Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2012, 11:47:58
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Solutia cu ignoratul e buna, .................. imi comenteaza ironic mesajele si a ajuns sa ma atace si sa ma numeasca sectar, desi nu vorbesc cu el.
...... intra cineva sa vorbeaasca, un user nou sau din cei vechi, ..............
Simplu: ignora! ignora! Treci mai departe!
Nu cred ca-ti doresti sa nu mai intri pe forum, asa ca ignora! discuta cu cei cu care o poti face pasnic!
Reply With Quote
Vechi 04.01.2012, 12:04:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Simplu: ignora! ignora! Treci mai departe!
Nu cred ca-ti doresti sa nu mai intri pe forum, asa ca ignora! discuta cu cei cu care o poti face pasnic!
Cred ca intre timp ai citit si explicatia de mai sus, legat de ignorat, unii useri sunt nesimtiti, gen Erethorn, iti irnonizeaza mesajele si te ataca fara sa vorbesti cu el. Bineinteles ca imi doresc sa nu mai intru pe forum, am spus asta mai demult de cand a fost cazul cu parintele Gheorghe, dar adminul a parut atunci ca ia cateva masuri, dar s-a dovedit ca doar 2-3 zile a tinut minunea.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2012, 08:40:11
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Initiez si eu un demers. Ignorati postarile sectantilor si nu le mai raspundeti. Am primit si eu acelasi sfat la inceput. Mi s-a spus ca e inutil, ca interpreteaza tendentios, ca scot din context, ca abereaza la greu si ca se contrazic. Eu m-am gandit ca stiu deja toate astea si ca totusi daca citesc altii postarile ii vor ajuta. Dar am ajuns la concluzia ca e mai mult decat inutil. Nu ca vorbesti cu "peretii" si ca mint, dar sunt perfizi, sustin deseori ca ai fi afirmat altceva, nu iti raspund la intrebari sau ocolosc tocmai esenta intrebarii.
De aceea lasatii sa se "converseze" intre ei si asa se vor plictisi si vor pleca. Pana la urma asta e un forum ortodox.
ar trebuii sa nu mai raspundem nici celor ce fac parte din erezia catolica,pt ca si acestia sunt la fel de rataciti.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2012, 11:39:43
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
ar trebuii sa nu mai raspundem nici celor ce fac parte din erezia catolica,pt ca si acestia sunt la fel de rataciti.
Pe mine nu ca au o alta parere si o sustin m-a deranjat, ci faptul ca mint, trunchiaza mesaje, nu raspund la intrebari cand nu au argumente, dar nici nu recunosc ca nu au dreptate si ca sustin ca alti useri ar fi zis altceva decat au zis. Asta m-a deranjat si este o practica uzuala de aia am propus ignorarea lor.
Desi avem pareri divergente cu catolicii atat timp cat nu recurg la astfel de practici nu am o problema in a discuta cu ei.
Vechi 04.01.2012, 11:54:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Pe mine nu ca au o alta parere si o sustin m-a deranjat, ci faptul ca mint, trunchiaza mesaje, nu raspund la intrebari cand nu au argumente, dar nici nu recunosc ca nu au dreptate si ca sustin ca alti useri ar fi zis altceva decat au zis. Asta m-a deranjat si este o practica uzuala de aia am propus ignorarea lor.
Desi avem pareri divergente cu catolicii atat timp cat nu recurg la astfel de practici nu am o problema in a discuta cu ei.
Tu ai dat doar peste ceva foarte usor, ai avut doar cateva discutii cu userii adventisti, care nici nu sunt asa agesivi in comparatie cu alte cazuri. Ia scrie ceva despre penticostalism sa vezi cum iti raspunde penticostalul, dar cel ce ii intrece pe toti la un loc in agresivitate si aroganta este individul Erethorn, cu care ai si discutat. La inceput discuti obisnuit, pentru ca pare normal si apelativele folosite par doar exceptii. dar apoi exceptiile devin tot mai dese si te ataca constant, are si o gandire intortocheata si confuza, se contrazice pe tot felul de aberatii ale lui si apoi te acuza pe tine. Ceea ce e inbucurator e ca acest forum e o exceptie negativa, si pe forumul catolic era o atmosfera mult mai propice pentru un ortodox, fara cearta si am putut spune cam tot ce am scris pe acest forum fara sa fiu atacat aiurea.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2012, 11:59:35
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Culmea nesimtirii e ca si el spune ca Biserica e doar BC,

pe forumul catolic era o atmosfera mult mai propice pentru un ortodox, fara cearta si am putut spune cam tot ce am scris pe acest forum fara sa fiu atacat aiurea.
Ce-i drept e drept, pe forumul catolic sunt mulți useri de la care am putea toți, inclusiv eu, să învățăm câte ceva în materie de toleranță și respect reciproc.

De exemplu, în ciuda faptului că pe forumul catolic dumneavoastră ați susținut, ca și aici, că singura Biserică este BO și că la catolici nu există har și Sfinte Taine, nimeni nu v-a tratat acolo drept nesimțit din acest motiv....
Reply With Quote
Vechi 05.11.2013, 12:36:11
maria34's Avatar
maria34 maria34 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.12.2011
Implicit Pr.Arsenie Boca- Sectele vor merge in iad cu Biblia in mana

http://www.youtube.com/watch?v=iz2_9PxLZ60
Reply With Quote
Vechi 05.11.2013, 12:41:55
maria34's Avatar
maria34 maria34 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.12.2011
Implicit Un frate ortodox ii lamureste pe sectarii cei rataciti

http://deveghepatriei.wordpress.com/...-cei-rataciti/
Reply With Quote
Vechi 05.11.2013, 18:20:10
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Implicit Trairea credintei

Recunosc ca nu cunosc foarte multe despre sectele existente in lumea asta si, mai ales, despre cei care fac parte din ele.
Dar daca tot cei care au aderat la aceste secte vor sa ne convinga ca sunt bune, adevarate etc, etc as fi curioasa sa ne vorbeasca despre niste oameni traitori ai ''credintei'' respective. Noi, in ortodoxie, avem atatea exemple de sfinti si nu numai: avem exemple de oameni care au trait/traiesc credinta ortodoxa la cel mai inalt nivel daca pot sa spun asa: preoti, calugari, mireni.

As fi curioasa sa vad niste exemple de penticostali, baptisti, iehovisti si ce-or mai fi care au trait o viata intreaga in credinta, in iubire, in smerenie, care au facut multe fapte bune, care au scris carti si despre care s-au scris carti din care sa putem invata ceva, care ar putea sa fie exemple, modele de viata adevarata pentru oricine, asa cum sunt cei care traiesc invatatura ortodoxa cu adevarat!

Parintele Arsenie Boca a spus ca exista o singura cale senina: TRAIREA invataturii crestine in toata adancimea ei si cu toata sinceritatea noastra! Bineinteles ca se referea la invatatura crestin ortodoxa, dar daca cineva poate sa spuna ca mai este si o altfel de invatatura crestina, sa demonstreze prin exemple concrete de traitori, nu numai teoretic...

Doamne ajuta!

Last edited by Iliana; 05.11.2013 at 18:34:13.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2013, 19:54:34
dormarunt65 dormarunt65 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.11.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria34 Vezi mesajul
Se pare ca autorul articolului se cearta cu Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Daca ar fi citit cartea Faptele Apostolilor si cele 21 de epistole ale Sfintilor Apostoli (se gasesc in Sfanta Scriptura), ar fi vazut ca nici acestia (Sfintii Apostoli) nu foloseau icoane (de inchinare in fata lor, nici vorba)si combateau inchinarea la sfinti sau ingeri. Cat despre inchinarea la morti .... departe de ei acest gand. Sfintii Apostoli propovaduiau cu putere invierea, nu cultul mortilor.

Cred ca este bine ca atunci cand vrem sa corectam pe cineva, sa-i aratam crestinismul Sfintii Apostoli (crestinsmul autentic, pur), nu "crestinismul" nostru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32