![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu cat este de "bine" , dar este cu adevarat o stare ce apare in perioada rugaciunilor . Pe langa imprastierea mintii , foarte frecventa , aceasta stare de "oboseala" aparuta brusc , este o realitate . . .
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu unde am citit ca acest cascat cu lacrimi,care se produce in timpul rugaciunii anti-deochi ,ar reprezenta chiar exorcizarea fortelor raului ,ma rog o exorcizare la scara mica,mica.
In rest,asa cum si spuneti,Doamne Fereste-ne de oameni vicleni , potrivnici si de cei invidiosi cu ochi rai ca le avem noi pe ale noastre de dus fiecare,cu varf si indesat ! Copiii nu ar trebui sa fie vazuti de straini pana la Botez iar de la Botez incolo va purta la gat o mica cruciulita.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Pe aceasta tema s-a mai discutat intr-un alt topic si raspunsurile date sunt interesante. Vazi si ce s-a postat aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13273 Eu cred ca cea mai puternica rugaciune este cea facuta de Preot, exista o randuiala speciala (o frumoasa si cuprinzatoare rugaciune) pentru aceasta problema. http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...chi-96600.html |
|
|||
|
|||
![]()
---Ce este deochiul? Se descanta? Ce rugaciuni se fac?
Deochiul este o ispita de la diavolul, prin care nadajduieste sa-l faca pe om sa greseasca cu ceva inaintea lui Dumnezeu, adica sa-l faca sa mearga la descantece. In cazul acesta se poate spune rugaciunea Tatal nostru. Daca deochiul se repeta, trebuie sa mergem la preot si sa-i cerem sa ne citeasca rugaciunea speciala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Se "dizolva" acea energie negativa- asta e tot o invatatura ce tine de ortodoxism? In plus partea cu cascatul vine atunci cand cineva este "descantat", lucru pe in mod evident contravine invataturilor Bisericii. Nu cred ca ati vazut preoti cascand pentru ca citeai rugaciuni ptr deochi.
|
|||
|
|||
![]()
Eu consider că în ceea ce crezi aia ți se va întâmpla. Eu, de exemplu nu cred în deochi și nu am fost niciodată deochiată, cât despre copiii mei, am doi copilași, nu au fost niciodată deocheați , nu i-am purtat niciodată cu roșu la mânuță...mie mi se pare o prostie povestea cu deochiul!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citez din ce-am extras anterior: Cu alte cuvinte, o privire pizmasă devine un comportament sau o călăuză prin care se răspândește otrava diavolului. „Deochiul - zice Sfântul Vasile cel Mare - este o acțiune a diavolului săvârșita de oamenii pizmasi.” Într-o rugăciune a Sfântului Vasile se cere: „... risipește orice lucrare a diavolului, orice atac drăcesc”. Aceasta înseamnă că ochiul pizmas NU este, de exemplu, o banală durere de cap, o amețeala obișnuită sau altceva. Hotărât, este ceva TERIBIL, ceva îngrozitor, ceva de nesuferit, ceva DRĂCESC. "Dracesc" sau "energie negativa", e diferenta doar de "nuanta". Daca preotul "casca" sau nu, explicatia e data tot acolo: preotii fiind hirotoniti, sunt considerati slujitori ai lui Dumnezeu si ei nu pot fi afectati. De altfel, cine a trecut prin asa ceva stie cum stau lucrurile: la "descantec" casca persoana care face ritualul, iar la rugaciuni, cascatul acesta bolnav, prelungit la extrema si cu lacrimi, este intotdeauna la cel care a fost deochiat. Eu cel putin asa am observat. Cum spunea fratele Cristi, mai exista si alte momente cand acest cascat apare "din senin". Uneori in biserica se mai intampla, ca si cum cineva sau ceva tine cu tot dinadinsul sa-ti tulbure mintea de la Sf Liturghie. Dar nu atat de pregnant fiindca in biserica sunt multe metode de a "ne apara". La rugaciune, o singura data, cu vreo doi ani in urma mi s-a intamplat si mie, si mi se pare ca si colegei noastre Dorina, pe cand aveam "rugaciunea de grup". De-atunci, m-a ferit Dumnezeu de asa ceva, fie si 3 noaptea. Nu e meritul meu, se intelege, ci asa vrea Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum ati ajuns la aceasta concluzie?