![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Desene animate PRO SAU CONTRA? | |||
PRO |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 46,67% |
CONTRA |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 53,33% |
Votători: 15. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Cred că este o întrebare la care nu se poate răspunde cu "pro" sau "contra". Desenele animate pot fi ziditoare pentru suflet. Desenele animate pot fi distrugătoare pentru suflet. Ca și filmele. Ca și netul, cărțile, etc.
|
|||
|
|||
![]()
Cam așa(și pro și contra), dar cred totuși că cele mai puțin riscante sunt cărțile.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cărțile ? Cărțile pot distruge. Cărțile au stâlcit mii de spirite. Până în secolul al XX-lea, Roma ținea socoteala cărților dăunătoare pentru suflet, străduindu-se să țină la zi o listă numită Index Librorum Prohibitorum. În baza unor plângeri și a referatului unor teologi, o carte dăunătoare era trecută la Index. Dar, când la ediția de la mijlocul secolului trecut, după al doilea război mondial, s-a ajuns la peste 6000 de titluri trecute la Index, a devenit clar că Indexul ajunge inoperant. Interziceai citirea unei cărți, lucru care putea dura ani, și în locul ei apăreau alte zece cu un potențial la fel de mare de pierdere a sufletelor.
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc mult, acum am motive suficiente cat sa nu imi mai las copii la desene, o sa-mi cumpar dvd-uri cu vietile sfintilor , sfaturi duhovnicesti,de ex Pr Cleopa, Pr Paisie..etc si cand o sa-mi ceara desene o sa le pun vietile sfintilor. :)
Last edited by Simply_me; 01.06.2012 at 08:03:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu citesc si acolo unde intalnim pasaje dubioasa ne oprim.si discutam. De ce nu ebuna razbunarea? De ce nu ebuna mandria? Nu ii pot izola intr-un cub de sticla ptr a-i proteja de toate. dar incerc sa ii fac sa discearna binele de rau si sa sustina practicarea binelui. Sunt inca destule desene frumoase. De ex Familia Gigant, Punguta cu doi bani(un pic adapata), scufita rosie...sunt mai multe, nu imi vin acum in minte. Dar le vizualizam impreuna iar la sfarsit discutam pe marginea lor.
|
||||
|
||||
![]()
Vorbim de mesaje subliminale in desene animate. dar ce ne facem cu povestile de groaza"ptr copii" din literatura romana. si i-as aminti la loc de cinste pe Ion Creanga.
Am cumparat acu ceva vreme o carte cu povestile lui Ion Creanga. Frumoasa, cu coperta rosie infoliata. Pe prima coperta poza autorului, pe ultima cateva titluri de poveste scrisa in carte. E...destul cu fratii Grim si povestile lui andersen! Sa incercam cev asi romanesc, mi-am zis. Aseara ajunse randul si lui Creanga. copiii isi aleg cartea, mi-o aduc la pat sa le-o citesc. Dau sa gasesc o poveste...dar cauta daca ai unde! ba imagini cu draci, ba scaraoschi cum ii suceste gatul unuia, ba nurori care bat pana omoara o batrana, dand-o cu capul de pereti... Nu stiam cums a ma eschivez, sa evit cartea. pana la urma aleg o poveste care imi suna mai binisor Fat-Frumos, fiul iepei. Citesc una- doua pagini din carte pana ajung la o imagine soc: trei barbati, zaceau pe jos fiecare intr-o balta de sange si cu cate o sabie infipta in spate! Si copiii in pat langa mine. Brrr! In clipa aia aa inchis cartea instantaneu. Ce s-a intamplat? ma intreaba anastasia. Sfarsitul primei parti, m-am justificat. Bine ca nu au ajuns sa vada inca nimic din poze ca nu stiu cum as fi dres-o. Acum, intre noi fie vorba sunt socata de sadismul lui Creanga. alea numai povesti ptr copii nu sunt. Asta ca sa nu povestesc de scena demna de Vlad Dracul, in care lupul pune in par capetele iedutilor mancati. Judecati si voi: astea sunt povesti ptr copii? Asadar, ajungem tot in ograda vecinului ca parca mai frumoase sunt povestile celor 12 lebede sau a muzicantilor din bremen.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
aia cu desenele era bonus. Vorbeam in special de sadismul povestilor: nurori care isi bat soacra pana aproape o omoara, lupul care pune in cap capetele iezisorilor, ivan turbinca prefera bautura si desfranarea in locul raiului etc
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exemplu de povestiri: -Mare-i Dumnezeu -Valoarea credintei -Sf Marcu -O minune cu Sf Cruce -Amintiri din viata Pr Cleopa -Sfantul Alexie carbunarul etc..... Conteaza f mult si varsta copiilor, eu mai cenzurez putin cand se vorbeste de cel rau. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desene animate | Carmen FUNIERU | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 29 | 20.02.2024 17:40:10 |
Avort - pro sau contra? | Bast-et | Generalitati | 224 | 25.02.2018 20:42:21 |
Caut o Biblie pentru copii cu multe desene | anika12 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 01.08.2010 00:24:06 |
Contra prostitutiei | Laurentiu | Generalitati | 1 | 25.10.2006 12:48:23 |
|