![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poruncilor lui Dumnezeu, Sinoadelor a toată lumea, Nu celor de la CMB-eu. Ea-i calea cea mântuitoare -Adusă nouă de Iisus Prin jertfa de pe Sfânta Cruce-, Nu-i în reforma din apus. Că ea nu-și schimbă după lume, Nici după timp și conjunctură Și nici sub sabia prigoanei, Cereasca sa învățătură. Că n’a creat ortodoxia Vre-un dumnezeu închipuit, Ci însuși Dumnezeu ne-a dat-o Pin Iisus cel răstignit. Ortodoxia ne aduce Dreptatea sfântă și iubirea Și-n tainele sfintei biserici -Cât va fi lumea-, mântuirea . Ea nu-i hulește, nu-i respinge Pe cei cu ,,traiul’’refomat, Dacă primesc în ea botezul Și crezul cel adevărat. Și nu se luptă ea să-L schimbe În nici un fel pe Dumnezeu După cum vor sau cum ne cheamă, Cei adunați în CMB-eu. Sinoadele a toată lumea Ce-au hotărât rămâne sfât Și erezia-i erezie, Oricine-am fi noi pe pământ. În CMB-eu nu-i nici trăirea Nici duhul sfinților părinți, Ci noul dumnezeu al lumii Care ne vrea sub el uniți. C’acolo nu se urmărește Desăvârșirea prin credință Ci planul de globalizare Și aggiornarea de credință. Ortodoxia îi sfințește Pe’aceia care vin smeriți Și se supun legii divine În duhul sfinților părinți. La săptămâna rugăciunii Ne cheamă oare Dumnezeu, Sau planul mondializării Supușilor din CMB-eu ? CMB= consiliul mondial al bisericilor |
|
|||
|
|||
![]()
Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor
https://carteromaneasca.wordpress.co...ror-ereziilor/ Parintele arhimandrit Arsenic Boca (+1989) „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor. Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!” (Talantii imparatiei, p. 197) Cucernicul Parinte Gheorghe Calciu: „Intelegerea ecumenica de unire si armonie a lumii este de fapt o forma a miscarilor internationaliste pe plan religios, in care se incearca desfiintarea natiunilor, instituirea unor guverne mondiale, pe care nimeni nu le-a uns si care urmaresc doar gloria lor, buna lor viata si satisfacerea dorintei de a conduce popoarele. Ecumenismul acesta este in sine o actiune diabolica si sunt de acord cu unii teologi greci care spun ca ecumenismul este cea mai mare erezie a secolului nostru… Am sperat ca Romania va fi urmatoarea tara care va iesi din ecumenism. Sfantul Cuvios Mucenic Cosma Etolianul (+1779) “Eu, crestinii mei, mi-am cheltuit viata studiind timp de cincizeci de ani, am citit si despre preoti si despre necredinciosi, si despre atei si despre eretici, am cercetat adancurile întelepciunii. Toate credintele sunt mincinoase, calpe, toate sunt ale diavolului. Am inteles si acest lucru adevarat, dumnezeiesc, ceresc, desavarsit si pentru mine si pentru voi: numai credinta crestinilor ortodocsi binecredinciosi e buna si sfanta, ca sa credem si sa ne botezam in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Aceasta v-o spun acum, la sfarsit, ca sa va bucurati si sa va veseliti de mii de ori, ca v-ati invrednicit sa fiti crestini ortodocsi, si sa plangeti si sa va tanguiti pentru cei necinstitori de Dumnezeu, necredinciosi si eretici, care umbla in intuneric, in mainile diavolului.” |
|
|||
|
|||
![]()
Numai Ortodoxia este adevărata Biserică
https://carteromaneasca.wordpress.co...rata-biserica/ Sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos, dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decît aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!” (Galateni 1:7-8) „Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume.” (I Ioan 4:1-3) Nimic nu-i lipsește Ortodoxiei de a fi Biserică -una, sfîntă, sobornicească și apostolească -, iar dacă se bucură de „toată darea cea bună și tot darul desăvîrșit”, ce daruri mai poate cîștiga prin alianțele și unirile ecumeniste? De-a lungul celor două mii de ani de existență, numai Credința Ortodoxă a păstrat neschimbată învățătura lui Hristos lăsată Apostolilor precum neschimbată a păstrat și Sfînta Predanie a Sfinților Părinți. Doar Biserica Ortodoxă se ocîrmuiește după cele Șapte Soboare A-Toată-Lumea, numai Biserica Ortodoxă păstrează neschimbate scrierile Sfinților Părinți, doar în Biserica Ortodoxă se țin slujbele primelor veacuri. Și pentru aceasta numai în Biserica Ortodoxă găsim toate Tainele cele Sfinte și dumnezeiești trebuincioase mîntuirii sufletelor noastre. Numai Biserica Ortodoxă a biruit veacurile neatinsă, nepătată și neîntinată, doar Biserica Ortodoxă a dăruit lumii sfinți, sfințenie și sfinte moaște, numai Biserica Ortodoxă va fi singura ce va purta război împotriva „bisericilor” ce vor încerca să o uzurpe. Drept aceea, doar noi credincioșii ortodocși mărturisim despre Biserică în Crez ca fiind: „Una, Sfîntă, Sobornicească și Apostolească”. Precum un singur crez este, tot așa doar o singură Biserică viază, al cărei cap este Domnul nostru Iisus Hristos. Nu pomenim în crez două Biserici, doi hristoși, două botezuri pentru că avem – ca și Sfinții Apostoli – un Domn, o Credință, un Botez – cel ortodox. |
|
|||
|
|||
![]()
ECUMENISMUL FARA MASCA – O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul
https://carteromaneasca.wordpress.com/2012/10/24/ecumenismul-fara-masca-o-carte-ce-cuprinde-tot-ce-nu-s-a-spus-pana-acum-despre-erezia-ereziilor-ecumenismul/ Sfintii Parintii nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii, nu se uitau la amabilitati si politeturi; ei doar marturiseau adevarul. Biserica Ortodoxa a Sinoadelor Ecumenice nu a deschis un dialog cu „Bisericile ereticilor”. Nu s-a declarat pe sine membru organic al unei societati care urmarea s-o uneasca cu eunomienii, anomeii, arienii, apolinarienii sau cu sabelienii. Dimpotriva, primul canon al celui de-al doilea Sinod ecumenic nu cheama la o unire, in cadrul vreunei organizatii, cu ereticii, ci ii anatemizeaza. Nu exista, asadar, dialog cu ereticii care continua sa ramana in inselare. Sfinții Parintii nu au vorbit cu ereticii de la egal la egal. Nu au intretinut dialoguri,in termeni de egalitate, dupa cum vor astazi unionistii. Respingeau afirmatiilor lor, iar atunci cand aceia ramaneau neclintiti in inselarea lor, Parintii purtatori de Dumnezeu intrerupeau comuniunea cu ei, ii cateriseau si ii anatemizau. Ii indepartau de la Trupul Sfant al Bisericii ca pe unii ce apartineau „sinagogii satanei”. Arhim. Haralambie Vasilopoulos (autorul cartii) Rugam Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane sa ia exemplu de la Biserica Ortodoxa a Georgiei: Biserica Ortodoxa a Georgiei nu accepta recunoasterea Sfintelor Taine in afara Bisericii Ortodoxe, nici erezia “Biserici surori”, nici “teoria ramificatiilor”. Se închină toți oamenii la același Dumnezeu ? Erezia ecumenista Textul Conferintei de la Iasi al domnului Dimitrios Telenghidis: “Credința ortodoxă și viața bisericească” in care se arata ca trebuie sa luptam impotriva ecumenismului. Când credința ortodoxă se desparte și devine autonomă față de viața credinciosului, nu mai are caracter mântuitor. Aceasta înseamnă că acest fel de credință nu poate să mântuiască pe om. Credința ortodoxă capătă caracter mântuitor numai atunci când se leagă indisolubil și funcțional cu viața de fiecare zi a credinciosului. Atunci este și se numește viața lui, viață bisericească. Desigur că nici viața bisericească, nici participarea la Sfintele Taine fără credința ortodoxă nu poate duce la mântuire. Aceasta înseamnă că nici o Taină a Bisericii, în această situație, nu ne poate mântui de la sine (adică fără ca noi să credem ortodox). Lupta creștinilor ortodocși, chiar dacă este pentru viața lor însăși, nu este îndreptată împotriva ereticilor ci împotriva ereziei, care amenință să erodeze adevărul in constiinta membrilor Bisericii și prin extensie viața Ei. Ortodoxia nu a adoptat niciodată violența împotriva ereticilor, ci elaborează teologia apologetică, pentru a convinge cu rațiunea și cu argumente corecte, subliniind în principal trăirea în Duhul Sfânt a membrilor Ei. Scopul acestei poziții a Ortodoxiei în fața provocării ereticilor este dublu. Pe de o parte apără trupul bisericesc de a nu fi molipsit, iar pe de alta parte dă posibilitatea ca rătăciții să revină la credința sănătoasă a Bisericii. Aceasta se adeverește și din faptul că Părinții apologeți, deși folosesc un limbaj dur la adresa ereticilor, nu simt ură față de aceștia. Vis-a-vis de ei părinții sunt neținători de minte a răului, blânzi și iubitori de oameni, deși aceia sunt puși pe ceartă. În mod evident socotesc prietenia și tovărășia cu ereticii ca o « stricăciune » și ca o « pierdere a sufletului ». Dialogul cu ereticii trebuie să se desfășoare numai în cadrul recomandat de Sfântul Apostol Pavel : « de omul eretic, dupa întâia și a doua mustrare depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit » . Dialogul trebuie să se limiteze « numai până la sfatul pentru întoarcerea lor la dreapta credință » după Sfântul Atanasie cel Mare. Fiind mișcat de același duh al Sfintei Scripturi și al practicii Sfinților Părinți, marele teolog al vederii luminii necreate, Sfântul Grigorie Palama, pune ca și condiție pentru un dialog cu Romano-catolicii scoaterea lui Filioque din Simbolul de Credință. După cum este Hristos, așa sunt și Sfinții Săi, întotdeauna cer credința curată ca și condiție absolut necesară pentru vindecare și mântuire. Este specifică, în mod deosebit, condiția pe care o pune Marele Atanasie în privința dialogului cu ereticii. Nu se poate să se discute nimic altceva cu aceștia, spune el, până când nu se va verifica chestiunea credinței. Mai întâi trebuie să fie acordul în credință. Aceasta metodă eclesiastică este întemeiată de însuși Hristos, care nu vindeca pe cei ce pătimeau până nu își exprimau credința lor către El. |
|
|||
|
|||
![]()
Scurt documentar referitor la ortodoxie si ecumenism, probabil realizat de Rafael Udriste la TVR 1:
http://www.youtube.com/watch?v=ZsS9fhnNjz4 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident că și ceilalți au dezvoltat foarte multe valori, pe anumite secțiuni cu mult mai multe decât ortodocșii. Dar toate aceste valori nu le validează ceea ce din punct de vedere ortodox este erezie, și nu le validează tradițiile lor ca elemente ale Sfintei Tradiții. Pe de altă parte acest sentiment de inferioritate al ortodocșilor în fața celorlalți este cauzat în esență chiar de rigiditatea și alunecările de la Tradiție ale ortodocșilor sau așa zișilor ortodocși înșiși. Greșelile ortoodcșilor au lăsat și lasă celorlalți câmp de acțiune și de pretenții de legitimitate ca Tradiție autentică a Bisericii. Iar soluția nu era și nu este în mod absolut necesar vreun dialog, mai ales pentru o Biserică ce se consideră Biserica cea una și adevărată instituită de Iisus Hristos, deși este în mod evident necesar și un anumit tip de dialog cu ceilalți, ci era și este adevărata ortodoxie practicată de ortodocși în toate vremurile vieții fiecăruia, în toate contextele și de la primul până la ultimul. Nici ecumenismul și nici nimeni nu vor salva Ortodoxia istorică de la prăbușire în afară de întoarcerea autentică la Dumnezeu, schimbarea vieții și trăirea practică a unei vieți în Hristos. Nu există altă cale. Dar știți cum vine vorba la rumâni, cu cine s-o (mai) parcurgi? În cine să te mai încrezi? Și-atunci o dăm pe ecumenisme făcându-ne iluzia că această făcătură care nu are legătură cu Sfânta Tradiție poate cu adevărat să slaveze ceva. Later edit: Și apropo, cum se face că unii ortodocși sunt atât de aprigi să dialogheze, eventual chiar în numele întregii Ortodoxii dacă s-ar putea, cu heterodocșii, dar sunt atât de distanți, atât de aroganți, atât de indiferenți și cu atâtea aere și gesturi de superioritate și de lipsă de iubire frățească elementară față de chiar confrații ortodocși? Cum de sunt ei atât de însetați după dialogul cu catolicii, protestanții și ecumeniștii dar atât de reci și de rigizi, de distanți și de intoleranți, în "dialogul" cu confrații lor ortodocși? Last edited by Decebal; 02.06.2013 at 16:17:03. Motiv: adăugire |
|
|||
|
|||
![]()
Ortodocșilor le fuge pământul de sub picioare??... Cum așa?
Poate argumentezi un pic, dacă îți pare nimerit. Eu unul mă îndoiesc de adevărul afirmației; le fuge pământul de sub picioare tocmai celor care nu sunt ortodocși. Altminteri rămâneau în Biserică și n-o rupeau la fugă, speriați și iluzionați că au găsit ceva mai stabil decât acasă. Pământul fuge de sub picioare acolo unde credința-i cvasinulă. Unde lipsesc încrederea și nădejdea în Dumnezeu și în Biserica Lui. Eu așa cred, să fiu iertat de opinie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Exceptînd pasajul cu sentimentul de inferioritate al ortodocșilor față de ceilalți. De așa ceva eu nu am cunoștință și mă mir că se poate pune așa problema... Tare mult mă mir și mă necăjesc acum, Decebal. Cum vine asta, frate? Unde crește sentimentul ăsta de n-am auzit de el în Biserică, printre credincioșii de la noi și din alte părți ale lumii creștin-ortodoxe?) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poftim, Decebal! Uite linkul de care ai uitat, postat de tine însuți, se pare. Iar mai la vale, după câteva postări e și scurtul meu comentariu de susținere. Acum îți amintești? Poți fi atent măcar o clipă și la realitatea din jur, te rog? P.S. Cu maladiile celorlalți sunt de acord să o las moale de tot. Cu o condiție: să mă lase maladiile lor în pace, ok? Last edited by cezar_ioan; 08.06.2013 at 20:43:10. |
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL | cristir | Despre Biserica Ortodoxa in general | 563 | 08.07.2013 03:58:38 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|