Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2013, 14:12:34
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Parerea mea este ca rudele (sotia, in primul rand) au facut foarte bine respectand ultima dorinta a celui mort. Asemanarea cu copilul care cere otrava nu rezista. Mai intai, noi nu vorbim aici de un copil, ci de un adult care a facut o alegere libera. Pe urma, in timp ce otrava omoara un om viu, noi nu stim starea sufletului celui plecat.

Mereu i-am admirat pe oamenii care urmeaza o alegere, fie ea si proasta, pana la ultimele ei consecinte. Unii ar putea numi asta incapatanare, eu o numesc consecventa. Sergiu Nicolaescu a murit asa cum a trait: ca un comunist. Un om care a sprijinit regimul comunist prin activitatea de o viata, care si-a asumat cu curaj ateismul, care nu s-a dezis niciodata. In comparatie cu asta, comunistii care aleg sa fie inmormantati crestineste sunt, pentru mine, ceva de neinteles.
Eu i-aș zice orgoliu. Orgoliul care nu te lasă să recunoști când greșești, neavând nici șansa să te corectezi.
Ferească Dumnezeu de asemenea atitudine (încăpățânare/ consecvență/ orgoliu...), mai ales dacă ultimele ei consecințe sunt ireversibile.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 14:41:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Parerea mea este ca rudele (sotia, in primul rand) au facut foarte bine respectand ultima dorinta a celui mort. Asemanarea cu copilul care cere otrava nu rezista. Mai intai, noi nu vorbim aici de un copil, ci de un adult care a facut o alegere libera. Pe urma, in timp ce otrava omoara un om viu, noi nu stim starea sufletului celui plecat.

Mereu i-am admirat pe oamenii care urmeaza o alegere, fie ea si proasta, pana la ultimele ei consecinte. Unii ar putea numi asta incapatanare, eu o numesc consecventa. Sergiu Nicolaescu a murit asa cum a trait: ca un comunist. Un om care a sprijinit regimul comunist prin activitatea de o viata, care si-a asumat cu curaj ateismul, care nu s-a dezis niciodata. In comparatie cu asta, comunistii care aleg sa fie inmormantati crestineste sunt, pentru mine, ceva de neinteles.
Ciudat se vede lumea prin ochelarii "catolici"!

Nu sunt de acord cu acest punct de vedere, mai ales cu ultima parte a raspunsului. De parca a fi comunist inseamna mai mult decat a fi om. Ori omului ii mai vine mintea la cap in ultima clipa. Cunosc destul de multi oameni, care in ultima clipa s-au intors cu fata spre Dumnezeu, acceptand spovedania si impartasania. Ori se stie ca Dumnezeu ii primeste si pe cei dintai, si pe cei din ceasul al 12-lea. Se spune ca Dumnezeu il iarta pe sinucigasul, care in timpul caderii in gol regreta fapta sa. A fi batos in fata lui Dumnezeu pana in ultima secunda, e o prostie si fiecare da socoteala pentru alegerile sale.

Dam socoteala si pentru incuviintarea la o alegere proasta; asa ca dragi colegi de forum, atentie la cele cu care sunteti de acord, caci s-ar putea sa suportati consecintele incuviintarii la acele fapte, neacceptate de Biserica.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 15:02:06
dorinastoica14
Guest

Implicit

După părerea mea acest circ mediatic în jurul unui personaj important de pe scena artistică și de ce nu și politică, care a murit (așa cum toți vom muri) este de prost gust și caracterizează aceste vremuri pe care le trăim.
În loc să se discute despre scumpirile care ne așteaptă, despre relansarea economică pe care o așteptăm toți, asistăm la un circ (gen Monica Columbeanu sau Oana Zăvoramul) care au scopul de a abate atenția oamenilor de la problemele cu adevărat importante.
E treaba familiei ce face cu trupul lui. Biserica a făcut ce trebuia să facă.
Nu noi vom da socoteală în fața Dreptului Judecător!
Să-i fie cenușa ușoară!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
un parinte necunoscut windorin Mari Duhovnici si predicile lor 3 13.02.2013 23:37:09
Intrebare despre Prefericitul Parinte Patiarh Daniel alinnasser2010 Generalitati 6 22.03.2011 04:00:26
2o DE ANI DE LA HIROTONIA INTRU ARHIEREU a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 7 22.03.2010 18:33:57
Doi ani de la întronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al b.o.r. cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 3 30.09.2009 21:06:16
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08