![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ar fi să vorbim de genealogia după Duh, aceea este de la Duhul Sfânt. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@Dumitru - am mai scris mai sus. Scrie in Crez.
@N.Priceputu- dar de ce ne intereseaza pe noi ce cred/spun iudeii? Pentru noi este clar. Sau nu? Este incorecta afirmatia ca Iosif a fost tatal lui Iisus. Apare asa, ce-i drept, pentru ca oamenii sa aibe o imagine a unei familii omenesti perfecte. In fine...nu stiu.
|
|||
|
|||
![]()
Pe noi poate nu ne interesează. Dar ceea ce a devenit mai târziu evanghelie era atunci o scrisoare adresată lor. Și ei așa știau, după profeții, că Mesia se va naște din seminția lui David.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe urma le-am preluat si noi...ortodocsii.
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, apare si in protoevaghelia dupa Iacov, care relateaza despre originea Fecioarei Maria, despre parintii ei. Se pare ca este cea mai veche sursa care sustine pururea fecioria Maicii Domnului, dar si faptul ca Iosif era vaduv atunci cand a luat-o in custodie... Se pare ca Maica Domnului, dupa tatal sau Ioachim, provenea din neamul lui David, deci neam de regi, iar dupa mama sa, Ana, din neamul lui Aaron, deci din neam preotesc.
Cien doreste sa citeasca potoevanghelia lui Iacov (care, atentie, e apocrifa, deci se citeste cu discernamant), o are aici: http://fr.scribd.com/doc/41325419/Pr...elia-lui-Iacob
|
||||
|
||||
![]()
Ba este foarte corectă. La fel de corectă ca: 'Iacov, fratele Domnului'.
|
|||
|
|||
![]()
Genealogia lui Matei are o mare importanta intrucat cei carora le-a fost adresata,comunitatea mateina,erau in general evrei pt care era foarte important de demonstrat daca legal Iisus era Regele-Mesia al Israelului,adica daca avea dreptul legal la tronul lui David.Fara aceasta dovada o comunitate iudaica,precum cea din timpul lui Matei,ar fi avut mari probleme sa inteleaga cum se implinise in Hristos promisiunea pe care Dumnezeu i-o facuse lui David,o imparatie ce va dainui vesnic si o spita regala ce va domni fara sfarsit.Daca Matei demonstra asta legal,prin arborele genealogic,atunci un evreu ar fi inteles ca Hristos indeplinea legal conditiile pt Mesia si de aici putea incepe demonstratia mai ampla,care sa le deschida orizontul de la un Mesia strict politic la Mantuitorul lumii,o perspectiva care fara baza legala,f.importanta pt evrei extrem de atenti la detaliile profetice,nu ar fi putut fi explicata convingator din perspectiva Vechiului Testament.Noi privim lucrurile din perspectiva noastra,uitand contextul in care s-au desfasurat aceste evenimente si care arunca o alta lumina cu privire la semnificatia unor detalii aparent nesemnificative.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 27.12.2012 at 20:19:56. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare legata de botez | George R. | Botezul | 41 | 24.04.2013 11:50:10 |
Genealogia lui Iisus diferita la Matei / Luca | odin | Din Noul Testament | 19 | 01.08.2011 04:23:14 |
Genealogia Domnului nostru Iisus Hristos si vechimea lumii | mihailt | Generalitati | 6 | 22.05.2011 17:58:03 |
Intrebare legata de biserica | Panda701 | Generalitati | 12 | 24.03.2010 17:17:28 |
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor | sophia | Rugaciuni | 3 | 05.06.2009 19:27:51 |
|