![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
andrei.ierom-interesant este faptul ca eu stiam ca in tunderea la calugarie nu se da un nume de sfant mare,precum cel al Sf.apostol Andrei pe care-l porti,ci ca se dau nume de sfinti din sfinti simpli ai sinaxarului zilnic.Si deci ca si Ieromonah(preot monah)este curios,pentru mine,ca ti s-a dat un astfel de nume,bine-nteles,nefiind o regula anume de-a nu se da nume de sfinti mari,in mod categoric,la monahi.
Mirela,am citit articolul din link-ul postat de tine si este interesant,multumesc!...asa am reusit sa onorez intr-o mica masura dorinta de-a ma informa in acest sens a lui andrei.ierom. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma numesc Gabriel.
Deoarece sant creat de DUMNEZEU nu stiu de cata pomenire mai am nevoie de la un om care este Preot in fata LUI DUMNEZEU. Oare avem nevoie sa ne pomeneasca cineva in fata DUMNEZEULUI CEL PREA INALT, oare nu stie de noi si de faptele noastre??????? Domnul Nostru HRISTOS este cu noi aici pe pamant si marturiseste TATALUI CERESC despre noi si faptele noastre dar inainte de toate ne ajuta sa intelegem dece santem aici pe pamant si ce trebuie sa invatam pentru a deveni constienti de noi insine si constienti in DUMNEZEU. Sa nu credeti ca am ceva inpotriva Preotilor chiar ii respect pentru ceea ce fac si ca siau dedicat viata pentru a sluji LUI DUMNEZEU pe pamant invatandui pe oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
da e simplu si la urma urmei nu avem nimic de ascuns mai ales ca suntem pe un forum crestin ortodox. ma numesc gavrila jenica doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba doar de numele de botez. Munele meu este Anca.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Motivul? Tocmai ca nu suntem la o "marturisire crestina"...suntem la un schimb de opinii pe diverse teme care se dezbat in virtual...cine doreste mai mult,adica o discutie la modul real poate stabili o intalnire,si atunci te poti cunoaste si e normal in asemenea situatie sa te prezinti,sa-ti dezvalui identitatea. Si daca stam bine sa ne gandim virtualul in sine este un ANONIMAT iar acest fapt nu-mi poate descalifica persoana reala,poate doar nickul de care ma folosesc tocmai pt a face diferentierea intre EU cel real si Eu virtualul,si asta se intampla (descalificarea) numai in conditiile in care eu nu respect regulile casei,adica ale virtualului,ale forumului in care am decis sa ma loghez in acest caz. Este aproximativ ca la manastire,ti se da alt nume pt ca nu mai apartii lumii din care ai plecat...tu ai hotarat liber sa intri intr-o alta lume,intr-o alta viata...sa devii practic altul fiind in esenta tot TU...nu te descalifica nimic decat faptele tale. Iertati interventia! Clausemi. |
|
|||
|
|||
![]()
stiti ce ma gandeam? Daca ierom Andrei din dragoste si smerenie a adaugat acest topic ( tocmai pt ca este ierom)scopul lui fiind pomenirea la rugaciune dupa numelele de botez. V-ati gandit la asta? Daca pur si simplu parintele vrea sa ne pomeneasca si nu a cerut in mod direct sa ne spunem numele ci a initiat acest topic...daca a facut-o din dragoste si noi ne impotrivim sa primim iubirea lui? ce e atat de greu sa ne spunem numele? cu ce a gresit cerand asta? iertare nu judec mi-am spus doar punctul de vedere Doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]()
jeny nimeni nu contesta acest aspect al bunei intentii si al motivatiei pline de iubire din partea pr.Andrei...numai ca s-a uitat a se face o distinctie : aici suntem in virtual iar pomenirea se face la modul real in timpul rugaciunii,si...in asemenea situatie solicitarea unei astfel de dezvaluiri se poate face la modul real,adica incepand de la si prin mesageria privata pana la a stabili o intalnire cu parintele daca este cazul,dupa dorinta si problemele fiecaruia.
Cu alte cuvinte sa nu amestecam realul cu virtualul ca sigur se produce haos. Aici, in opinia mea ,nu conteaza persoana reala din spatele nickului,ci conteaza opinia, informatia,comentariul sau la un subiect pe acest forum. In momentul in care ma intereseaza si persoana (pt ca imi plac ideile,postarile)incerc o abordare care sa arate dorinta mea de a comunica si in real,iar mie mi s-a intamplat sa cunosc foarte multi useri ai acestui forum abordata fiind in maniera despre care tocmai am spus. Deci,aici sunt Clausemi,pt ca ma rezum doar la un schimb de opinii sau la a ma informa despre un subiect care ma intereseaza iar pt cazul in care se doreste mai mult decat o comunicare virtuala am spus ce este de facut(in opinia mea) si atunci sunt EU cea reala. |
|