Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2012, 23:05:12
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu este adevarat. Nu ti se cere sa lepezi credinta ortodoxa, ci sa o implinesti. Nu exista re-botez.

Un lucru clar stiu: un crestin nu poate trai fara Sfintele Taine. Si nu exista Sf. Taine fara preot si fara biserica.

Solutia este sa nu te implici in nici un fel de activitati in afara de a participa la Sf. Liturghie. Fara a canta in cor sau mai stiu eu ce.
Noesisaa, nu incerca sa te invalui cu cuvinte.
Cine se leapada de Biserica Ortodoxa si de invataturile ei, intorcandu-i spatele nu poate spune ca o implineste.
credinta ortodoxa o tradezi atunci cand sustii erezii ca adevaruri de credinta.
Nu incerca sa iti maschezi prin staniol tradarea. Ai parasit Biserica Drept-slavitoare ptr a imbratisa erezii ca Filioqve, primatul papal, purgatoriul.
Dar asta e alta treaba. Dar cel putin afirmat-i statutul, si nu incerca sa pangaresti sfanta credinta marturisind implicit ca sustinerea acestor erezii inseamna implinirea credintei.
Vechi 22.01.2012, 23:20:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Noesisaa - multumesc pentru raspuns. La asta m-am gandit si eu sa merg doar la slujba si sa nu ma mai implic in nimic si sa ma distantez si de preot.
Am mai incercat, dar ma intreaba lumea.

Spre deosebire de bisericile din tara aici ne cunoastem.

@lore86 - nu va mai certati. Cine stie de ce a luat si Noesisaa aceasta decizie. Nu prea se doreste sa se vada si greselile Ortodoxiei...

De ce mai spuneti atunci de liberul arbitru, daca nu avem voie sa gasim alte solutii?

Ma mai gandesc...
Vechi 22.01.2012, 23:37:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Ma mai gandesc...
Asa sa faci Sofia , sa gandesti , sa-ti foloseti acest dar !
Apoi , toata aceasta agitatie a ta , denota un grav dezechilibru interior al tau , ori aici trebui sa lurezi cel mai mult , sa vezi de unde provine acest dezechilibru , caci imi vine tare greu sa cred ca mai toti din jurul tau sunt de lepadat ! Problema este la tine si numai la tine , asa ca ia taurul de coarne cu mult curaj si incepe in a crede in Dumnezeu , caci pana acum te-ai amagit in "credinta" asta a ta . Vrei duhovnic adevarat ? Te rogi , plangi , il cauti pana la epuizare ! Il iubesti pe Hristos ? Urmeaza-L !
Doamne ajuta !
Vechi 23.01.2012, 10:27:54
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
@Noesisaa - multumesc pentru raspuns. La asta m-am gandit si eu sa merg doar la slujba si sa nu ma mai implic in nimic si sa ma distantez si de preot.

@lore86 - nu va mai certati. Cine stie de ce a luat si Noesisaa aceasta decizie. Nu prea se doreste sa se vada si greselile Ortodoxiei...

De ce mai spuneti atunci de liberul arbitru, daca nu avem voie sa gasim alte solutii?

Ma mai gandesc...
Sa nu faci greseala sa mergi la rugaciune la catolici sau protestanti.
Unul din pacatele din indreptarul de spovedanie spune cam asa :"m-am rugat cu cei de alta credinta ,am fost la eretici "
Asa cum spune d-nul Cristian ,si nu il citez pt. a-l lauda ci ca sa nu se inteleaga ca este numai ideea mea ,raul este in tine ,putina ta credinta ,sovaielnica ,neascultarea de sfintii parinti.
Nu ai biserica ,nu ai preot ,dar ai carti ziditoare .
Asculta de ce zic acesti sfinti parinti si te vei simti mai bine.
Ei nu au spus de la ei toate acestea ci Sf.Duh le-a insuflat aceste ganduri ziditoare.
Am observat ca ai tendinta de a contesta multe din biserica ortodoxa .Nu mai retin ,dar au fost multe nemultumiri legate de canoane.
Aceste canoane sunt calea cea stramta de care vobeste Hristos si care implinte de noi ,ortodocsii ,aduc mantuirea sufletului.
Incearca la sf.Liturghie sa repeti dupa preot cuvintele slujbei si sa te rogi impreuna cu credinciosii.
Citeste Psaltirea ,incearca sa spui rugaciunea lui Iisus
Daca te-ai duce la catolici ai observa si acolo greseli.
Nu ortodoxia este gresita ci tu ai o fire care cauta nod in papura.
Daca am fi cu adevarat credinciosi am vedea ca ortodoxia este fara cusur si noi rispim margaritarele care ni s-au dat.
Martirii din inchisorile comuniste s-au desavarsit in suferinte iar noi ,indulciti de traiul bun contestam religia noastra mantuitoare.Pentru ca nu vrem sa ne schimbam ,nu vrem sa ne desavarsim ,ne multumim cu starea in care ne aflam.

Last edited by anita; 23.01.2012 at 10:39:17.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2012, 01:32:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Ma mai gandesc...

Fara suparare Sofia dar de cativa ani de cand scrii pe forumul asta, cam tot ce scrii arata faptul ca esti la "rascrucea" asta de care vorbesti.

Nici intr-o barca, nici in cealalta.

Nu stiu ce inseamna Biserica pentru tine si ce asteptari ai tu dar din frustrarile enuntate de tine se pare ca asteptarile tale sunt mai putin de natura spirituala.

Sau ai un mod ciudat de a intelege spiritualitatea, ca un fel de socializare iar o socializare esuata este pentru tine o spiritualitate esuata.

Ei bine, imi pare rau sa-ti spun, dar esecul spiritul il precede pe cel social.

Nu exista "greselile Ortodoxiei", exista greselile unor oameni care se cred ortodocsi si aici intri si tu.

Incearca sa-ti mai atenuezi meritele si la fel si acuzele care le aduci celorlalti si lucruile se vor mai echilibra si tu ai sa fii mai linistita.

Dar miezul problemei ramane de natura spirituala.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 23:53:59
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Noesisaa, nu incerca sa te invalui cu cuvinte.
Cine se leapada de Biserica Ortodoxa si de invataturile ei, intorcandu-i spatele nu poate spune ca o implineste.
credinta ortodoxa o tradezi atunci cand sustii erezii ca adevaruri de credinta.
Nu incerca sa iti maschezi prin staniol tradarea. Ai parasit Biserica Drept-slavitoare ptr a imbratisa erezii ca Filioqve, primatul papal, purgatoriul.
Dar asta e alta treaba. Dar cel putin afirmat-i statutul, si nu incerca sa pangaresti sfanta credinta marturisind implicit ca sustinerea acestor erezii inseamna implinirea credintei.
Dar eu imi afirm statutul, nu ma ascund dupa deget. Scrie in profilul meu: catolic.

Cat despre restul cuvintelor vitriolice, eu stiu un lucru de la Sf. Pavel: "lupta-te lupta cea buna ..."
Vechi 23.01.2012, 23:57:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Dar eu imi afirm statutul, nu ma ascund dupa deget. Scrie in profilul meu: catolic.

Cat despre restul cuvintelor vitriolice, eu stiu un lucru de la Sf. Pavel: "lupta-te lupta cea buna ..."
Iar ai inceput in a deturna discutia de la tema principala . Mai omule , mai Cristina , hai s-o ajutam cu un sfat pe Sofia , si sa lasam polemicile , ca deja rau ai inceput a devia !
Vechi 23.01.2012, 00:23:38
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
As dori,rugaminte general valabila,un link catre un catehism ortodox/regulament/ceva de acest tip unde sa citesc negru pe alb scris asa ceva.Vreau sa vad cu ochii mei acesta conditie.Cu multumiri.
Daca aveti pretentia sa gasiti scris mot-a-mot aceste lucruri in vreo carte ortodoxa, ori care ar fi ea, , va anunt de pe acum ca asa ceva nu exista .
Cel ce a formulat aceasta parere este desigur cazut sub judecata Sf. Canoane deoarece foloseste lucruri aproape reale dar in sens peiorativ.
Dar nu cu acela am eu treaba , din punctele mele de vedere, poate vorbi orice , si despre descoperirea ouatului la gaina , nu ar fi prima data ... este doar problema lui, nu asta ma intereseaza acum pe mine !
Insa puteti ajunge la aceasta idee astfel : din credinta ortodoxa initiala s-a desprins/rupt cea catolica , dupa care, cum bine stim ,din aceasta si pina in ziua de astazi s-au desprins puzderie de credinte care nu mai au nimic in comun cu credinta ortodoxa incepatoare decit pomenirea simpla a numelui lui Hristos MIntuitorul .
Conform Sfintelor sinoade ortodoxe (a toata lumea drept credincioasa) si mai precis a canoanelor eleborate de acestea ca si a canoanelor sinoadelor locale si a unor sfinti stilpnici ai ortodoxiei (toate aceste canoane au aparut ca nevoie de a explica credinta ortodoxa si de a condamna eretismul care este vechi decind lumea ... doar ereticii sunt altii, caci doctrinele sunt aceleasi de eretice si de mii de ani ) tot ce nu este din biserica mama ortodoxa , initiala, nu este de la Hristos ci de la stana = prima constatare !
Aici nu are rost sa ne indoim sau sa purtam discutii, adica nu cu mine , deoarece stim bine cu totii care am citit Scriptura ca Hristos spune , prin gura apostolului, ; ,, Un Domn, o credinta , un botez" , deci nu este loc de mai multe credinte in acelasi Hristos (ca daca nu il considera pe Hristos Dumnezeu atunci nici nu se mai pune problema de religie !), nici de mai multe feluri de botezuri si mai ales nici de a crede unii in Hristos si altii doar in Dumnezeu , ca si cum Hristos nu ar fi Dumnezeu (aceasta este o forma noua, moderna de arianism !) !
Apoi, atunci cind se savirseste botezul unui neofit sau si mai mult a unui eretic (,,si mai mult" , in sensul ca in aceasta situatie cele ale botezului ortodox sunt si mai adeverite deoarece primeste la Hristos , in biserica sa, pe unul care pina acum a fost cert impotriva Lui si nu precum un prunc care nu a fost cu nimeni !) exista un subcapitol numit popular ,,lepadari" sau exorcizari , lepadare de satana , evident , ca de altcineva de cine sa fie vorba , moment in care te lepezi de ispititorul, il blestemi si il scuipi pe acesta , urmind sa te unesti cu Hristos, sa ii crezi si sa ii slujesti Lui = a doua constatare !

Acum, uniti cele 2 constatari pe care vi le-am aratat si pe care desigur ca le stiati si veti ajunge unde va spus domnul EteticTron (imi pare rau de asemanare dar singur si-a ales nik-nameul , parca ar fi o premonitie !... dar nu luati in seama orice joc de cuvinte buclucas ! Daca este de alta religie si a cutezat sa intre pe un site ortodox, se mai intimpla sa aibe si de rabdat , ca de simbre suntem buni cu totii !) si veti ajunge la cum trebuie sa iti blestemi si parintii (in sens cu totul exagerat !) . Noi ortodocsii il blestemam pe satna ... si nu ne intereseaza cine are treaba cu el , asta este doar treaba acelor , ca doar nu ii impinge nimeni in bratele lui, chiar daca ei sunt parinti, frati, etc !
Cred ca sunteti suficient de cult si de bine intentionat ca sa nu rastalmaciti cuvintele intr-un sens in care pepenele cantalup ajunge dovleac pt porci !

NB : eu am incercat sa va spun o parere dar daca vreti ceva mai sofisticat cautati dvs. in teologia ortodoxa si veti descoperi ... America .
Dar totusi pt. incercarea mea, pt. efortul meu , va rog sa-mi dati satisfactie si sa-mi spuneti cite religii stiti dvs. ca s-au rupt vreodata (exceptind pe cea catolica) din Biserica Orotodoxa ?

Last edited by zaharia_2009; 23.01.2012 at 00:29:37.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 00:36:32
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Domnule Zaharia va multumesc pentru bunavointa,voi mai cerceta si eu cand voi putea,voi tine cont de cele scrise.Cu privire la intrebarea dvs va pot spune ca in opinia mea motivele pentru care s-a intimplat Marea Schisma sunt departe de a fi elucidate pe deplin.Nu as putea sa va spun,din perspectiva mea,care parte a fost mai putin vinovata sau cine din cine s-a rupt.Pentru mine,ca si protestant,situatia este simpla:era o Biserica,s-a rupt,nu s-au mai unit la loc,fiecare spune ca celalalt este de vina,Dumnezeu va fi cu judecata.Stiu ca si in cadrul ortodoxismului au existat sau exista alte curente(duhoborii,stilistii,Pucioasa,Turma Sfantului Ilie,Biserica Secreta sau asa ceva,o denumire pe stil 007:) ,etc),nu stiu exact situatia lor.Parca mai erau si altii,nu mai stiu cine,parca si visarionistii aveau o problema,insa nu am studiat prea mult subiecul.

Last edited by Scotland The Brave; 23.01.2012 at 00:40:23.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2012, 01:47:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Scot , tu esti un om echilibrat , doar nu te iei dupa tot ce zboara !
Nu o mai da inutil la intors.
Saracul Scoty, bun baiat, nu zic nu, dar mai are mult malai de papat pana sa priceapa anumite lucruri cum trebuie si nu cum ii pica bine..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni de care avem mare nevoie in timpurile de acum Danette Rugaciuni 56 15.05.2013 03:17:23
avem mare nevoie de ajutor!! alinageo Umanitare 5 29.02.2012 18:13:18
Va rog, avem nevoie de rugaciunile voastre! Anna Vasilica Pocainta 2 24.11.2010 22:24:37
De ce avem nevoie grabnică acum? venypad Despre Biserica Ortodoxa in general 0 04.03.2009 01:10:11
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 09:36:51