![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Poti participa la orice subiect atata timp cat nu impui doctrine eretice (cel putin din punctul nostru de vedere) printre ortodocsi. Se ajunge numai la contradictii si alte lucruri complet neziditoare. Cand e vorba de dogme nu avem ce discuta si nici ce "negocia" pe acest subiect cu cei de alta religie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar imi aduc aminte de un imagine traita de mine acum vreo 12 ani. pe atunci eram in strana bisericii Sf. Dumitru din Bucuresti, in spatele Muzeului de Istorie. la mijlocul Liturghiei a intrat un aurolac in biserica. a inaintat cam pana la locul de unde se citeste Apostolul. era un barbat trecut de 60 de ani, murdar cu parul naclait si barba lunga si incurcata. dupa cum mergea si dupa fata lui, avea o alcolemie destul de ridicata. parca se vedea saliva curgandu-i pela colturile gurii. o prezenta destul de respingatoare. a stat vreo 10 minute pe loc fara sa faca vreun gest, privind undeva spre partea de sus a catapetesmei. brusc si-a ridicat mana dreapta de parca ar fi vrut sa prinda ceva, sau pe cineva. a stat asa pret de cateva minute, parca voia sa atinga ceva. si borborosea ceva neinteligibil. imi aduc aminte ca lumea isi dadea coate si privea spre el cu dezgust. dar eu, din pozitia in care ma aflam, i-am vazut lacrimile care ii scaldau ochii si care i-au inundat obrajii, ajungand pana in barba. i-am vazut plansul, rugaciunea si cainta, chiar daca, poate, dupa ce a iesit din biserica si-a mai luat o suta de alcool. pentru mine a contat momentul. si cred ca Dumnezeu astfel de momente cauta la noi. de atunci am incercat sa nu mai judec oamenii dupa cum arata sau vorbesc. tin la traditia poporului meu, vhiar daca nu ma identific in totalitate cu ea. dar primesc cu drag pe oricine, indiferent de convingeri, atat timp cat imi demonstreaza ca este OM. daca am fost off-topic, imi cer scuze, dar mi-am amintit acest fapt si am tinut sa-l spun. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumim !
|
||||
|
||||
![]()
cu placere. este o amintire vie.
curios este ca doar vreo 2-3 din strana au fost pe aceeasi lungime de unda cu mine. imi aduc aminte ca unii voiau sa-l dea afara din biserica. dar a intervenit unul care a spus: cine stie ce o vedea el acum? |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa cum arata nu,dar dupa cum vorbesc da. Daca pentru tine ceea ce vorbesc ereticii este ok si de tolerat atunci e foarte,foarte trist! Observ ca majoritatea sunt impotriva a ce am postat. Ok,atunci haideti sa facem presiuni sa se schimbe numele forumului,caci denumirea de "crestin-ortodox" nu mai e oglindita de mult!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu ma intereseaza ca nu face acordul intre subiect si predicat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si oricum, l-ai interpretat gresit. dar totusi nu inteleg ce te nemultumeste. faptul ca nu ma intereseaza convingerile religioase? si ca ma intereseaza OMUL din spatele etichetei de sectar? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca te consideri crestin-ortodox,da,ma deranjeaza gandirea/atitudinea ta. Daca nu... apai esti liber frate sa apreciezi ce valori vrei.
|
|