Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2007, 12:24:20
maya maya is offline
Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

nu si ai perfecta dreptate din punctul meu de vedere. suntem victimele(atat barbatii cat si femeile)a unor idei invechite si adanc inradacinate in mentalitatea multora. din pacate am auzit asemea idei din partea unor tineri. eu nu as suporta sa stau acasa si sa fiu intretinuta de sot sau parinti(odata ce am terminat scoala), fara sa am si eu o contributie la cheltuielile casei.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2007, 18:43:25
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Probleme apar de obicei datorita barbatilor(nu sunt feminista, dar va intreb de ce a aparut miscarea feminista?) Barbatul de opune de obicei ca femeia sa aiba o cariera(care ii ofera un sentiment de implinire). Sa stea la cratita si sa hraneasca copii. A fost o epoca in care aceste ganduri erau normale, dar acum nu. Daca toti barbatii ar gandi in felul urmator:"o iubesc, isi doreste o cariera, de ce nu? facem impreuna curatenie in weekend,facem cu randu la ajutorul dat copiilir la lectii, ca suntem o familie, avem drepturi egale" nu ar mai aparea aceste probleme.
Nu cred ca ar trebui spus ca barbatul de capu familiei si femeia inima, pentru ca poate fi si invers :P. Probleme mai apar cand barbatul considera ca daca a gresit(a inselat), are dreptul, ca e barbat, pe cand femeia nu. Greseala mie mi se pare aceeasi, din orice parte ar veni
paranteza: de fapt nu e atat vina barbatilor, ci a ideilor gresite pe care le-a mostenit. Si asta nu e valabil pentru toti, desigur. Poate fi evident si vina femeilor, daca considera ca este superioara barbatului. Nu zic ca exista egalitate intre sexe(desi macar legal exista). Dar au drepturi egale. Gresesc cu ceva?
eu m-am referit la faptul ca femeile sunt diferite de barbati, lucru lasat de la Dumnezeu ,nu m-am gandit exclusiv la faptul ca barbatul este capul si femeia inima,,pt ca intr-o familie deciziile trebuie luate in folosul intregi familii si atunci nu se mai pune problema asa ;m-am gandit mai mult la topic ;razboiul dintre sexe.Si nici eu nu cred ca o femeie trebuie sa se rezume doar la cratita . Nici mie nu imi place sa stau acasa fara sa am o activitate dar sunt nevoita ca am bebe (dar in viitor voi lucra pt nu am facut o facultate pe degeaba )dar nu asta e problema ,am vrut sa clarific lucrurile ,nu m-am gandit la o femeie care tace si nu gandeste ci la latura specific feminina -sensibilitatea -si care este prezenta intr-o anumita masura la fiecare femeie. Si cred ca latura aceasta ajuta copiii sa se dezvolte mai bine emotional
Reply With Quote
Vechi 03.04.2007, 21:47:17
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

pt nicoleta: am inteles acum la ce te-ai referit :) ai dreptate.
Sa iti traiasca bebe :)) sa te bucuri de el si sper sa iti gasesti si o slujba in viitorul apropiat :)
Reply With Quote
Vechi 03.04.2007, 22:11:52
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

mi se pare foarte ciudat cum puneti problema frati crestini....
Adica ce inseamna "femeia trebuie sa...", "barbatul trebuie sa..."... femeia sa faca...","barbatul sa dreaga...".
Cea mai importanta este iubirea. Daca doi oameni se iubesc si cuvinbtele sunt de prisos.Dar daca te casatoresti ca "trebuie" sau "ca a venit timpul" sau ca "asa se face" sau orice motiv in afara de dragoste, viata este un calvar iar raporturile dintre soti devin contractualiste; fiecare va incerca sa negocieze contractul cat mai bine....
"Iubeste si fa ce vrei!" Libertatea pe care ti-o da iubirea, chiar si cea dintre soti, te apropie de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2007, 22:16:14
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Mi se pare foarte "ciudat" cum puneti problema frati crestini....
Adica ce inseamna "femeia trebuie sa...", "barbatul trebuie sa..."... femeia sa faca...","barbatul sa dreaga..."?
Cea mai importanta este dragostea dintre soti. Si despre asta nu am auzit nimic!!! Daca doi oameni se iubesc cuvinbtele sunt de prisos.
Dar daca te casatoresti pentru ca "trebuie" sau "ca a venit timpul" sau ca "asa se face" sau orice motiv in afara de dragoste, viata este un calvar iar raporturile dintre soti devin contractualiste; fiecare va incerca sa negocieze contractul sau cat mai bine....
"Iubeste si fa ce vrei!" Libertatea pe care ti-o da iubirea, chiar si cea dintre soti, te apropie de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 09:46:14
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

[COLOR=darkred]Dumnezeu a pus in barbat si in femeie ratiuni diferite[/COLOR], fiecare fiind mare intru ale sale, si nu invers. Barbatul, facand cele ale sale (a'si iubi sotia precum Hristos isi iubeste Biserica) va fi mare, iar femeia, facand cele ale sale (ascultand de barbat precum Biserica de Hristos) va fi mare si sfintenia o va inconjura si se va face pricina de mare odihna pentru sot si copii.

Problema apare intotdeauna din doua directii.

[COLOR=darkred]Barbatul nu mai iubeste jertfelnic[/COLOR], rabdand femeii toate neputintele, si nu mai este atat de credincios precum ar trebui sa fie capul familiei. [COLOR=darkred]Femeia aproape intotdeauna intelege gresit ascultarea fata de barbat[/COLOR], ca un fel de sclavie, in loc de mangaiere si purtare de grija din partea aceluia.

Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 09:58:45
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Sunt de acord ca mentalitatile invechite sunt cauza distrugerii multor relatii din prezent.
Aceste efecte se vad din felul in care au ajuns sa gandeasca unii oameni: unii barbati cred ca au doar drepturi,dar nu si obligatii,multi inca nu au ajuns sa priveasca femeia ca pe egala lor in drepturi,ca revers al monedei,femeile incep sa devina din ce in ce mai materialiste,reci,cred din ce in ce mai putin in casatorie,au devenit si ele libertine,pun mult mai mult accent pe realizarea materiala sau cariera,in detrimentul vietii de familie (cand ar trebui sa existe cu toate intr-un echilibru,sa se dea Cezarului ce este al Cezarului).
Dintr-una in alta,lucrurile au degenerat mult si cred ca daca nu se va ajunge la un respect reciproc desavarsit intre cele doua sexe,ma indoiesc ca vom mai putea discuta de casatorie in adevaratul sens al cuvantului.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 10:42:10
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Dintr-una in alta,lucrurile au degenerat mult si cred ca daca nu se va ajunge la un respect reciproc desavarsit intre cele doua sexe,ma indoiesc ca vom mai putea discuta de casatorie in adevaratul sens al cuvantului.
Da, lucrurile vor fi din ce in ce mai rau, caci [COLOR=darkred]nici barbatul si nici femeia nu mai vor sa face cele ale lor[/COLOR], despre care scriam putin mai sus. Barbatul sa iubeasca jertfelnic, iar sotia sa asculte pe barbat, care mai are si datoria de a fi un foarte bun crestin, practicant intru toate cele ale dreptei credinte.

Un[COLOR=darkred] barbat [/COLOR]credincios isi va odihni intotdeauna sotia, iar [COLOR=darkred]o sotie[/COLOR] credincioasa va mangaia mereu pe barbat, ascultandu'l si crezand ca facand aceasta, Domnul va binecuvanta casa lor !

Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 17:57:38
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Dorin, ai vreun text bisericesc care sa vorbeasca despre aceste atribute diferite ale cele doua genuri?

Eu cred ca diferenta dintre barbat si femeie e ceva ce trebuie depasit, nu cultivat. Daca femeia e genul slab trebuie ajutata sa devina puternica, nu "protejata".

Sf. Pavel spune ca barbatul e slava lui Dumnezeu iar femeia e slava barbatului. Eu consider gresita aceasta conceptie fiindca le limiteaza femeilor unirea directa cu Dumnezeu.
Vechi 20.07.2009, 21:38:59
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu consider gresita aceasta conceptie fiindca le limiteaza femeilor unirea directa cu Dumnezeu.
[COLOR=darkred]Viata sfanta a multor femei[/COLOR] (maici si femei casatorite) arata directa lor legatura cu Dumnezeu. [COLOR=darkred]Sfantul Iuliana de Lazarevo[/COLOR], o sfanta cu 13 copii, cu un sot deosebit si cu moaste izvoratoare de mir, a ajuns sfanta doar ea, barbatul ei fiind doar foarte bun, nu insa si canonizat. Femeia nu este conditionata de barbat in legatura ei cu Dumnezeu.

[COLOR=darkred]Sfanta Scriptura[/COLOR] arata de la inceput si pana la sfarsit cele doua ratiuni diferite, puse in barbat si femeie. Femeia este Biserica, iar barbatul este Hristos. Biserica este libera si se bucura de dragostea lui Hristos, de care si asculta. Iar Hristos si'a dat viata pentru Biserica. De asemenea, multi sfinti, printre care cel mai mult, [COLOR=darkred]Sfantul Ioan Gura de Aur[/COLOR], marturisesc acestea in acelasi mod.

Voi cauta, dupa puteri, textele citite mai demult.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Razboiul psihotronic antoniap Vrajitoria 203 27.04.2013 10:27:13
Razboiul nevazut! alexdu Generalitati 17 09.02.2011 21:10:52
a inceputul razboiul lore86 Generalitati 14 25.11.2010 19:03:47
Razboiul lui Satan VNicolae Secte si culte 4 24.04.2010 01:43:05
razboiul mithrandir Generalitati 6 10.08.2009 16:58:28