Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2012, 12:28:15
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca Papa e interesat de politica si imagine, va merge la Bucuresti, ca si predecesorul sau, daca e interesat intr-adevar de oameni, va merge in Ardeal, ca acolo minoritatea catolica e mai numeroasa.
Este interesat să își marcheze teritoriul și să reinflameze cu privire la restituirea așa ziselor proprietăți greco-catolice, alea pe care greco-catolicii sau uniații le-au furat de la ortodocși cu sprijinul autorităților austriece și mai apoi le-au trecut în cărțile funciare ca fiind de fapt ale lor. Ca să nu mai pomenim de discriminarea sporită la care au fost supuși ortodocșii după uniație. De acum, după uniație, ortodocșii nu mai erau discriminați în raport cu patru confesiuni, ci cu cinci, greco-catolicii sau uniații fiind finanțați de autoritățile care i-au discriminat secole de-a rândul pe românii ortodocși pentru ca să își extindă "biserica" lor inexistentă până în sec. XVIII în dauna celor care au ales să rămână ortodocși. Problema cu romano-catolicii sau mai bine spus cu Stat(us)ul romano-catolic se pare că au rezolvat-o, rezolvarea ocultă începând deja să fie pusă în practică, în ciuda semnalelor care au apărut în presă și care vorbeau de posibilele încălcări ale legilor statului român și de posibila mega-escrocherie maghiaro-catolică. Dar era cât pe ce să uit că nu avem de a face decât cu "stăpânii" acestei lumi, cu cei care se cred singurii îndreptățiți să existe și pentru care legile de fapt sunt la libera lor opțiune.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 12:56:10
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca Papa e interesat de politica si imagine, va merge la Bucuresti, ca si predecesorul sau, daca e interesat intr-adevar de oameni, va merge in Ardeal, ca acolo minoritatea catolica e mai numeroasa.
Dar treaba prin Roma nu are?
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 13:48:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar treaba prin Roma nu are?
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său. În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 14:01:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu.
Nu are nimeni nimic împotriva acestui oaspete. (Să fie papa oare oaspe sau stăpânul lumii întregi?) Este liber să vină așa cum este liber să și plece și să își vadă de drumul și de treaba lui. Noi îi dorim drum-bun încă de pe acum. Toată problema este să nu ne aducă și să ne lase pe aici prin România diavolii care îl însoțesc pe episcopul Romei. Sau dumneavoastră nu credeți că diavolii pot lucra chiar și prin intermediul episcopilor și chiar prin intermediul papei? Dar chiar Christos i-a spus lui Petru: "Mergi înapoia mea, satană!"

Last edited by Decebal; 05.08.2012 at 14:04:44.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 15:09:08
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său.
Ce glumeț e domn doctor azi!
Citat:
În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult.
1. N-am zis că aș fi împotriva vreunei vizite a unui șef de stat.
2. Pluralul ăla e pluralul regal?
Citat:
Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.
Cineva nu s-a spălat pe dinți azi-dimineață!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 16:41:43
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Am spus eu că este vreo legătură, Adriana Tartaruga? Deși nu m-ar mira să fie, măcar la nivel ocult. Dar nu vorbeam despre asta, era vorba doar despre o îndoială cu privire la un ins, Adraiana Tartaruga, auto-binecuvântata drept "Înțeleapta".
"Insul" fiind Papa? Caci despre el se vorbea aici, despre vizita papala in 2013. Vad ca suportati foarte greu sa fiti contrazis. Ramaneti in pace!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 16:44:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
"Insul" fiind Papa?
Insul fiind A. Marga, Adriana Tartaruga.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 17:01:30
Banned

Implicit

Citat:
Nu are nimeni nimic împotriva acestui oaspete. (Să fie papa oare oaspe sau stăpânul lumii întregi?) Este liber să vină așa cum este liber să și plece și să își vadă de drumul și de treaba lui. Noi îi dorim drum-bun încă de pe acum. Toată problema este să nu ne aducă și să ne lase pe aici prin România diavolii care îl însoțesc pe episcopul Romei. Sau dumneavoastră nu credeți că diavolii pot lucra chiar și prin intermediul episcopilor și chiar prin intermediul papei? Dar chiar Christos i-a spus lui Petru: "Mergi înapoia mea, satană!"
Vedeti ca desi Domnul a spus "Mergi inapoia mea, satana", nimeni nu a indraznit sa afirme despre apostolul Petru ceea ce afirmati dvs. despre papa, cum ca ar fi insotit de diavoli.
Si apropos de Decebal, vedeti ca el nu a zis poporului sa plateasca linistit tributul Romei, adica Cezarului, asa cum Domnul ceruse evreilor. Niciodata Domnul nu a dorit o biserica faramitata si condusa de orgolii, nici nationale nici de alta natura, ci a dorit ca oamenii sa isi ia crucea si sa-L urmeze, si stiti ce a spus despre morti, cine sa-i ingroape. Mesajul este limpede. Luptele pentru putere si proprietati nu vin de la Domnul...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 17:01:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său. În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.
stai liniștit și nu te enerva.
stai să vezi când o veni, câte zeci de mii de ortodocși o să vină să îl vadă. și cum o să se înghesuie să ia binecuvântare de la el.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 17:03:37
Banned

Implicit

Citat:
Insul fiind A. Marga, Adriana Tartaruga.
Ok. Nu s-a inteles din postarea dvs., sau cel putin eu nu am inteles ca la dl Marga v-ati referit. Si acum care este legatura cu tema topicului?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua carte de identitate biometrica din 2013 stefmir Generalitati 186 21.01.2013 07:35:47
Institutia papala danyel Biserica Romano-Catolica 28 06.01.2013 22:26:39
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Vizita unui sfânt Carmen FUNIERU Calugarul 6 26.09.2010 23:46:01
Iarasi despre infailibilitatea papala leloup Biserica Romano-Catolica 397 06.02.2009 19:37:50