, și tu, și eu, am putea ajunge în situația lor. N-ai vrea, atunci când – Ferească Dumnezeu – ai fi la pământ, să-ți întindă cineva o mână?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eutanasierea cainilor | Mirela0110 | Generalitati | 686 | 14.09.2013 09:14:42 |
legea veche | Danut7 | Generalitati | 245 | 14.02.2011 20:25:11 |
Legea Sfanta | Danut7 | Generalitati | 4 | 25.11.2010 20:28:16 |
LEGEA JUNGLEI | alexandra28again | Generalitati | 5 | 21.06.2008 13:53:49 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|