![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori minunile au fost pentru adeverirea adevarului, prin aceasta arata Dumnezeu unde e adevarul. A fost in timpul lui Moise, in timpul Sf. Ilie, la sinoadele ecumenice (minunea sf. Spiridon la sinodul I, minunea sf. Eufimia de la Calcedon), dar si in timpul nostru minunea din timpul voievodului Mihai Viteazu, fata de catolici. Minunea Sfintei Lumini e cea mai cunoscuta, dar sunt si la alte sarbatori mari minuni (intoarcerea raului Iordan, etc.). Ceea ce putem observa e ca aceste minuni au loc doar la ortodocsi, doar cand patriarhul ortodox face slujba. Din ce am observat, si asa am ajuns sa cred, in afara ortodoxiei nu exista minuni divine, doar la cei care sunt luminati inainte sa ajunga in Biserica sau la cei ce se roaga tot la ortodocsi (exemplu musulmani din Siria). Chiar si cei ce au ajuns pe drumul sfinteniei ajung sa aiba parte tot timpul de minuni, primind unii din ei harisme, desi ei nu mai au nevoie de minuni pentru intarirea credintei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și încă ceva... Hristos ne-a învățat că credința produce minunea și nu invers: ”Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință.” (Matei 17:20).
|
|||
|
|||
![]()
Eu eram nedumerita de oamenii aceia, e ca si cum ar rasari soarele numai in curtea lor in fiecare an si ei nu-l vad! sau ar izvori apa din piatra seaca si ei nu vad, sau nu cred...se uita si nu vad...vad si nu cred....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb lipsa minunilor este datorata putinatatii harului si credintei noastre. Mantuitorul ne spune ca daca avem credinta cat un bob de mustar putem face noi o minune, iar daca ii vom urma Lui putem face aceleasi minuni. Iar cei induhovniciti ajung sa faca asta si practic, primind harisme. Noi avem mai putina credinta si mai putina induhovnicire, nu putem observa decat pe cei ce le au si pot face minuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E foarte trist, au inima impietrita, au ochi dar nu vad! Exact acelasi lucru vorbeam cu o ruda de-a mea, despre Lumina de la Ierusalim persoana era atee, a zis ca sigur trebuie SA EXISTE o explicatie pentru ce se intampla si nu poate sa fie de la Dumnezeu, aceste lucruri ma intristeaza foarte, nici cu adevarul in fata si nu vor sa creada, azi a venit cineva la mine am spus Hristos a inviat si mi-a raspuns eu cred in zeul dacilor, m-a intristat! |
|
|||
|
|||
![]()
Unii s-au prostit de la un timp si au inceput sa creada in religia dacilor. Nationalismul fanatic poate duce si la asemenea confuzii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Aici mai multe documentare despre Sfanta Lumina.
In unul din primele filme se vede un glob luminos care trece pe langa capetele oamenilor apoi se duce inspre stalp, e atat de clar vizibil! http://www.razbointrucuvant.ro/recom...alim-marturii/ |
|
|||
|
|||
![]()
Am fost în țara Sfântă între 2-9 aprilie anul acesta. Trăirile sunt greu de descris în cuvinte.
Lumina Sfântă vine fără doar și poate în mod miraculos la Sfântul Mormânt atunci când se sărbătorește Paștile ortodoxilor și nu în altă zi. Nelămurirea mea este însă următoarea: Cum este adusă cu avionul când în avion ESTE INTERZIS FOCUL DESCHIS. Flacăra olimpică era adusă pe jos! Dacă poate cineva să explice i-aș fi profund recunoscător. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ai revenit! Atunci cand am postat despre venirea Sfintei Lumini, sambata, m-am gandit ca esti acolo si pentru noi, cei care nu am putut ajunge! Dar n-am indraznit sa scriu...Credeam ca mergi exact in Saptamana Mare...Cum a fost? |
|
|||
|
|||
![]()
Presupun ca este vorba de un zbor privat, nu public.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Anul 2012: planuri, dorinte, sperante | laurastifter | Generalitati | 25 | 29.12.2012 18:53:53 |
Anul mântuirii 2012 | laurastifter | Alte Religii | 1 | 26.11.2011 19:15:20 |
Dumnezeu Iisus Hristos ne-a miluit si anul asta si a pogorat Sfanta Lumina | mihailt | Generalitati | 359 | 25.04.2010 13:13:28 |
|