![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Prima zi din Saptamana Patimilor. Subiect de meditatie: pilda smochinului neroditor. Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa dam neincetat roada!
http://iosifcristian.neosite.ro/files/pp _273721.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As spune ca tot azi, luni, se face pomenirea lui Iosif cel frumos, fiul lui Iacov si al Rahilei, care e invidiat de fratii lui, ascuns in groapa si apoi vandut de de ei pe 30 de arginti. Cred ca stiti cu totii istoria, asa ca nu detaliez. Ce e important e de vazut ca Iosif este preinchipuirea lui Hristos, care a fost invidiat de iudeii de acelasi neam cu el, a fost vandut de ucenicul lui cu 30 de arginti si a fost pus in mormant. Daca Iosif dupa ce a ajuns domn in Egipt si-a hranit fratii care mureau de foame, dand dovada de iertare si iubire fara margini, tot asa Hristos ajunge Domnul inimilor noastre si ne hraneste pe noi toti cu Trupul si Sangele Sau. Sa-I multumim, sa-L iubim si sa-L urmam spre Ghetsimani - rugandu-ne cu El, spre Golgota - ajutandu-L sa duca crucea si spre Inviere - bucurandu-ne de impartasirea cu El. Elena |
|
|||
|
|||
![]()
Ziua tradarii.....
Zi de pocainta si iertare... Interesanta asociere astazi, in Miercurea cea mare intre vanzarea Domnului de catre Iuda si pilda femeii pacatoase care spala picioarele Mantuitorului! http://iosifcristian.neosite.ro/files/pp_273721.html |
|
|||
|
|||
![]()
ma regasesc in fiecare pilda..Doamne eu sunt si smochinul neroditor si pacatoasa si iuda si vamesul, miluieste-ma..
|
|
|||
|
|||
![]()
Ziua Cinei cele de Taina
In aceasta zi, Hristos se roaga pentru unitatea Bisericii, pentru iubire, pentru toti cei ce vor crede in cuvantul Sau. De asemenea, astazi Hristos spala picioarele ucenicilor Sai, dand exemplu stralucit de slujire si smerenie. Astazi...astazi....astazi...! Astazi sa traim laolalta cu Domnul intristarea prefacuta in sudoare de sange! Zi de rugaciune! Denia celor 12 Evanghelii prin care retraim momentele triste din viata pamanteasca a lui Iisus. |
|
|||
|
|||
![]()
Vinerea Mare
Ziua ingroparii...ziua cea mai trista din istoria omenirii! |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos pogarat in iad! Sambata mare, ziua izbavirii protoparintilor! Ne asteapta ziua minunata a mantuirii!
|
|
|||
|
|||
![]()
iti multumesc pentru ce ai scris, pt ca astfel mi-am constientizat inca o data NEMERNICIA.
Dumnezeu sa te ajute, pentru ca meriti. |
|
|||
|
|||
![]()
am o nelamurire si nu vreau sa deschid un topic doar pt asta. de ce Iisus pe Cruce spune "Dumnezeu Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?" (Marcu 15, 34) ??? cum adik L-a parasit? si de ce? :dontgetit:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iisus a luat asupra Sa pacatele intregii omenirii. Incarcat cu aceste pacate, Hristos simte abisul dintre om si Dumnezeu, abis creat de pacat. Pacatul ne desparte de Dumnezeu,iar Iisus a simtit acest lucru pe altarul de jertfa. Pentru asta si-a dat viata, ca noi sa nu mai fim despartiti de Dumnezeu, a biruit iadul, a deschis portile raiului si ne asteapta pe fiecare dintre noi acasa.
Strigatul lui Iisus, este strigatul suferintei pricinuite de pacatele omenirii, este expresia rupturii dintre om si Dumnezeu. Iisus Omu,avand asupra-si pacatele noastre, simte aceasta lipsa a lui Dumnezeu pe care o simte orice om incarcat cu pacate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Deniile din saptamana patimilor | georgeval | Despre Utrenie | 32 | 25.04.2016 10:10:09 |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Joia din Saptamana Patimilor | Gotcu Ioan | Intrebari utilizatori | 24 | 22.04.2011 21:33:46 |
Lanțul patimilor | cristiboss56 | Pocainta | 11 | 11.03.2009 20:19:47 |
Suntem in Saptamana Patimilor. | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 22.04.2008 16:04:57 |
|