Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2013, 12:32:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Păi, cu toată dragostea, altfel ce ar căuta la adventiști?
Hai mai Dragos, una e malitia si altceva ignoranta. In cazul sau e vorba de malitie, nu de ignoranta, doar e de-a dreptul absurd sa spui ca exista crestini ce nu cred in revenirea lui Hristos, dandu-i pe ortodocsi ca exemplu. Daca avea neintelegeri, daca pentru el e o incompatibilitate, putea sa intrebe, nu sa ne suspecteze de necredinta, ba chiar sa afirme asta, din dorinta de a defaima. Daca o tine pe directia asta, atunci, vorba ta, "n-are sa faca prea multi purici pe aici" :)
Reply With Quote
Vechi 07.04.2013, 17:08:35
RHIANA RHIANA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Wink Lasa-l....saracu'!

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Consider afirmatia userului Roboam defaimatoare la adresa ortodocsilor si constat ca are mari lacune in ceea ce priveste Ortodoxia. Este o minciuna strigatoare la cer sa spui ca ortodocsii nu cred in a doua venire a lui Hristos. L-as ruga sa posteze doctrina care spune asa ceva, in caz contrar, ramane o speculatie malitioasa. Daca are lacune, ii recomand o reticenta in a posta si o atentie sporita la ceea ce afirma despre credintele altora.
Cred ca pe site-urile in regim adventist nu-i mai da nimeni atentie si, incearca si el aici, marea cu degetul! E clar ca e paralel, nu-l mai bagati in seama!!!!
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 12:13:52
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roboam Vezi mesajul
Nu este vorba de texte ci despre ceea ce cred, cu adevarat, ortodocsii. As face o demonstratie la cele afirmate, lundu-va chiar pe dvs. ca exemplu (desi sunteti catolic).

Dvs. in ce credeti? In nemurirea celui mort sau in revenirea Domnului si invierea mortilor pentru viata vesnica (asa cum spune Crezul)? Caci nu se pot impaca amandoua.
Ortodocsii cred ceva si mai tare, cred in "Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort." .Deci nu numai nemurirea "mortului" dar si moartea "viului" .
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 12:20:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
As face o demonstratie la cele afirmate, lundu-va chiar pe dvs. ca exemplu (desi sunteti catolic).

Dvs. in ce credeti? In nemurirea celui mort sau in revenirea Domnului si invierea mortilor pentru viata vesnica (asa cum spune Crezul)? Caci nu se pot impaca amandoua.
Eu cred, impreuna cu Biserica lui Iisus Hristos, ca sufletul omului este nemuritor, iar la Judecata de obste acest suflet va fi reunit cu trupul inviat. Pentru aceasta spunem in Crez: "Cred in invierea mortilor si viata vesnica", si nu spunem "cred în dispariția sufletului".
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 12:30:49
roboam roboam is offline
Banned

Data înregistrării: 25.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Eu cred, impreuna cu Biserica lui Iisus Hristos, ca sufletul omului este nemuritor,.
Cand spui ca sufletul este nemuritor, poti spune, mai pe inteles, ca omul este nemuritor. Pentru dvs., suflet inseamna omul cu simtiri, cu trairi, cu gandire. Adica, omul in intregime, doar fara carcasa (trup).

Deci, daca omul cand moare este nemuritor, intreb ce rost mai are revenirea Domnului si invierea?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 12:55:39
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Cand spui ca sufletul este nemuritor, poti spune, mai pe inteles, ca omul este nemuritor. Pentru dvs., suflet inseamna omul cu simtiri, cu trairi, cu gandire. Adica, omul in intregime, doar fara carcasa (trup).

Deci, daca omul cand moare este nemuritor, intreb ce rost mai are revenirea Domnului si invierea?
Dumneavoastră vă cam permiteți să îmi puneți în gură ceea ce nu am spus, vedeți sublinierile.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2013, 12:35:07
mbmbmb mbmbmb is offline
Member

Data înregistrării: 06.04.2013
Locație: Lugoj
Implicit

Citat:

Revenirea Domnului este asteptata pentru a invia si trupurile,pentru a fi judecat omul in ansamblul sau-trup si suflet-si pentru a desparti" oile de capre".Spre deosebire de dvs.,care va credeti mantuiti de aici,pentru ca "l-ati primit pe Hristos",noi recunoastem ca suntem plini de pacate,pe care incercam fiecare,dupa puteri,sa le anulam prin fapte bune.Eu zic sa lasati comentariile de prost gust-daca va credeti crestin,nu mai puneti intrebari idioate,in speranta ca veti convinge vreun crestin adevarat sa va urmeze ineptiile...
Reply With Quote
Vechi 08.04.2013, 14:38:59
RHIANA RHIANA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Unhappy Eroare maxima

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Eu cred, impreuna cu Biserica lui Iisus Hristos, ca sufletul omului este nemuritor, iar la Judecata de obste acest suflet va fi reunit cu trupul inviat. Pentru aceasta spunem in Crez: "Cred in invierea mortilor si viata vesnica", si nu spunem "cred în dispariția sufletului".
Absolut gresit!!!
"......ASTEPT INVIEREA MORTILOR SI, VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!"
nu mai sminti lumea, mai omule! Vezi c-ai intrat "in gura lupului" aici, pe acest forum....nu-nteleg, de ce insisti? Nu mai rastalmaci Sf. Scriptura, te afunzi tot mai mult in groapa cu smoala, nu simti? Chiar n-are cine sa-ti deschida ochii????
Reply With Quote
Vechi 08.04.2013, 14:51:47
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RHIANA Vezi mesajul
Absolut gresit!!!
"......ASTEPT INVIEREA MORTILOR SI, VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!"
nu mai sminti lumea, mai omule! Vezi c-ai intrat "in gura lupului" aici, pe acest forum....nu-nteleg, de ce insisti? Nu mai rastalmaci Sf. Scriptura, te afunzi tot mai mult in groapa cu smoala, nu simti? Chiar n-are cine sa-ti deschida ochii????
Nu este nici un fel de greseala.
viata veacului = viata vesnica.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 12:11:59
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
O asemanare esentiala, intre ortodoxie si adventism este raportarea la Crezul de la Niceea.

nimic mai fals!

adventistii cred intr-o forma a doctrinei Trinitatii, gresita, care subordoneaza pe Fiul Tatalui.
Reply With Quote
Răspunde