Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2012, 22:58:23
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Tradatorii lui Hristos - cei care-si abandoneaza copiii sau parintii!

"Întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei preamici, Mie Mi-ați făcut" - ne va spune Hristos la Judecata Sa cea dumnezeiască. Atunci, noi, uimiți, nedumeriți, dezamăgiți de noi înșine, vom răspunde: "drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu"!
Dintre toate păcatele noastre ("nu este drept nici unul, nici măcar unul nu este", spunea Psalmistul), cea mai josnică, cea mai necreștinească, cea mai înfricoșătoare faptă îmi pare abandonarea propriilor copii sau părinți aflați în suferință. Cei care-și abandonează copiii în orfelinate, cei care-și părăsesc părinții bătrâni în azile sau prin sanatorii comit un act de trădare a membrilor propriei familii. Despre această faptă josnică Sf. Apostol Pavel scrie: "Cine, însă, nu are grijă de ai săi și mai ales de casnicii săi s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios". Nu spune că "e ca și cum s-ar fi lepădat de credință", ci chiar că "s-a lepădat de credință".
Așadar, potrivit Sfintei Scripturi, abandonarea, sub orice pretext, a unei persoane bolnave din familia noastră, constituie un act de apostazie.
Domnul nostru să ne păzească de o astfel de crimă, iar pe cei care au săvârșit-o să-i ajute să se-ntoarcă prin pocăință și să-i reintegreze în familiile lor pe cei abandonați, dacă aceștia mai sunt în viață!
Doamne Iisuse, Nădejdea noastră, nu ne lăsa să ne lepădăm de Tine într-un mod atât de laș, iar celor care au făcut-o dăruiește-le iertare și pocăință autentică!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
dacii care l-au presimtit pe Hristos cozia Generalitati 38 05.12.2019 20:26:32
Manuale de religie care promoveaza intoleranta religioasa si agreseaza psihic copiii? cristina2012 Stiri, actualitati, anunturi 62 01.10.2012 16:07:09
Copiii care nasc copii anastasia2008 Generalitati 22 23.03.2012 04:57:30
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Parintii vs iubirea vietii mele-Hristos!!! alexandra28again Generalitati 22 07.12.2008 23:07:18