![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bani nu sunt. Un film costa imens. Regizori nu sunt, actorii s-au cam dus, pe cei tineri nu-i stiu. Nu stiu ce pot. N-am sa uit niciodata piesa de teatru "Apus de Soare" de la National, cu cei mai buni actori romani. Se cutremura carnea pe tine cand recitau. Noi nu avem scoala de cinematografie. Unii mari actori s-au dus in alte tari sa joace in filme. Scenarii de unde? 2. Macar piese de teatru de s-ar mai face, ca pe vremuri. 3. De ce nu se dau niciodata la televiziunea nationala filme crestine (ortodoxe)? De la altii? 4. Si filme istorice nu inseamna numai razboi. Ca de razboi suntem ras-satui. Inseamna si biografii, personaje, vremuri. Dar ar aparea o alta problema: pareri contradictorii. Unii vor cu regi, altii nu, unii pe Antonescu, altii nu. Sunt prea multe opozitii de toate felurile. Am avut o istorie zbuciumata, contestata etc. 5. Si filme de cultura lipsesc: vieti de muzicieni, scriitori, artisti celebri, oameni de stiinta etc.
|
|||
|
|||
![]()
A propos de filmele romanesti, am o problema, nu stiu, oi fi eu mai tare de urechi, dar nu prea inteleg ce vorbesc, e atat de prost sunetul, la marea lor majoritate. Stau cu urechile ciulite sa inteleg ce zic oamenii aceia!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi plac mult filmele romanesti,si poate dincolo de multele pacate ale regimului comunist,a facut si un lucru bun : o serie de filme istorice,dintre care unele chiar au o valoare artistica exceptionala !
Daca ar fi sa fac o ierarhie personala,as spune ca un film m-a impresionat asa de tare incat,mi se pare o capodopera : HORIA un film care nu prea s-a dufuzat la tv in perioada comunista,l-am descoperit abia dupa revolutie ca pe o relicva de pret a cinematografului romanesc !!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar de comedii ce zici? mie mi se par superbe. dupa 1989 s-au facut ceva incercari. Pacala 2, in regia aceluiasi Geo Saizescu ... catastrofa. imi aduc aminte de concluzia unui critic dupa ce vazuse Garcea si oltenii: acest film a reusit sa stopeze caderea cinematografiei romanesti. mai jos nu se poate ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar dialogul final, dintre Horia si fiul sau ... e cireasa de pe tort. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a placut Imposibila Iubire facut dupa romanul Intrusul al lui Marin Preda.Nu e film istoric dar e bun.
|
|
||||
|
||||
![]()
...filmul Faleze de nisip
...sau, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte ...Capcana mercenarilor- o alta capodopera, dupa parerea ma ! ...Bietul ioanide... ...O vara de neuitat,cu claudiu Bleont (mare actor !) ...Pe malul stang al dunarii albastre ...si inca mai sunt...nu le mai enumar ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
filme duhovnicesti | mirelat | Arta bisericeasca in general | 238 | 18.02.2024 19:23:03 |
Filme | criogenicul | Generalitati | 57 | 11.10.2017 21:29:45 |
filme? | scutariusilviu | Generalitati | 18 | 23.08.2015 13:46:10 |
Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice | Doriana | Biserici Protestante | 1487 | 20.03.2013 08:42:39 |
Filme crestine | rafella | Generalitati | 12 | 19.05.2011 20:20:04 |
|