![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Cat de mare e apartamentul? Cate camere are? E mobilat? In ce zona? Poate acel om cere cat e rata la apartament. Unii mai fac asa, prin chirie isi platesc apartamentul sau casa. Sau plateste altceva prin acei bani.
Nu sunt si ceva utilitati incluse in pret? Deobicei sunt, la unele toate, la altele doar cateva. E cu contract chiria? Daca e cu contract, inseamna ca agentia a evaluat apartamentul, nu? In alte parti nu e mai ieftin? Stai linistita ca si in vest sunt chiriile mari. Cel mai ieftin e sa stai intr-o camera in alta casa. Mai sunt oameni care inchiriaza o camera din casa lor. Sa stai singur in chirie e greu, cand ai familie sau stai cu mai multe persoane e mai simplu, dar singur sa inchiriezi un apartament cand nu ai salariu mare, e greu oriunde. Nu stiu ce sa zic acum, daca este crestineste sau ba. Facturile si ratele in general sunt destul de mari si de acolo si chiriile mari. Toate sunt scumpe comparand cu salariile romanilor daca stai sa te gandesti. Preturi europene, dar salari mizere. Insa nu ai zice ca romanii sunt saraci la ce masini si telefoane au, sau la cat de multe se cumpara din magazine. Daca agentia prin care s-a facut contractul a spus ca este un pret ok ptr. acel apartament si zona, atunci e o chestie cinstita. Daca se cere mai mult decat se merita pe acel apartament, atunci nu e bine si ar trebui cautat in alta parte.
|
||||
|
||||
|
Daca n-ai percepe o chirie cat de cat la nivelul pietei, te-ai trezi in casa cu tot felul de specimene. Pragul acesta banesc mai are si rostul de a servi drept filtru.
|
||||
|
||||
|
Din punct de vedere economic, e la fel ca la vanzare, doar ca pe durata limitata.
Eu iti cedez dreptul de proprietate asupra unui bun contra o suma de bani. Din punct de vedere etic, atata timp cat nu il jecmanesti, nu vad problema. El a ales conditiile si a hotarat sa se descurce pe banii astia. Capacitatea lui de a-si gestiona banii nu e responsabilitatea ta.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 15.04.2013 at 19:13:52. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Realitatea arata ca mai mult oamenii care au afaceri dubioase au bani decat oamenii obisnuiti cu joburi cinstite,right?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
chiria nu este altceva decât închirierea unui bun ce-ți aparține.
este firesc să primești bani pentru asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dacă riști să pui o chirie de 100 euro pentru o garsonieră, te poți trezi Doamne ferește cu un specimen nespălat de profesor sau cu un jegos de poet ca Mihail (Eminescu), ori poate cu vreun student nenorocit la Arte sau Teologie, în timp ce dacă pui cu nesimțire 400, sigur îți face cinste că stă la tine un om adevărat, cum ar fi un pui de-al lui Becali sau vreo nepoată a clanului Păunescu, sau, mai știi, chiar ultima paparudă a lui Băsescu... Oameni pe cinste, nu hahalere! |
|
|
|||
|
|||
|
Ioan si Mihai multumesc frumos pentru modul cum ati raspuns intrebarii mele.Intrucat in raspunsurile voastre atingeti mai multe probleme,frumos subliniate si scoase in evidenta, imi trebuie putin timp ca sa-mi organizez si eu opinia intrucat intre o analiza complexa si o situatie concreta de tipul vaduvei sarace (Marcu 12:41-44) trebuie ori sa gasesc un mod de aplicare ori un prilej de sac si cenusa :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cand nu te confrunti cat de cat direct si personal cu o situatie morala concreta, care nu e din carti, e usor sa te inchipui intr-o postura supra-virtuoasa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 17.04.2013 at 14:02:50. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|